Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da Polis Aracına Saldırı: 3 Şehit

Diyarbakır'da Polis Aracına Saldırı: 3 Şehit

Onedio Medya
15.12.2015 - 16:05 Son Güncelleme: 15.12.2015 - 19:09

Diyarbakır Silvan arasında Oğuzlar köyü mevkiinde zırhlı polis özel harekât aracına el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 3 polis şehit oldu, 2 polis yaralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırı Diyarbakır-Silvan karayolunda Oğuzlar köyü mevkisinde özel harekat polislerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında 15.15 sıralarında meydana geldi. 

PKK'lılar karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı polis zırhlı aracı geçerken uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. 

Diyarbakır'da zırhlı polis aracının geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 polis şehit oldu, 4 polis yaralandı.

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda ambulans, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı polisler ambulanslarla alınarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Şehit sayısı 3'e yükseldi

Şehit sayısı 3'e yükseldi

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi karayolunda PKK'lıların polis zırhlı aracına düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan polislerin sayısı 3'e yükseldi. 

Bombalı saldırıda ağır yaralanan ve Ankara'dan Diyarbakır'a olaylar nedeniyle geçici görevle geldiği belirtilen 3'üncü sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Kabukçu da hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Saldırıda şehit olan diğer polis memurlarının özel harekat polis memuru 47 yaşındaki Mustafa Nohut ile Nuri Yazaner olduğu belirtildi. 

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda