Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'ın Sur İlçesindeki Çatışmada 1 Kişi Öldü

Diyarbakır'ın Sur İlçesindeki Çatışmada 1 Kişi Öldü

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 3 kez kalbi çalıştırılan 18 yaşındaki Ferhat Doğru kurtarılamadı. Doğru'nun olaylarla ilgisinin bulunup bulunmadığı henüz bilinmiyor. Dicle'de ise iki gündür devam eden sokağa çıkma yasağının, Valilik tarafından yapılan açıklamayla kaldırıldığı duyuruldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün barikat ve hendek kazan PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda çatışma çıktı. Akşam saatlerine kadar güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında süren çatışmalar sırasında Ferhat Doğru, akşam saatlerinde karnına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. 

Acil servise kaldırılan Doğru’nun duran kalbi çalıştırıldı. Doktorların tekrar duran kalbini 2 kez daha çalıştırdığı Doğru, yapılan tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Doğru’nun olaylarla ilgisi bulunup bulunmadığı araştırılırken, polis geniş çaplı araştırma başlattı.

Sur ilçesinde dün başlayan operasyonlar bugün Fiskaya Mevkii’ne kaydırıldı. Bu sabah havadan helikopter destekli özel harekat timleri tarafından operasyon başlatıldı. Ferit Köşk Mahallesi’ni abluka altına alan polis, burada PKK’lılara yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

Dicle'de Sokağa Çıkma Yasağı Sona Erdi

Dicle'de Sokağa Çıkma Yasağı Sona Erdi
onedio.com

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, önceki gün saat 05.00'ten itibaren Dicle'nin 20 mahallesinde uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağının bugün 10:00'da kaldırıldığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca PKK mensuplarına yönelik Kurşunlu-Kırkpınar ve Kayaş mahalleleri ile Görüsedağı Tepe arasında kalan bölgede operasyon düzenlendiği belirtildi.

Vatandaşlardan Polis Ekiplerine Çay İkramı

Vatandaşlardan Polis Ekiplerine Çay İkramı
Vatandaşlardan Polis Ekiplerine Çay İkramı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Operasyonların sürdüğü ilçede vatandaşlar polis ekiplerine çay ve su ikramında bulundu. Polisler de çocuklara meyve suyu ve çikolata verdi.

Bazı vatandaşlar, terör örgütü mensuplarının mahallelerinde bulunmasından rahatsızlık duyduklarını kaydetti. Mahalle sakinlerinden adının açıklanmasını istemeyen bir kadın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Kasım seçimlerinin ardından teröristlerin yeniden mahallelerde hendek kazıp, barikat kurmaya başladığını, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini söyledi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda