Görüş Bildir
Haberler
Diz ve Bacak Ağrılarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Diz ve Bacak Ağrılarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Elif Ateş
06.01.2022 - 11:26

Diz ve bacak ağrıları birçok kişinin zaman zaman yaşadığı durumlardan biridir. Bu bölgelerin yapısı oldukça karmaşık olduğu için ağrılar pek çok nedenden kaynaklanabilir. Travma, fazla kilo, yumuşak doku zedelenmeleri, spor sırasında yanlış bir hareket dizlerde ve bacaklarda ağrıya yol açan faktörlerin başında gelir. Aynı zamanda uzun süre yanlış pozisyonda oturmak ve sabit kalmak da ağrılara sebebiyet verebilmektedir. Bacak ve diz bölgesi insan vücudunda önemli yapılardan biridir. Bu nedenle ağrılara yol açan durumların teşhis edilmesi gerekir. Buna göre de çeşitli tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Peki, diz ve bacak ağrılarına hangi bölüm/doktor bakar? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bel kısmının alt bölümden ayak bileğine kadar ki bölge olan bacaklar, en sık kullanılan uzuvlardan biridir. Aynı zamanda dizlerde vücuttaki en önemli eklemlerin başında gelir. Bacaklarda oluşan ağrılar, kemik ve dokulardan kaynaklanabilir. Ayrıca başka bölgelerdeki ağrı da bacaklara yayılma gösterebilir. Hem diz hem de bacakta oluşan yıpranma, yaralanma ve hasarlanma diğer bölgelere nazaran daha fazla şikayete yol açar. Bu ağrılar her yaşta görülebileceği gibi özellikle diz ağrıları ileri yaşlarda daha fazla yaşanmaktadır. Bacak ve diz ağrıları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Diz ve Bacak Ağrılarının Nedenleri

Diz ve Bacak Ağrılarının Nedenleri

Bacak ağrıları pek çok sebepten dolayı oluşabilir. Toplardamar tıkanıklığı, atardamar tıkanıklığı bacaklarda ağrı oluşmasının yanında şişliğe ve morarmaya yol açar. Aynı zamanda derin toplardamar yetmezliği olarak bilinen varis hastalığı da bacaklarda şiddetli ağrı olarak görülür. Lenf tıkanıklığından ve yetmezliğinden kaynaklı da lenfodem denilen bir hastalıkta bu ağrıları oluşturabilir. Bu hastalıkta ağrılar genellikle yürürken ortaya çıkar. 

Sinir sıkışması da bacakta ağrı ile karakterize edilir. Siyatik sinirinin kalça bölgesinde sıkışması, başka sinirleri de sıkıştırarak şiddetli ağrılara yol açabilir. Geceleri ortaya çıkan bacak ağrıları ise genellikle huzursuz bacak sendromundan kaynaklanmaktadır. Bu ağrılar kişi yürüdüğü zaman azalmaya başlar.

İyi ve kötü huylu tümörler, kemik enfeksiyonları, kas ve tendom zehirlenmeleri, bursit, bağlarda yırtılma, tendinit gut, kireçlenme, romatoid artrit hem bacaklarda hem de dizlerde çeşitli ağrılara sebep olabilmektedir. Kazalardan sonra oluşan diz kapağı çıkıkları dizlerde şiddetli olarak ağrı olarak görülür. Diz ağrısı; eklemleri yağlayan ve hareket kabiliyetini sağlayan sinovyal sıvısının birikmesi sonucunda da oluşur.

Diz ve Bacak Ağrılarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Diz ve Bacak Ağrılarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Diz ve bacak ağrısı yaşayan kişilerin hastanelerin, ortopedi ve travmatoloji bölümüne başvurmaları gerekir. Bu bölgelerde ağrıya neden olan faktörün belirlenmesi oldukça önemlidir. Ağrılara yol açan rahatsızlık ne olursa olsun eğer kişi de kilo problemi varsa diyetisyene yönlendirilir. Fiziksel tedavi ve rehabilitasyon bölümü ağrıların tedavisi ile ilgilenir. Gerek görüldüğü durumlarda ilaç tedavileri ve cerrahi operasyonlarda yapılabilmektedir. Aynı zamanda hastanın yaşam tarzında birtakım değişikliklere de gidilmesi gerekebilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın