Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır Belediyesi ‘Alo Şiddet’ Hattı Kuruyor

Diyarbakır Belediyesi ‘Alo Şiddet’ Hattı Kuruyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ‘kadın şehri’ olma hedefiyle yürüttüğü çalışmalar kapsamında Kadın Politikaları Daire Başkanlığı bünyesinde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Acil Müdahale Birimi ve ayrıca şiddete maruz kalan ve sokağa çıkma olanağı bulunmayan kadınlar için ‘Alo Şiddet Hattı’ kuruluyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 8 aydır çalışmalarını Kadın Daire Başkanlığı bünyesinde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Acil Müdahale Birimi ve ayrıca şiddete maruz kalan ve sokağa çıkma olanağı bulunmayan kadınlar için “alo şiddet hattı” faaliyete geçiyor.

Konuya ilişkin bilgi veren Kadın Politikaları Daire Başkanı Yüksel Acer, başkanlığın yaklaşık 8 ay önce kadının sosyal, siyasal ve kültürel yaşamın her alanında daha etkin ve aktif hale gelmesi için kurulduğunu ifade etti.

Üç müdürlük oluşturuldu

Yüksel, ilk iş olarak daire başkanlığına bağlı üç müdürlük oluşturduklarını ifade etti. Şiddetle Mücadele Şube Müdürlüğü, Kadın Ekonomisini Güçlendirme Şube Müdürlüğü ve DİKASUM Şube Müdürlüğü kurduklarını ve hızla çalışmalara başladıklarını belirtti.

“Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda sadece Diyarbakır için değil, bölgesel çapta hizmet veriyoruz. Bölgenin bütün illerinden bu yönlü talepler oluyor ve bütün illere çalışma götürmek durumunda kalıyoruz.

“Bölgede kadın sığınma evi sınırlı sayıda bu nedenle ilerleyen zamanlarda sığınma evlerinin artırılmasına yönelik çalışmalar başlatacağız.

“İlk kabul istasyonu açma hazırlıklarımız var. Hemen hemen son aşamaya gelindi. İlk kabul istasyonları, kadın sığınma evlerini tamamlayan bir çalışmadır. Bu açıdan önemlidir.”

Alo Şiddet Hattı

Şiddete maruz kalan ve sokağa çıkma olanağı bulunmayan kadınlar için “Alo Şiddet Hattı” kurma hazırlığı içinde olduklarını ve yakın bir zamanda uygulamaya başlayacaklarını belirten Yüksel, batı illerine giderek mevsimlik işlerde çalışan tarım işçilerini kendi tarım alanlarında üretici haline getirmeye yönelik çalışmaları planlamaya başladıklarını söyledi.

Üç pilot ilçeye kadın danışma meclisleri

Yüksel, kadının insan hakları eğitim programı oluşturduklarını ve üç mahallede uygulamaya başladıklarını söyledi.

“Bu eğitimleri ulaşamadığımız dış mahalle ve ilçelere de götüreceğiz. Çok sayıda kadın dış ilçelerde şiddete maruz kalıyor. Bizim haberimiz olmuyor. Bu amaçla Çermik, Hani ve Hazro ilçelerini pilot ilçe seçerek buralarda kadın danışma meclisleri kurma çalışmalarımız başladı.

“Hani ve Hazro’da tamamlanma aşama getirildi. İki-üç ay içinde diğer dış ilçelerimizde de kadın danışma meclisleri kurulacak ve oradan çalışmalar yürütülecek. Ayrıca köylere dönük gezici bir ekip kurmayı düşünüyoruz.”

  • İMC TV
Kaynak: http://www.imctv.com.tr/2015/02/12/69...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0