Görüş Bildir
Haberler
Doğduğun Şehri Tahmin Edebilecek miyiz?

etiket Doğduğun Şehri Tahmin Edebilecek miyiz?

Trex
15.07.2015 - 00:14 Son Güncelleme: 12.01.2023 - 10:00

Öncelikle belirtelim: Onedio Müneccimlik Ekibi bu testte sadece Türkiye sınırları içinde doğanlar için hizmet vermektedir. Madrid doğumlu olup testi yapanlar Mardin sonucu alabilir. Yaptığımız deneylere göre testin doğru sonuç verme oranı %88.73 Hadi bakalım doğdunuz ili tahmin edebilecek miyiz görelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle söyle bakalım. Hala doğduğun şehirde mi yaşıyorsun?

2. O zamaaaan doğduğun il kaç harfli?

2. O zamaaaan doğduğun il kaç harfli?

3. Her şehrin kendisiyle özdeşleşmiş bir mevsimi var. Kendini daha çok hangi mevsime ait hissediyorsun?

4. Hmmm peki.. Doğduğun şehrin ismi hangi harfle başlıyor?

5. Çok ilginç.... Doğduğun şehrin denize kıyısı var mı?

5. Çok ilginç.... Doğduğun şehrin denize kıyısı var mı?

6. Doğduğu şehrin insanın karakterine etki ettiğini düşünüyor musun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Tuz Gölü üzerinden geçecek şekilde kuzey güney ekseninde bir doğru çizildiğinde doğduğun şehir hangi tarafta kalıyor?

7. Tuz Gölü üzerinden geçecek şekilde kuzey güney ekseninde bir doğru çizildiğinde doğduğun şehir hangi tarafta kalıyor?

8. Doğduğun şehri bir renk temsil etse bu hangisi olurdu?

9. Sonuç öncesi anket: Doğru tahmin edebilecek miyiz? Ne dersin?

Adana!

Adana!

Adanalıyık! Allah'ın adamayık!  Sımsıcak bir şehirde doğmuşsun. Oh oh kebabı da var ne güzel. Kesin yolda kasıla kasıla yürürsün sen çünkü Adana'da doğdun!

Adıyaman!

Adıyaman!

Sıcak mı sıcak bi yerde doğmuşsun. Nemrut Dağı'nın tepesinde,  güneşin doğuşunu izlemek için dünyanın dört bir yanından insanlar geliyor ve sen ne şanslısın ki dünyanın en güzel manzaralarından birinin içinde doğmuşsun.

Afyon!

Afyon!

Kurtuluş Savaşı'nın önemli şehirlerinden birinde doğmak da herkese nasip olmaz. Ege'nin sıcakkanlılığı ve Anadolu'nun samimiyeti ile yoğrulmuş güzel insanların şehri :)

Ağrı!

Ağrı!

Amasya!

Amasya!

Yeşilırmak'ın iki yakasında kurulan elmasıyla ünlü en güzel Anadolu şehirlerinden birinde doğmuşsun! Şehzadeler şehri de olan Amasya'nın ilçeleri de pek güzeldir. Merzifon, Suluova, Taşova...

Ankara!

Ankara!

Ankara, Ankara, Ankara güzel Ankara seni görmek ister her bahtı kara! Ya bakmayın sağda solda Ankara'ya burun kıvıranlara. Kendi şehirlerinin düzensizliğine alıştıkları için ters geliyor. Bir kasabayken dünya şehri olmuş. KISKANANLAR ÇATLASIN

Antalya!

Antalya!

Oy oy oy! Ne güzel şehirde doğmuşsun. Tarihi turistik mekanlar mis gibi yaylalar... Ah bi' de o nem olmasa nem var ya nem. Sıcak değil de nem kötü :((

Artvin!

Artvin!

Güzel insanların şehrinde doğmuşsun. Tarih boyunca geçiş noktası olduğu için gelen geçenin gözü hep arkada kalmış. Artvin'in herhangi bir yaylasına çıkıp mutlu olmayan var mı?

Aydın!

Aydın!

Ege sahilinin en güzel şehirlerinden biri. Adı gibi aydın insanlarla doludur Aydın. Güneş o kadar güzel doğar ki hangi mevsim de olursan ol ilkbahar Aydın'da.

Aksaray!

Aksaray!

Aksaray gibi güzel bir şehir de doğmuş gibisin! Sonradan il olmasına, İstanbul'un Aksaray semti ile sık sık karıştırılmasına rağmen Anadolu bozkırının göbeğinde biten nadide çiçek adeta!

Ardahan!

Ardahan!

Verdiğin cevaplara göre Ardahan'da doğmuş olma ihtimalin yüksek! Ülkenin en doğusunda yemyeşil doğasıyla komşu ülkelere nispet yapan cennet gibi bir şehir. Doğası muhteşem insanı güzel!

Balıkesir!

Balıkesir!
goturkey.com

Marmara'nın güzel şehri Balıkesir! Erdek, Avşa Adası, Susurluk, Ayvalık,... Ne güzel yerler.  Ne güzel yerde doğmuşsun.

Bilecik!

Bilecik!

Vaay! Osmanlı'nın kurulduğu bu tarihi şehirde doğmuşsun! Küçük sevimli ama tarihi önemi büyük. İnsanı da pek şeker.

Bingöl!

Bingöl!

AdaklıGençKarlıovaKiğıSolhanYayladereYedisu gibi ilçelerden oluşan  yüksek yaylaların karlı ovaların güzel şehri. Kendi soğuk insanları sıcak harikulade şehir.

Bitlis!

Bitlis!

Tarihi bir şehirde doğmuşsun. Farklı kültürlerin bir arada yıllarca iç içe yaşadığı Doğu'nun henüz keşfedilmemiş turizm şehri! Kış turizmi, termal turizm ne istersen mevcut.

Bolu!

Bolu!

Kafası her zaman dumanlı Bolu Dağı'nın eteklerinde kurulmuş, havası güzel doğası güzel Bolu. Ankara-İstanbul arasında yolculuk yapanların uğramadan geçmediği güzel Bolu.

Burdur!

Burdur!

Antalya'ya giderken küçük ve sevimli bir şehir göreceksin! Orası Burdur! Pek bilinmez ama  şiş kebabı da fena değil ha! Orada doğduğuna göre biraz tanıtımını yapmalısın :)

Bursa!

Bursa!

Uludağ'ın eteklerine kurulan, ovaya yayılan, şeftalinin, kestane şekerinin, güzel kızların, yakışıklı erkeklerin, mis gibi deniz ve dağ havasının, iskender kebabın, pideli köftenin...... Yani kısaca mükemmel bi şehir. :)

Bayburt!

Bayburt!

Sen ;Bayburtlusun Bayburtlu kal! Kulağını da konuşulanlara tıka! Bayburt Bayburt Bayburt Bayburt!

Batman!

Batman!

Yabancıların çizgi roman kahramanıyla sık sık karıştırdığı bu küçük Anadolu şehrinde doğduğuna göre Hasankeyf'i bilirsin. Hasankeyf'e sahip çıkalım :)

Bartın!

Bartın!

Sonradan şehir olan sevimli mi sevimli bir Karadeniz şehri. Ne güzel yerde doğmuşsun. Mini mini ilçeleri tarih kokan evleriyle insanın yüreğini ısıtıyor.

Çanakkale!

Çanakkale!

Savaşa sürüklenen bir milletin ülkesini fedakarca savunduğu, tarihin bu önemli şehrinde doğmuşsun. Dünyanın en önemli boğazlarından biri en güzel körfezi. Kıymetini bilmeli.

Çankırı!

Çankırı!

Çankırı Çankırı Çankırı! Çorum Çorum Çorum! Yozgat Yozgat Yozgat! Çok laf ediyorlar değil mi? Salla gitsin. :)

Çorum!

Çorum!

Çorum: İç Anadolu'nun başkenti Çorum. Ankara değil Çorum! Bakın bugün bir Çorumlu kolay kolay yetişmiyor. 

Unutmamalı o güzel şehri

Anılarla gönülleri hoş tutmalı avutabilmeli 

Hatırlamalı sevgiyle anmalı 

Ümitlerle yarınları hoş tutmalı, ayırmamalı!!!

Denizli!

Denizli!

Havluları gibi pamuk gibi bir şehirde doğmuşsun. Eğer uzun süredir gitmiyorsan şehir sana diyor ki:

Dönmelisin görmelisin 

Artık seni sevdigimi bilmelisin

Diyarbakır!

Diyarbakır!

Demek Diyarbakır'da doğdun! O zaman bu türkü sana gelsin:

Diyarbekir şad akar  

Urfa, Mardin'e bakar

Diyarbekir kızları 

Kibritsiz kandil yakar

Edirne!

Edirne!

Selimiye'nin gölgesinde doğmuşsun yaaa insan daha ne ister? Ciğer tava tabii ki :)

Elazığ!

Elazığ!

El Aziz!  Eski ilçelerin üzerine kurulmuş yeni şehir. Harput var ya Harput. Kaç ilde var Harput gibi bir ilçe? 

Harputta Bir Güzel Gördüm

Zülüfünü Tel Tel Örmüş

Al Yanakta Benler Gördüm

Goncalaşmış Suna Gelin

Erzincan!

Erzincan!

Erzincan can can can... Tulum peyniri, dut pekmezi.. Of of of sadece bu ikisi yeter? Cimin var Erzincan'da bilir misin? :)

Erzurum!

Erzurum!

Vay vay vay! Dadaşlar diyarındanız demek! Ne güzel yemekleriniz var sizin. O yaylalarda da haliyle güzel yemekler yapılır. Cağ kebabı diyorum Cağ kebabı.. Offff off

Eskişehir!

Eskişehir!

Hoca Nasreddin'in şehrinde doğmuşsun. Kimine göre bozkır kimine göre sanayi şehri kimine göre öğrenci kimine göre Kurtuluş Savaşı'nın önemli şehri.  Kıskanıyorlar mı ne?

Düzce!

Düzce!

Sonradan il olan güzel sevimli şehirlerimizden.  Butik şehir desek de yeridir. :) Akçakoca var ayrıca.... Ne güzel bir sahil kenti...

Gaziantep!

Gaziantep!

Hele hele hele Anteplim gel yanima dili datlım,

Çifte telli çalıyor kalkında oynayalım..

Güzel şehir güzel türküler....

Giresun!

Giresun!

Karadeniz'in şirin sahil kentinde doğmuşsun.  O zaman türkümüz gelsin..

Giresun'un evleri

Şimayile gaynama

(Ah) benim ile oynadın

Başkasıyla oynama

Gümüşhane!

Gümüşhane!

Maçka'dan sonra Gümüşhane'yi göreceksiniz şaşırmayın! Gümüşhanelisin sen! Gümüşhane! Gümüş!  İki dağın arasında akan nehrin coşkusuyla gürül gürül bir kent!

Hakkari

Hakkari

Hakkari Hakkari Hakkari!  Yöreye ait türküyü hatırlayalım:

Yaşlı dedi: 'Delikanlı hoşgeldin' 

Delikanlı dedi: 'Ben yolcuyum 

rüzgarın peşine düştüm geldim.'

Hatay!

Hatay!

Künefe gibi şehir.. Böyle kıvamında şerbet, üstünde kaymak, biraz antep fıstığı mmmhhhh Sıcak biraz, künefe de sıcak yenir soğuyunca da olmaz.

Isparta!

Isparta!

Güllerin içinden koşarak koşarak geeel bana gel! Isparta ile Burdur'u sık sık karıştırırlar. Lakin sen karıştırmazsın bilirsin o farkı. İnsanı bile farklı değil mi?

İstanbul!

İstanbul!

Dünyanın en önemli şehirlerinden birinde doğmuşsun. Dünaynın hem en çirkin, hem de en güzel, ama en çok da en acayip yeri olan İstanbul! Sık sık parayı vurunca gidicem bu şehirden diyorsun belki de :) 

Ne çok canlar yakar İstanbul 

Bolca günahlara sokar İstanbul 

Hızlı koşanları çabucak yorar İstanbul İstanbul

İzmir!

İzmir!

İzmir :)))))) 

İzmir :)))))

Kıskananın çok İzmir :) Kordon mu kıskanılıyor insanı mı havası mu suyu mu?  :)  Bi' de şu Karşıyaka Göztepe tartışmasını çözseniz iyi olacak.

Iğdır!

Iğdır!

Iğdır Türkiye'nin en güzel şehri desek kimse inanmaz. Bunu ancak Iğdırlılar bilir. Çünkü doğduğu toprağın kıymetini bu güzel sınır kentinin insanı iyi bilir.

Kars!

Kars!

Tarihin derinlerinden gelen peyniriyle ünlü Doğu'nun kalesi Kars'ta doğmuşsun. Kars insanı pek dürüsttür civanmerttir derler. En iyi sen bilirsin bunu.

Kastamonu!

Kastamonu!

Osmanlı'nın eski sancağında doğmuşsun ne güzel! Tarihin sırlarını içine gömmüş kır pidesiyle meşhur sevimli Karadeniz ili.

Kayseri!

Kayseri!

Büyük ihtimalle Kayseri'de doğdun!  Biz bir şey demiyoruz. Sen her türlü işini bilirsin :)

Kırklareli!

Kırklareli!

Kırıkkale mi Kırklareli mi? Sık sık karıştırılmaktan çok sıkıldın değil mi? Resmi evraklarda yanlış yazılmasından dolayı kim bilir ne sıkıntılar yaşadın :) Olsun ya boş ver. Trakyalısın sen be!

Kırşehir!

Kırşehir!

Oooo Aşıkpaşa'nın şehrinde doğmuşuz. Aşıkpaşa'yı çok az kişi bilir. Dedeleri isyancıyken torunları saray tarihçisi olmuş büyük mutasavvıf.  Bir de sizi Nevşehir'le karıştırmasalar güzel olacak!

Kocaeli!

Kocaeli!

Pişmaniyecilerin şehrinde doğmuşsun :) Körfezin güzelliğini biraz sanayi tesisleri bozsa da fena bi yer değil. Sakarya ile çok karıştırılmasa bi' de :))

Konya!

Konya!

'Afyon'un kaymağı, Konya'nın manyağı' sözünden bıktın değil mi? Yani koskoca Mevlana'nın şehrinde doğmuş insana bu denir mi hiç? 

''Gez Dünya'yı gör Konya'yı'' diyeceksin

Ses Kes!!!!

Kütahya!

Kütahya!

Porseleniyle çinisiyle leblebisiyle Ege'nin bir başka kıyıda köşede kalmış şehri. Kurtuluş Savaşı'ndaki  önemini de ihmal etmemek lazım. Bir gün herkes Kütahya'nın kıymetini anlayacak :)

Kahramanmaraş!

Kahramanmaraş!

Kahraman şehrin karaman insanları. İşgale karşı direnmiş ve yerel mücadeleyi başlatan ilk şehirlerden. Ne mutlu sana ki bu şehirde doğmuşsun!

Karaman!

Karaman!

''Karaman'ın koyunu sonra çıkar oyunu!'' diyorlar da pek öyle değil. Karaman'da oyun olmaz insanının pek oyunla hileyle işi olmaz. :) Sen de Karamanoğulları beyliğinin sınırları içinde doğmuşsun. Oyun hile hurda olmaz sende :)

Kırıkkale!

Kırıkkale!

Ankara'dan yola çıkıp, Elmadağ'dan inince Kırıkkale ile karşılaşacaksın şaşırma.  İl olduktan sonra daha da gelişti Kırıkkale. Güzel oldu iyi oldu be :)

Karabük!

Karabük!

Karabük denilince akla Demir Çelik fabrikaları ve futbol takımı gelir. Bir de Safranbolu'nun Osmanlı evleri var tabi. Ecdat buralarda dinlenmeyi pek severmiş. Havasında suyunda var bir şeyler demek ki :)

Kilis!

Kilis!

Kilis Kilis Kilis Kilis!!!

Derildi dertlerim de dinlemez aman 

Severidim seni de bilirsin aman 

Salacam ucundan gelip tutmazsın 

Mezarım başımda ağla bir zaman 

Aman ne ettin de Kilisli kız ne ettin 

Aldın aklı mı da beni buralarda delettin

Manisa!

Manisa!

Şehzadeler şehri Manisa'da doğmuşsun :)  Büyük şehir farklı ve güzel insanlar..  Ne tam olarak Egeli ne İç Anadolulu. Ama yine de Egeli :)

Mersin!

Mersin!

Silifke Tarsus gibi ilçeleri olan güzel bir şehirde doğmuşsun. Tantunisi de var ki ağızlara layık... Tek derdi nem.. Ah o nem olmasa...

Malatya!

Malatya!

Biz konuşmayalım türkü konuşsun:

Malatya Malatya bulunmaz eşin 

Gönülleri coşturur ayla güneşin

Mardin!

Mardin!

Biz konuşmayalım türkü konuşsun:

Mardin kapı şen olur 

Dibi değirmen olur 

Buralarda yar seven 

Mutlaka verem olur

Muğla!

Muğla!
goturkey.com

Ev yaparsan tuğladan kız alırsan Muğla'dan....

Ne diyelim başka ne diyelim???? :)))

Muş!

Muş!

Malazgirt Savaşı'nın yapıldığı yerde doğmuşsun. Daha neler daha neler... Doğa, tarih, güzel insanlar.. Başka ne olsun?

Nevşehir!

Nevşehir!

Kapadokya'nın güzel şehri. İç Anadolu'nun en önemli turizm şehri. İnsanın içini ısıtan, insanı güzel kendi güzel şirin Anadolu kenti. Ne güzel şehirde doğmuşsun.

Niğde!

Niğde!

Bor'un pazarını kaçıranların eşeğini sürdüğü Anadolu şehri Niğde'de doğmuşsun.  Şehri keşke deniz kenarına kursaymış atalarınız. Daha güzel olmaz mıydı? :)

Ordu!

Ordu!

Ordu'nun dereleri aksa yukarı aksa

Vermem seni ellere Ordu üstüme kalksa

İnatçı ve gururlu insanların şehrinde doğmuşsun. Daha ne olsun?

Osmaniye!

Osmaniye!

''Osman diye şehir mi olur mu?''  bu kötü esprilere sık sık maruz kalıyorsun değil mi? Anadolu'nun en cesur insanlarının şehriyiz de geç :)

Rize!

Rize!

Havva Anaların şehrinde doğmuşsun.  Daha ne olsun ya?? Tuttuğunu koparan hakkını arayan güzel inatçı öfkeli insanların şehri! O yaylalar için de her şey yapılır

Sakarya!

Sakarya!

SakaryaKocaeli mi Adapazarı mı İzmit mi? Çok karıştırıyorlar değil mi? :)

Tatangaları, ıslama köfteyi, Çark Caddesi'ni, Sapanca Gölü'nü anlatın bunlara öğrenmeleri kolay olur :))

Samsun!

Samsun!

Pidesiyle, deniziyle, insanıyla, menemeniyle Karadeniz'in bir başka güzel şehri. Çarşamba ve Bafra gibi iki ilçesi var ki hala neden il olmadı hayret!

Siirt!

Siirt!

Büyük ihtimalle, farklılıkların bir arada huzur içinde yaşadığı bir başka güzel Anadolu şehri olan Siirt'te doğdun. Kendine has fıstığıyla, bıttımıyla çok farklı bir Anadolu şehri.

Sinop!

Sinop!

Türkiye'nin en kuzeyindeki şehirde doğmuşsun! Şaire;

Dışarda deli dalgalar

Gelip duvarları yalar;

Seni bu sesler oyalar,

dizelerini yazdıran güzide Karadeniz şehri... Ayancık, Bulancak... Neden hala il değil buralar???? :)

Sivas!

Sivas!

Yiğidin harman olduğu kentte doğmuşsun!  Büyük ihtimalle doğduğun yerde yaşamıyorsun. Çok göç vermiş dışarı ama sık sık uğradığından eminiz. :)  Kangal köpeği, ketesi, balıklı gölü, çifte minaresi, Ulu Camisiyle öne çıkan tarihin

Şanlıurfa!

Şanlıurfa!
www.acilebilet.com

Bir kahraman şehir daha! Boşuna şanlı dememişler! Kurtuluş Savaşı'nın başladığı önemli şehirlerden.  İyi ki doğmuşsun burada!

Şırnak!

Şırnak!

Tekirdağ!

Tekirdağ!

Her ilçesinde bambaşka kafaların yaşandığı kafası kıyak kendi kıyak insanların şehri! Burada doğup büyüyen insandan kimseye zarar gelmez diyorlar doğru mu?

Tokat!

Tokat!

Oooooo hamamcıların şehri. Sadece o mu? Çemeni, pekmezi, dutu, kebabı.... Yahu sadece bu yiyecekler bile şehri terketmemek için yeterli. İnsan böyle bir şehri bırakıp da gider mi? Gitmemeli.

Trabzon!

Trabzon!

Oy oy oyyy! Karadeniz'in hırçın dalgalarını ruhuna nakşeden güzel insanların şehri. Merttir buranın insanı. Hile hurda bilmez. Sadece insanı mı? Trabzon'un doğasını görmeyen çok kaçırmıştır.

Tunceli!

Tunceli!

Buz gibi gözeleriyle, Munzur'ın coşkun nehriyle Anadolu'nun dağlar arasına sıkışmış bir başka güzel kentinden doğmuşsun! Pertek'ten Hozat'a, Nazimiye'den Ovacık'a doğasıyla görenlerde tekrar görme hissi uyandıran kent!

Uşak!

Uşak!

İç Ege'nin kendini unutturmuş küçük ilinde doğmuşsun. Kurtuluş Savaşı'ndaki bu önemli şehir dünya tarihinin en eski şehirlerinden biri.  Yemekleri hiç söylemiyoruz. Tarhanası, tahin helvası.... off off

Van!

Van!

Türkü ne diyorsa doğrudur:

Vanlıyam men şanlıyam 

Kılıcı kanlıyam 

Özüm sözüm hep birdir 

Men bu yurda bağlıyam

Yozgat!

Yozgat!

Türkiye'nin en çok kıskanılan şehri: YOZGAT

Yok Yozgatlılar şöyle yok Yozgatlılar böyle. Yok Yozgat şöyle geri kalmış. Kıskanıyorlar azizim sizi. Başka açıklaması yok!

Zonguldak!

Zonguldak!

Maden işçilerinin kenti Zonguldak! Karadeniz'in en yoğun işçi nüfusu barındıran illerinden biri. 

Atlı geliyor atlı 

Altında kilim katlı 

Benim sevgili yarim 

Baldan şekerden tatlı 

demiş vaktiyle yörenin ozanları. Vardır bi bildikler elbet :)

Yalova!

Yalova!

Ooo kaplıca şehrinde doğmuşsun. Emeklilerin en sevdiği şehir. İstanbul'dan ayrıldığı da iyi oldu. Kaymakamdan kurtuldunuz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15533
7514
3324
2338
1360
1176
862
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Oğuz Arkhe

herşeyi söyledik zaten kör bile koklaya koklaya bilirdi neresi olduğunu

Misty Lersi

bi şehrin adını yaz demediniz bi de tahmin ediyoz diyonuz:D

Omeral

baş harfini sordunuz konumunu sordunuz dediğin gibi şehrin adını yazmadığımız kaldı... :)

Metehan Bahar

Baş harfini söyledik, denize kıyısı olup olmadığını söyledik, harf sayısını söyledik bi zahmet bil.