Görüş Bildir
Haberler
TV
Doktorlar'dan Sadakatsiz'e: Yabancı Dizilerin 12 Yerli Uyarlaması

Doktorlar'dan Sadakatsiz'e: Yabancı Dizilerin 12 Yerli Uyarlaması

Yurt dışında sevilen yabancı dizilerin çoğu ülkemize uyarlanarak televizyonlarda yer aldı. Bunların büyük çoğunluğu beğeniyle karşılanırken bazıları ne yazık ki kısa ömürlü olarak ekranlara veda etti. Peki, Türk televizyonlarına uyarlanan yabancı diziler hangileri?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Jeffersons - Tatlı Hayat

1. The Jeffersons - Tatlı Hayat

1975 ile 1985 arasında 11 sezon 253 bölüm süren The Jeffersons dizisinin uyarlaması olan Tatlı Hayat, 2001-2004 yılları arasında Show TV ekranlarında yayınlanmıştı. Türkan Şoray ve Haluk Bilginer'in başrolünü paylaştığı Tatlı Hayat, İhsan ve Sevinç Yıldırım çiftinin kuru temizleme işinden çok para kazanmalarıyla Etiler'de lüks bir hayat sürmeye başlamalarını anlatıyordu.

2. Desperate Housewives - Umutsuz Ev Kadınları

2. Desperate Housewives - Umutsuz Ev Kadınları

Türk televizyonlarının en uzun soluklu uyarlama dizilerinden Umutsuz Ev Kadınları, ABD yapımı Desperate Housewives'dan uyarlanmıştı. 154 bölüm süren dizide orijinal senaryoya kısmen sadık kalınırken epey sevilmişti. Umutsuz Ev Kadınları'nda Gül Çıkmazı'nda yaşayan Handan bir sabah intihar eder. Yakın arkadaşları ise intiharın ardındaki sır perdesini açığa çıkarmaya çalışır.

3. Revenge - İntikam

3. Revenge - İntikam

ABD yapımı Revenge dizisinin Türk uyarlaması olan İntikam'ın başrolünde Beren Saat, Nejat İşler ve Mert Fırat gibi isimler vardı. Dizide Beren Saat'in canlandırdığı Derin karakterinin babasının çok yakınları tarafından iftiraya uğraması ve Derin'in intikam almasını konu alıyordu.

4. Grey's Anatomy - Doktorlar

4. Grey's Anatomy - Doktorlar

2006-2011 yılları arasında Show TV'de yayınlanan Doktorlar ekranların efsane dizileri arasında yer alıyor. Kutsi, Yasemin Özilhan, Yağmur Atacan gibi isimlerin rol aldığı dizi 4 sezon sürerken, ABD versiyonu Grey's Anatomy hala ekran macerasına devam ediyor.

5. Monk - Galip Derviş

5. Monk - Galip Derviş

Engin Günaydın'ın enfes performansıyla izlediğimiz Galip Derviş, aslında ABD yapımı Monk dizisinin uyarlamasıydı. 5 yıl önce eşi vefat eden ve obsesif kompulsif bir kişiliğe sahip olan Galip Derviş'in dizi boyunca süregelen cinayet vakalarını çözmesini anlatan dizi tam 56 bölüm sürmüştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The O.C. - Medcezir

6. The O.C. - Medcezir

En iyi uyarlama dizilerden Medcezir, The O.C. uyarlaması olarak karşımıza çıkmıştı. Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya'nın enfes uyumunu ekrana taşıyan dizi 77 bölüm devam ettikten sonra güzel bir finalle son bulmuştu.

7. House M.D. - Hekimoğlu

7. House M.D. - Hekimoğlu

2019-2021 yılları arasında Kanal D ekranlarında yayınlanan Hekimoğlu, ünlü ABD dizisi House M.D. uyarlaması olarak ekranlara gelmişti. Timuçin Esen dizide Ateş Hekimoğlu karakterine hayat verirken, kadronun geri kalanında Okan Yalabık, Ebru Özkan, Aytaç Şaşmaz, Damla Colbay ve Kaan Yıldırım gibi isimler vardı.

8. Doctor Foster - Sadakatsiz

8. Doctor Foster - Sadakatsiz

Yayınlandığı dönem büyük beğeni toplayarak gündemden düşmeyen Sadakatsiz, Doctor Foster adlı İngiliz yapımı dizi uyarlaması. Doctor Foster 10 bölüm sürse de Sadakatsiz 2 sezon 60 bölüm sürerek daha uzun soluklu oldu. Dram ve psikolojik gerilim türündeki dizi eşi tarafından aldatılan bir kadının aldığı intikamı konu alıyordu.

9. Shameless - Bizim Hikaye

9. Shameless - Bizim Hikaye

Hem İngiliz hem ABD yapımıyla ekranlara gelen Shameless, Türkiye'de Bizim Hikaye olarak yayınlandı. Dizinin orijinal halinin fazlaca sansürlenmesiyle daha çok bir komedi-aile dizisi olarak karşımıza çıkan Bizim Hikaye, anneleri tarafından terk edilen Filiz ve kardeşlerinin hayat hikâyesi anlatıyordu.

10. Dawson's Creek - Kavak Yelleri

10. Dawson's Creek - Kavak Yelleri

2007-2011 yılları arasında Kanal D ekranlarında yayınlanan gençlik dizisi Kavak Yelleri, 1998-2003 yılları arasında yayınlanmış ABD dizisi Dawson's Creek'ten uyarlama. ABD versiyonunda Dawson adlı bir genç ve arkadaşlarının yaşadıkları konu alınırken Türk versiyonunda Dawson'ı Deniz olarak izlemiştik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gossip Girl - Küçük Sırlar

11. Gossip Girl - Küçük Sırlar

Türk televizyonlarının gördüğü en iyi gençlik dizilerinden Küçük Sırlar aslında ünlü Gossip Girl dizisinden uyarlamaydı. Su Mabeynci ve arkadaşlarının etrafından dönen dizi bir uyarlama olsa da Gossip Girl yapımcılarından olumlu bir yanıt gelmemesi üzerine senaryosunda ciddi değişiklikler yapıldı.

12. The Sopranos - Altındağlı

12. The Sopranos - Altındağlı

The Sopranos uyarlaması olarak Aile dizisini bilsek de aslında bu uyarlama yıllar önce yapılmış. Şafak Sezer ve Hande Ataizi'nin başrolünü paylaştığı Altındağlı, aslında The Sopranos dizisiyle neredeyse birebir benzerlik taşıyor. Bir mafya ailesi patronu olan Cemali Altındağlı'nın etrafında dönen dizi Cemali'nin psikolojik destek almasıyla ilerlemişti. Dizi sadece 2 bölüm sürdü.

Peki siz Türkiye'ye uyarlanan hangi dizileri hatırlıyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
6
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın