Görüş Bildir
Haberler
Diyetinize Yardımcı Olabilecek 10 Bitki

Diyetinize Yardımcı Olabilecek 10 Bitki

Siz de 'Pazartesi Diyete Başlıyorum' diyenlerden misiniz?  Peki zayıflamanın doğal yollarını biliyor musunuz? Sizin için diyetinize yardımcı olabilecek bitkileri sıraladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Biberiye yaprağı

1. Biberiye yaprağı

Biberiye içinde bulunan antioksidanlar ve vitaminlerden faydalanmak için 1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye yaprağını bir fincan suya atıp kaynatmanız yeterli.

2. Funda yaprağı

2. Funda yaprağı

Yarım litre kaynamış iyi suyu ateşten alarak 6 çay kaşığı funda kurusu atın. 10-15 dakika kadar demlenmesini bekleyin.

3. Karanfil

3. Karanfil

Kurutulmuş 6-7 diş karanfili havanda iyice toz haline gelinceye kadar dövün. İçeceğiniz bardak kadar suyu kaynattıktan sonra ocağı kapatın ve karanfil tozunu suya atın.

4. Kekik yaprağı

4. Kekik yaprağı

Kekik çayı hazırlamak için demliğe çayı içeceğiniz bardak kadar su koyun ve kaynatın. Suyu ateşin üzerinden aldıktan sonra 1 yemek kaşığı kurutulmuş kekik atın ve demliğin kapağı kapalı halde 10-15 dakika kadar demlenmesini bekleyin.

5. Kiraz sapı

5. Kiraz sapı

1 büyük bardak kiraz sapı çayı için 1 yemek kaşığı kurutulmuş sap kullanabilirsiniz. Kaynamış suyu kiraz saplarının bulunduğu bardağa döktükten sonra 5 dakika demlemeniz yeterli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mate yaprağı

6. Mate yaprağı

İyi bir mate çayı hazırlamak için dikkat etmeniz gereken en önemli nokta mate yapraklarını kaynar suya değil kaynadıktan sonra 3-4 dakika oda sıcaklığında soğumuş sıcak suya atmaktır. Yaprakları attıktan sonra 2-3 dakika demlenmesi yeterli olacaktır.

7. Rezene

7. Rezene

Rezene çayı demlemek için 1 büyük çay fincanına 1-1.5 çay kaşığı rezene tohumu kullanabilirsiniz. Rezene tohumlarını kaşığın tersiyle ezerek kırın ve fincana atın. Su kaynadıktan sonra fincana dökün ve 10 dakika demlenmesini bekleyin.

8. Sinirli ot yaprağı

8. Sinirli ot yaprağı

1 su bardağı kaynar suyun içine, 1 tatlı kaşığı kıyılmış sinirli ot yaprakları atılarak 15 dakika demlenmeye bırakılır. 15 dakika sonra hazırlanan çay süzülerek içilir.

9. Camellia sinensis (Yeşil çay yaprağı)

9. Camellia sinensis (Yeşil çay yaprağı)

Yeşil çayı hazırlamak için diğer bitkisel çaylardan daha farklı bir yol izlemeniz gerekmiyor. Bir fincan çay için bir çay kaşığı (5 gr) kurutulmuş yeşil çay yaprağı yeterli olacaktır. İyi su kullanmanız çayın tadını çıkarabilmeniz açısından önemli. Suyu kaynatın, ocağı kapatın ve 4-5 dakika bekleyin.

10. Zencefil yaprağı

10. Zencefil yaprağı

4 bardaklık zencefil çayı hazırlamak için yaklaşık 4 santim uzunluğunda bir zencefilin kabuğunu temizleyin. Hazırladığınız iyi suyu kaynatın ve ince zencefil dilimlerini suyun içine atın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika kadar tuttuktan sonra zencefil dilimlerini süzerek çayınızı içebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
12
4
4
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın