Görüş Bildir
Haberler
Çocuğa Asitli Saldırı İçin 24 Yıl

Çocuğa Asitli Saldırı İçin 24 Yıl

Ataşehir'de 3 yaşındaki çocuğun üzerine asit içerikli madde atan Cihan Araçman hakkında 24 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ataşehir'deki ünlü bir lokantada geçtiğimiz Ekim ayında 3 yaşındaki çocuğun üzerine asitli madde attığı gerekçesiyle tutuklanan Cihan Araçman hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Araçman hakkında 'Çocuğu ve beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etme' ve 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma' suçlarından toplamda 13 yıl 8 aydan 24 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaydan yaklaşık 5 ay sonra tamamlanan iddianamede, yüzüne asitli madde atılması sonucunda yaralanan 3 yaşındaki Y.K. ile oyun alanında bulunan diğer çocuklar B.Ö.(12) ve E.E. (12) mağdur olarak yer alırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Y.K ve yaralanan çocukların ailesi de müşteki olarak yer aldı.

'Kasten öldürmeye teşebbüsten 20 yıla kadar hapis istemi'

'Kasten öldürmeye teşebbüsten 20 yıla kadar hapis istemi'

Cihan Araçman hakkında mağdur Y.K'ya yönelik 'Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, Şüpheli hakkında diğer mağdur çocuklar E.E. ve B.Ö'ye yönelik de 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçlarını işlediği gerekçesiyle de 8 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Toplamda 13 yıl 8 aydan 24 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenen iddianame Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde, şüpheli Cihan Araçman önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hakan balta

o çocuğun ömür boyu çekeceği acıları bir nebze olsun tatması için yüzüne asit atılıp bir gözü kör edilmeli.

Ayna Efendi

yetermi? az bu ceza yetmez