Görüş Bildir
Haberler
'Dil Kopartma, Tarikatlara Bir Talimat' Diyen Müjde Ar: 'Hiçbirimizin Can Güvenliği Yok'

etiket 'Dil Kopartma, Tarikatlara Bir Talimat' Diyen Müjde Ar: 'Hiçbirimizin Can Güvenliği Yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün camide Sezen Aksu'yu hedef almasına Müjde Ar'dan tepki geldi. 'Dil kopartmak' eylemini tarikatlara verilmiş bir talimat olarak algıladığını söyleyen Ar, 'Hiçbirimizin can güvenliği yok' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Halk TV'de yayınlanan Perdenin Önü Arkası programına telefonla konuk olan Müjde Ar, Erdoğan'ın bugünkü ifadeleriyle ilgili şunları söyledi:

'Bu dil koparma meselesi ve bunun bizzat camide dile getirilmesi, tarikatlara bunun görev olarak verilmesi korkunç bir tehdittir ve tehlikedir. Bu direkt olarak halkı sanata, sanatçıya karşı kışkırtmaktır. Biz vazgeçmeyiz, işimizi yapmayı seviyoruz. Ama şu unutulmamalı ki sanat zaten özgürdür. Kimsenin tarifiyle sanat yapılmaz.

Şimdi burada şu söyleniyor özet olarak, 'bunların kapısına gidiyorsunuz ama bunlar yetmiyor, içeri de girin'. Ben bu ifadeden bunu anlıyorum. Dil kopartmak, bir eylem değil mi? (Bir talimat olarak mı algılıyorsunuz?)  Öyle algılıyorum. Dolayısıyla hiçbirimizin hiçbir sanatçının bir hayati güvencesinin olmadığını düşünüyorum.'

Erdoğan ne demişti?

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
90
65
47
20
12
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın