Görüş Bildir
Haberler
Doğduğun Aya Göre Genel Sağlık Durumunu ve Karakterini Söylüyoruz!

etiket Doğduğun Aya Göre Genel Sağlık Durumunu ve Karakterini Söylüyoruz!

Easterling
30.05.2021 - 17:15

Birçok araştırmacı, doğdukları mevsime ve aya göre bir insanın ne kadar farklı olabileceğini anlamaya çalıştı ve bunu başardılar diyebiliriz. Bir çalışmada 1.688 koşulu inceleyen araştırmacılar 1.7 milyon kişiden toplanan verilere göre, doğum mevsiminin ve ayının kişiliğimizi ve becerilerimizi etkileyebileceği hatta sağlığımız ile ilgili de birçok şey söyleyebileceği sonucuna ulaştılar. 

Bakalım bu sonuçlar senin için ne kadar doğru! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğduğun ayı seç hadi!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Potansiyelin yüksek, sağlığın da iyi gibi!

www.newwomanindia.com

Ocak ayında doğduysan, herhangi bir kış ayında doğan başka bir insandan çok farklısın demektir. Yeni yılın ilk ayında doğmuşsun, bu da birçok farklı fırsat anlamına geliyor. Aslında, Ocak ayında doğan insanlar tıpta veya ekonomide kariyer yapma ve hatta sporcu olma eğilimindedir. Ve yaratıcı ve ünlü olma olasılıkları daha yüksektir. Bu potansiyeli değerlendirmelisin. Öte yandan sağlığın ortalama bir insandan daha iyi olma eğiliminde ve muhtemelen kardiyovasküler rahatsızlıklara değil, çoğu hastalığa karşı direncin yüksek. Bununla birlikte, duygusal ve mental sağlığını daha fazla koruman ve dikkat etmen gerekebilir. Her ne kadar asabi bir mizaca sahip olmaya daha az eğilimli olsalar da şizofreni ve bipolar bozukluk Ocak doğumlular arasında çok yaygındır. Biraz dikkat etsen iyi olur.

Mutlu ve oldukça sağlıklısın!

Şubat ayında doğan bebekler hayatlarında ve kariyerlerinde daha mutlu olma eğilimindedir. Ayrıca erken doğmuş olma ihtimalin de yüksek. Bebekken küçük bir şey olman sorun değil ama yetişkinliğinde de kısa boylu kalma ihtimalin var. Sende öyle olmamış da olabilir tabi. Şubat aynı zamanda yaratıcılık ayıdır ve bir sanatçı olarak kariyer yolunda ilerliyor olabilirsin ve hatta ünlü bir kişi bile olabilirsin. Belki yakında belki de gelecekte... Sağlık söz konusu olduğunda, genel olarak toplumda yaygın olan hastalıklara karşı oldukça dirençlisin, hafif geçiriyorsun çoğu hastalığı. Ayrıca, nörolojik hastalıkların yanı sıra solunum ve üreme hastalıklarına karşı da direncin ortalamanın üzerinde.

Umut dolusun, kalbine dikkat et!

Mart, güneş ışığını karşıladığımız aydır ve bu ayda doğduysan, muhtemelen hayatın daha güneşli tarafını arıyorsun demektir. Ayrıca, ilkbaharda doğan çoğu insan hipertimiye (aşırı pozitif duygu hali) maruz kalabilir, bu da onların her zaman iyi bir ruh halinde ve pozitif oldukları anlamına gelir. Umarız sen de hayata hep pozitif tarafından bakıyorsundur. Sağlık söz konusu olduğunda, Mart doğumluların kardiyovasküler sistemlerine dikkat etmeleri gerekebilir. Sen dikkat ediyor musun?

Yeteneklisin, sağlığında gayet iyi!

Tıpkı Mart ayında doğanlar gibi, Nisan bebekleri de kış, yaz ve sonbaharda doğanlara göre çok daha olumlu olma eğilimindedir. Kariyer söz konusu olduğunda, Nisan bebekleri farklı kariyer fırsatları arasından seçim yapma şansına sahip olabilir. Sen birçok şeye yeteneğin var, yeter ki en yetenekli olduğun alanı bul ve o yoldan git. Başarılı olacağına biz eminiz. Genel sağlık sorunlarına karşı çok iyi bir koruman var ancak yine de bu konuda Mart doğumluları takip etme eğiliminde olduğun için kardiyovasküler sistemine dikkat etmen gerekiyor. Ayrıca, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu yaşama şansın düşük.

İyimsersin, depresyona dikkat!

Mayıs ayında doğduysan, görünüşe göre bu ayda doğan çoğu insanın yaptığı gibi, kendini oldukça şanslı olarak kabul edebilirsin. İyimser olmak için doğdun. Kariyer açısından bakarsak, tek bir kariyere odaklanmana gerek yok çünkü birçok kapı sana açık. Sadece hangisini istediğine karar ver. Aynı şey sağlık için de geçerli. Mayıs doğumlular genellikle herhangi bir yüksek riskli hastalığa eğilimli değildir ve bunlara karşı yüksek bir genel korumaya sahiptir. Ancak araştırmalara göre iyimser olsalar da depresyona da yatkınlar. Bende durum böyle değil diye düşünebilirsin ama yine de depresyon konusuna dikkat etmende fayda var.

Değişkensin, sağlığına dikkat etmelisin!

Mart, Nisan ve Mayıs doğumluların sahip olduğu tüm olumlu hislerle birlikte, Haziran ayındaki insanlar da buna sahiptir. Bununla birlikte, ruh hali değişimlerine daha yatkındırlar ve mutluluk modunu gerçekten hızlı bir şekilde açıp kapatabilirler. Eğitim hayatına başlama konusunda problem yaşasalar da zaman ilerledikçe akademik anlamda başarılı olma potansiyelleri yüksektir. Belki sende de durum budur, bilemiyoruz. Sağlık açısından, hafif solunum ve kardiyovasküler riskler olabilir, ancak Haziran bebekleri genel olarak sağlıklıdır. Ayrıca üreme hastalıklarına karşı biraz direncin olabilir. İyisi mi, kendine dikkat et sen.

Sanatçı ruhlusun, sağlığın da iyi!

Temmuz ayında doğduysan, duygusal yaşamını kendi kendine düzenleme ve saldırganlığını kontrol etme yeteneğine sahip olabilirsin. Yetenekler söz konusu olduğunda, Temmuz doğumluların çoğunun sanatsal bir yanı vardır ve solak olabilir. Sende de öyle mi? Sağlık söz konusu olduğunda, üreme ve genel sağlığa karşı direncin olabilir. Ayrıca, Temmuz ayında doğan kadınlar ergenliğe biraz daha geç girebilirler. Bu bilgiyle ne yaparsan yap. :)

Pozitif ve dirençli birisin!

srv.onedio.com

Ağustos ayında doğmak daha az akademik hedef anlamına gelir, ancak sayıca daha fazlasınız. İstatistiklere göre 16 yıllık veriler çoğu insanın ağustos ayında doğduğunu gösteriyor. Ayrıca, o ışıltıya sahip olabilir, iyimser olabilir ve ilkbaharda doğan insanların yaptığı pozitifliği yayıyorsun. Sağlık söz konusu olduğunda, aşırı pozitif olmanın getirdiği ruh hali değişiklikleri seni bipolar hastalık riskine sokmaz, merak etme.  Aslında, yaz aylarında doğan insanların geneli için bu geçerli. Yine, kadınsan daha geç ergenliğe girmiş olabilirsin, bu da yetişkinlikte daha sağlıklı bir yaşam anlamına gelir.

Savaşçı ruhlusun, sağlığa dikkat!

Sonbaharda doğan insanlar genellikle düşük depresyon seviyelerine sahiptir. Ancak Eylül ayında doğduysan, kendini bununla savaşırken bulabilirsin. Ayrıca atletik olarak da başarılı bir insansın. Eylül doğumlular orta derecede hastalık geliştirme riski altındadır ancak astım hastalığı için daha yüksek bir riske sahiptirler ve genel kardiyovasküler hastalıklara karşı bir miktar dirençleri vardır. Dikkat et kendine, umarız şu an iyisindir.

Sporcu ruhlusun, sağlık konusu riskli!

Tıpkı Eylül doğumlu insanlar gibi, Ekim doğumlular da genellikle sporda harikadır. Sen de ya harikasın ya da harika olabilirsin istesen. Aslında, sonbaharda doğanların çoğu uzun boyluyken, Ekim ortasında doğanlar daha da uzun olabilir. Senin de boyun uzun mu? Ekim ayında doğduysan, genel olarak hastalık geliştirme riskin oldukça yüksek olabilir. Bununla birlikte, kardiyovasküler sorunlar için daha düşük bir riske sahipsin.

Odaklanman güçlü, sağlığın ise riskli!

Kasım ayı da dahil olmak üzere sonbaharda doğan insanlar çok güçlü bir odaklanma yeteneğine sahip olma eğilimindedir. Düşük depresyon riski ile birleştiğinde, hedeflerine ulaşırken sana büyük bir avantaj sağlayabilir. Aynı zamanda en çok kötümser olma eğilimindedirler. Sen umarız kötümser değilsindir. Kasım ayında doğanlar, diğer aylarda doğanlara kıyasla, başta solunum olmak üzere genel rahatsızlıklar açısından daha yüksek risk taşırlar, ancak kardiyovasküler hastalıklara karşı en fazla dirence sahip olabilirler.

Sakinsin, sağlığın da gayet iyi!

Aralık ayında doğduysan, özellikle doğum günün ayın 24 veya 25'indeyse, dünyadaki en nadir insanlardan biri olabilirsin. Ama iş ruh haline gelince, kolay kolay sinirlenmiyorsun ve yaz doğumlu insanlara göre çok daha istikrarlısın. Genel sağlık konusunda dirençli bir yapıya sahip olsan da üreme ile ilgili rahatsızlıklar canına sıkabilir, ona dikkat et. Sevindirici haber, bir araştırmaya göre 105 yıl veya daha fazla yaşama şansın oldukça yüksek.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
201
116
78
42
36
32
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Chibichan

Savaşçı ruhlusun, sağlığa dikkat! Sonbaharda doğan insanlar genellikle düşük depresyon seviyelerine sahiptir. Ancak Eylül ayında doğduysan, kendini bununla s... Devamını Gör

juuzou suzuya

Sakinsin, sağlığın da gayet iyi! hayır yanlış. yürüyen sinir küpüyüm ve sağlığım iyi değil... daha düzgün testler yapın

OZAN ÖZGÜR ÇAKIR

İyimsersin, depresyona dikkat! Mayıs ayında doğduysan, görünüşe göre bu ayda doğan çoğu insanın yaptığı gibi, kendini oldukça şanslı olarak kabul edebilirsi... Devamını Gör