Görüş Bildir
Haberler
Dolar 3 TL Olur ?

Dolar 3 TL Olur ?

TheAranan
13.05.2015 - 10:06 Son Güncelleme: 13.05.2015 - 10:28

Dolar TL 3 TL Olur Mu ?

Olmaması için hiçbir sebep yok. Şu an için. Şartlar dolar lehine ilerlemeye devam ediyor. Yıla hızlı başlangıç yaptık hızlı da devam ediyor.

Önceleri, “Dolar 2 Lira olur mu ?” diye konuşmaya başladığımızda dolar için tarihi seviyelerden bahsediyorduk. Hızla oldu. He içeride hem de dışarıda yaşanan sebepler doları tetikledi ve artık durdurulamaz bir güce kavuştu. Merkez Bankası önceleri olmaması için çok çaba sarf etti. Ancak ardından gelen faiz indirimi baskıları doları daha da değerlendirdi. Bu süreç dışarıda FED ’in parasal genişlemeyi bitirmesi ve faiz artırımına başlayacağı bir döneme denk gelince Merkez Bankasının da artık yapacak bir şeyi kalmadı ve 2.50 seviyesinin üzerine çıktık.Aslında Biz Bildik !

2014 Aralık ayında USDTL için 2.70 hedefini belirledik. İlk defa 2.70 seviyesini piyasaya hedef olarak açıklayan IşıkFX Araştırma Departmanı oldu. Çok geçmedi. Sadece 3 ay sonra kur 2.74 ile tarihi zirve seviyesini belirledi.

ABD tarafında ise faiz artırımı yaklaşıyor. Haziran olmadı Eylül olmadı yıl sonu. Hele ki faiz adımları hızlı gelirse doların 2.90- 3 TL aralığına yerleşeceğini düşünüyoruz.

Evet IşıkFX Araştırma Departmanı Olarak Biz ; “Hele ki faiz adımları hızlı gelirse doların 2.90- 3 TL aralığına yerleşeceğini düşünüyoruz.”

Ama Merkez Bankası yeniden silahını çeker faizi bir korku aracı olarak kullanır ve TL’nin değersizleşmesine izin vermem deyip faiz artırırsa o zaman işler değişir. 2.50-2.70 aralığı normal seviyelerimiz haline gelir.

Kaynak: http://blog.isikfx.com/dolar-3-tl-olu...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Olur mu ?

Olur mu ?

Dolar 3 Lira olur mu?” Diye sorduğumuzda ise olması için bir çok sebep bizi bekliyor. Öncelikle içeride Merkez Banaksı üzerinde bir baskı var bu da faiz artırım silahını kullanamaması anlamına geliyor. Böylece dolar daha da güçleniyor. Ayrıca enflasyon her geçen gün yükseliyorİşsizlik ve büyüme rakamlarında ise beklentiler daha düşük. Bu durum TL’yi zayıflatan en önemli unsur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın