Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'daki Sur Protestosunda Olaylar Çıktı

Diyarbakır'daki Sur Protestosunda Olaylar Çıktı

Onedio Medya
27.02.2016 - 16:07

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağını protesto etmek için yürümek isteyen ve aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin de bulunduğu gruba polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Twitter @kdevirucar

Cihan Haber Ajansı'nın haberine göre Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve bazı sivil toplum kuruluşları, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan olayları protesto etmek için bir araya geldi.

Bağlar ilçesindeki Koşuyolu parkındaki İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan kalabalık grup, slogan attı. 

Burada marş okuyan grup daha sonra parkın dışında, Koşuyolu Caddesi’nde toplandı. Burada HDP milletvekillerinin konuşmalarının ardından grup slogan atarak yürüme başladı. Polis gruba uyarılarda bulundu. Ancak kalabalık, polisin uyarısını dikkate almadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Grup, daha sonra polise taşlı ve havai fişekle saldırıda bulundu.

Güvenlik güçleri ise gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Şehrin ara sokaklarında göstericiler ile polis arasındaki gerginlik sürüyor.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
25
17
12
6
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

Ah ah askerim polisim bu kadar merhametli olmasa çıkabilir miydiniz siz o meydanlara hainler...Taş atana mermi atta bak nasıl dağılıyor itin çocukları.

Samet Arık

Zaten bunların bir örgütü var Osman adı da pkk o silahla karşılık veriyor zaten. Ama bu gibi olaylarda açıkça pkk sempatizanlığı yapılıyor. Polise taşla hava... Devamını Gör

dürüst

ne şerefsizsiniz yaa Allahım bzim ne günahımız vardı da böyle vatan haini şerefsizleeri bize musallat ettin

Jack Klein

Kürtler tarihlerinin zirvesini yaşıyor.Geleceğin Dubai'sini kuruyorlar.Bu bir gerçek.Onlarla anlaşmaktan başka bir şansınız yok.Aklınızı başınıza alın,mantık... Devamını Gör

ynsemrebagiban

Senin kafaya nasıl ulaşıyoruz kardeş bir formulü var mı?