Görüş Bildir
Haberler
Dink Cinayetinde 'Örgüt' Bulamayan Hâkim Tutuklandı

Dink Cinayetinde 'Örgüt' Bulamayan Hâkim Tutuklandı

FreiGeist
19.08.2016 - 15:19 Son Güncelleme: 20.08.2016 - 01:04

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davayı karara bağlayan, “örgüt olmadığı”nı söyleyen ve iki kişi dışında sanıkları tahliye eden mahkemenin başkanı hâkim Rüstem Eryılmaz, FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Eryılmaz, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davayı karara bağlayan eski İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Rüstem Eryılmaz, Manisa'nın Salihli ilçesinde yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Eryılmaz'ı, akrabasının evinde gözaltına aldı

Alınan bilgiye göre, Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Eryılmaz'ı, akrabasının evinde gözaltına aldı

Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğünde işlemleri süren Eryılmaz hakkında, 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak', 'Türkiye Cumhuriyet Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs etmek' suçlarından yakalama kararı bulunduğu aktarıldı.

Tutuklanarak tutuklanarak Salihli T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi

Tutuklanarak tutuklanarak Salihli T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Akşam saatlerinde Salihli Adliyesine sevk edilen ve Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Şanlıurfa Adliyesi'ne bağlanılarak ifadesi alınan Eryılmaz, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Türkiye Cumhuriyet hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek' suçlamalarından tutuklanarak Salihli T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti davasını karara bağlayan hakim olan Eryılmaz, son olarak HSYK tarafından Şanlıurfa'ya hakim olarak atanmıştı.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Ocak 2012’de İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’inde görülen Hrant Dink davasının heyet başkanı olan hakim Eryılmaz, Hrant Dink davasınında sadece Ogün Samast ve Yasin Hayal’i suçlu bulmuş, diğer tüm sanıkları “örgüt bulunmadığı” gerekçesiyle Hrant Dink cinayetinden tahliye etmişti. 

Erhan Tuncel, Osman Hayal gibi isimler bu karardan sonra serbest kalmıştı.

AA ve Agos

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
8
6
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
spasiva bayko

Dink cinayetini fetönün işlediği kanıtlanırsa, amerikadaki ermeni lobisi fetullahın iadesi için baskı yapar. Fransada da ermeniler çok güçlü. Her şeyi fetöye... Devamını Gör

Mustafa Kakas

Türk düşmanı bir ermeni neden bu kadar ciddiye alındı yıllardır anlamak mümkün değil.

diji_jokey

bu adamda numune gibi birşeydi, yanlış işler yapmış mı bilmiyorum,, resmen vatana kurban oldu..