Görüş Bildir
Haberler
DİSK Genel Başkanı: '1 Mayıs Kararımızı Çarşamba Günü Açıklayacağız'

DİSK Genel Başkanı: '1 Mayıs Kararımızı Çarşamba Günü Açıklayacağız'

Onedio Medya
24.04.2017 - 12:42

1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması için DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve beraberindeki STK temsilcileri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bu sabah bir görüşme gerçekleştirmiş ve basına yansıyan iddialarda Soylu'nun buna sıcak bakmadığı belirtilmişti. 

DİSK Genel Başkanı Kani Beko  ve KESK, TMMOB ile TTB başkanları akşam saatlerinde İstanbul Valisi Vasip Şahin ile de bir araya geldi. Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beko, 'Konuyla ilgili ayrıntıları kendi aramızda yaptığımız görüşmelerin ardından çarşamba günü saat 12'de açıklayacağız' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DİSK, Tabipler Birliği ve Mimarlar Odası başkanları ile buluştu.

Görüşmede, DİSK Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı dahil olmak üzere huzurlu bir şekilde kutlanması talebini Bakan Soylu'ya iletti.

1977'deki "Kanlı 1 Mayıs"40. yıl dönümü

1977'deki "Kanlı 1 Mayıs"40. yıl dönümü

Beko'nun bu yılki 1 Mayıs'ın, 1977'deki olayların 40. yıl dönümü olduğunu hatırlattığı belirtiliyor. 

Habertürk TV’den Çimen Çetin’in aktardığı bilgiye göre, Bakan Soylu bu talebe sıcak bakmadı.

NTV'nin haberine göre Bakan Soylu Beko'ya 'Valilik izninin olduğu noktalarda 1 Mayıs'ın kutlanmasına sıcak bakıyoruz' yanıtını verdi.

'Ayrıntıları çarşamba günü açıklayacağız'

'Ayrıntıları çarşamba günü açıklayacağız'
İçeriğin Devamı Aşağıda

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve beraberindekiler İçişleri Bakanı Soylu'nun ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin ile görüştü. 

Beko, 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili İstanbul Valiliği'nde yaptıkları toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yaptıkları toplantıda İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarını Taksim'de yapma taleplerini ilettiklerini belirten Kani Beko; 'DİSK KESK Türk Tabipler Birliği ve TMMOB temsilcileriyle beraber bu sabah 09.30'da Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile 2 saatlik bir toplantımız oldu, orada da ifade ettik. DİSK'in de TESK'in de TTB ve TMMOB'un da bir tek derdi var; başta Taksim olmak üzere tüm Türkiye alanlarında kimsenin burnu kanamadan, huzur içerisinde, kardeşçe, birlikte 1 Mayıs birlik, dayanışma ve mücadele günü kutlamak. Kendisine bunları ilettik. Biraz önce de İstanbul Valisiyle yapmış olduğumuz toplantıda İstanbul'da Taksim'de birlik, dayanışma, mücadele günü yapma talebini kendisine ilettik. Sonuçta buradan ayrıldıktan sonra Türk Tabipler Birliği'nde, DİSK, KESK, TTB, TMMOB olarak bir araya geleceğiz. Sabah İçişleri bakanı sayın Soylu ile yaptığımız görüşmeyi ve az önce yaptığımız görüşmeleri kendi aramızda değerlendireceğiz. Çarşamba günü saat 12'de DİSK Genel Merkezinde 1 Mayıs birlik, dayanışma ve mücadele günü kutlamalarının ayrıntılarını sizlerle paylaşacağız.'dedi. 

'Taksim için izin çıkmadı' ifadelerine ilişkin soruya Beko, 'Bu tartışmaları yapmak bana göre doğru olmaz. Bu konuyla ilgili ayrıntıları DİSK Genel Merkezi'nde yapacağımız açıklamada paylaşacağız.' yanıtını verdi.

Taksim Meydanı, 2013 yılından beri 1 Mayıs kutlamalarına kapalı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın