Görüş Bildir
Haberler
Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi: 'Aşı Orucu Bozmaz'

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi: 'Aşı Orucu Bozmaz'

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Bozkurt, 'Kovid-19 aşısı dahil olmak üzere hiçbir aşının içerisinde besleyici vitamin ve gıda içerikli bir madde bulunmamaktadır. Böyle şeyin vücuda zerk edilmesi orucu bozmamaktadır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, yaptığı açıklamada, vücuda giren besleyici gıda ve vitaminlerin dışındaki maddelerin orucu bozmadığını söyledi.

Aşıların içeriğinde vücudu besleyici vitamin veya gıda içerikli bir içerikleri olmadığından orucu bozmadığını fakat bu konuda göz ardı edilmemesi gerekenin şüpheli şeylerden hep uzak durup şüphesizlere yönelmek olduğuna değinen Bozkurt, ramazan boyunca oruca engel olabilecek her şeyden uzak durulması gerektiğine işaret etti.

Gün içerisinde oruçluyken Kovid-19 aşısını yaptırmak zorunda olanların ya da randevusu gün içinde verilenlerin rahatlıkla aşısını yaptırabileceğini aktaran Bozkurt, 'Çünkü sağlığı korumak, sağlıklı kalabilmek ve bulaşı önlemek için bu önemli bir tedbirdir. Haliyle bundan uzak durmamak için aşı olmak zorundayız. Bu aşıyı olmak zorunda olan insanlara orucun engel olmadığını hatırlatmak isterim' şeklinde konuştu

"Orucu bozmaz fakat ihtiyatlı hareket etmek açısından iftar ve imsak arasında olunabilir"

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
7
6
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ceren yildirim

Derdinizi sikiyim. Aşı oruç bozmazmışmış

Caner Bey

Bozar mı sandın acılar...

s p ş

bozar mı sandın aşılar

Arda Göktuğ

Hocam kitapta yazmıyor mu covid19?