Görüş Bildir
Haberler
Dolar Son Rekor Kaç Oldu? Merkez Bankası’ndan Dolara Bir Müdahale Daha! Son Dakika: Dolar Ne Kadar, Kaç TL?

Dolar Son Rekor Kaç Oldu? Merkez Bankası’ndan Dolara Bir Müdahale Daha! Son Dakika: Dolar Ne Kadar, Kaç TL?

Dolar/TL , Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın piyasalara müdahalesi sonrasında 13,50'nin altına geriledi. Güne 13,75 civarında başladıktan sonra sabah saatlerinde 13,60’ın altına gerileyen dolar/TL, Türkiye enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle 13,74 civarında seyrediyordu. Peki, dolar ne kadar oldu? Dolar rekor kırdı mı? 1 dolar ne kadar, kaç TL? İşte 3 Aralık saat 14.45 itibariyle dolar kurunda son durum…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkez Bankası (TCMB), bugün bir kez daha dolar satışı yaparak döviz kurlarına müdahale ediyor.

TCMB’den bugün yapılan açıklamada “Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir” denildi.

Gün içinde 13,88’i gören dolar/TL kuru, müdahale sonrasında 13,40’a kadar geriledikten sonra tekrar 13,70’in üzerine yükseldi.

İki Gün Önce de Müdahale Edilmişti

İki Gün Önce de Müdahale Edilmişti

1 Aralık Çarşamba günü de TCMB, vadeli ve spot piyasada dolar satarak kurlara müdahale etmişti. Söz konusu müdahalede öncesinde 13,95’i gören dolar/TL kuru, 12,50’nin altını gördükten sonra sert dalgalanma göstermiş, sonrasında tekrar rekor seviyelere yaklaşmıştı.

20 Yılın En Kötü Ayından Sonra Müdahale

20 Yılın En Kötü Ayından Sonra Müdahale

Resmi tüketici enflasyonu yüzde 21,31 ile üç yılın zirvesine çıkarken, TCMB son üç ayda politika faizini yüzde 19’dan yüzde 15’e kadar düşürünce döviz kurlarında tarihi bir artış yaşandı.

2021 yılı Kasım ayında dolar/TL kuru, aylık yüzde 40,3 artışla, Şubat 2001 krizi sonrasındaki dönemin en kötü ayını yaşamıştı.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın