Görüş Bildir
Haberler
Doğal Görünümlü Makyaj Nasıl Yapılır?

Doğal Görünümlü Makyaj Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
07.09.2021 - 08:49

Doğal görünümlü makyaj genellikle makyaj yapmaya yeni başlayanlar ya da her zaman sağlıklı görünmek ve ilgi çekici olmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Amaç ne olursa olsun birkaç basit ama etkili teknikle doğal görünümü bozmadan çabasız bir güzelliğe sahip olabilirsiniz. Kontür, baz ve strobing gibi uygulamalar içinde boğulmayacağınız doğal görünümlü makyaj tekniğinde zaman kaybına asla yer yok. Peki, doğal görünümlü makyaj nasıl yapılır? İşte konuyla ilgili tüm ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Günümüzde makyaj yaparken kullanılacak o kadar çok teknik var ki, bunları uygulamak çoğu zaman saatlerimizi alabiliyor. Öte yandan her gün profesyonel makyaj uygulamak cildi yoruyor ve çeşitli cilt sorunlarına neden olabiliyor. Uzun yıllardır gündemde olmaya devam eden doğal görünümlü makyaj ise hafif olması ve pratikliği ile ön plana çıkıyor. Özellikle sosyal medyada “no make up make” veya “no make up look” hashtagleri ile karşımıza çıkan doğal görünümlü makyaj uygulamasında en önemli unsuru cilt rengi ile doğru orantılı olması gereken fondöten ya da BB krem gibi ürünler oluşturuyor. Peki, doğal görünümlü makyaj nasıl yapılır? İşte detaylar…

DOĞAL BİR MAKYAJ İÇİN ÖNCE CİLT TEMİZLİĞİ

İster günlük isterseniz ağır bir makyaj yapın, makyaja başlamadan önce cildinizi temizlemeniz gerektiğini unutmayın. Makyajınızın güzel görünmesi ve cilt sorunlarına zemin hazırlamamak için makyaj yapmadan önce cildinizin temiz olduğuna özen gösterin. Cildinizi temizlerken cilt tipinize uygun bir temizleyici ile etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz. Ölü derileri uzaklaştırmak için ise hemen ardından peeling yaparak pürüzsüz bir görünüme kavuşabilirsiniz.

TEN MAKYAJI 

Ten makyajı seçiminde kullanacağınız ürünlerin cildinizle aynı renkte olmasına özen gösterin. Böylelikle doğallıktan şaşmadan cildinizdeki, kızarıklık, sivilce gibi kusurları gizleyebilirsiniz. Fondöteninizi cildinize fırça ya da makyaj süngeri ile tampon hareketler ile uygulamak kapatıcılığı arttırmanıza yardımcı olur. Fondöten renginizin cildinizle uyumlu olup olmadığını boynunuzda test edebilirsiniz.

GÖZALTI KAPATICISI

Doğal görünümlü makyajda en önemli ayrıntılardan biri de gözaltındaki morlukları iyi bir şekilde kapatmaktır. Aynı zamanda yorgun görünümünüzü de bu sayede ortadan kaldırırsınız. Gözaltı kapatıcınızı uygularken bu işlemi gözaltınıza ters üçgen şeklinde uygulayın. Yoğun gözaltı kapatıcısı doğallıktan uzaklaştırdığı için nokta nokta uygulayarak istediğiniz sonuca kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

HAFİF BİR FAR VE MASKARA

Göz makyajınızda far kullanmak istiyorsanız doğal renkleri tercih etmelisiniz. Açık kahve tonları genellikle sade görünmenize yardımcı olur. Ardından uygulayacağınız maskara ile kirpiklerinizin hacimli görünmesine yardımcı olabilirsiniz. Ancak kat kat maskara uygulamalarından kaçınmalısınız. Tek kat maskara uygulamak kirpiklerinizi hafif belirginleştirir ve etkili görünüme sokar.

SADE TONLARDA ALLIK

Doğal görünümlü makyaj yaparken allık ile yanaklarınıza doğal bir kızarıklık katabilirsiniz. Allık uygulaması esnasında yüzünüze tamamen yaymadan yalnızca yanaklarınızın orta kısmına allık uygulamalısınız. Alığınız cilt renginize uyumlu olduğunu anlamak için avuç içlerinizde kızarıklıkları göz önünde bulundurun. 

DOĞAL VE ÇARPICI DUDAKLAR

Dudak makyajı için dudak rengine yakın gülkurusu, şeftali ya da açık pembe tonlarını tercih edebilirsiniz. Dilerseniz aynı tonlarda dudak kalemi de kullanabilirsiniz. Dudaklarda dolgun bir görünüm yakalamak için dudaklarınızın ortasına açık renkli ruj veya aydınlatıcı sürebilirsiniz. En fazla iki kat sürdüğünüz rujunuzun üzerine parlatıcı uygulayarak sade ve hoş bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın