Görüş Bildir
Haberler
Derya Köroğlu Sözlerim 'Cımbızlandı' Dedi, Sabah Gazetesi Ses Kayıtlarını Yayınladı

Derya Köroğlu Sözlerim 'Cımbızlandı' Dedi, Sabah Gazetesi Ses Kayıtlarını Yayınladı

FreiGeist
28.08.2018 - 12:26 Son Güncelleme: 28.08.2018 - 20:41

Yeni Türkü grubunun solisti Derya Köroğlu, dün Sabah gazetesinde yayımlanan söyleşisi hakkında açıklama yaptı. Köroğlu 'Cımbızla oradan çekilip parça parça kelimeleri bir araya getirerek bana 'söylettirilen' sözlere inanmayın' dedi. Sabah gazetesi ise birinci sayfadan yanıt verdi. 

Çok konuşuldu, çok tartışıldı. Gelin detaylara bakalım... 

Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’ın önceki gün yayımlanan röportajında Derya Köroğlu’nun ağzından aktarılan “Yeni Türkü, sol dünya görüşü içerisinden çıkmıştır ama ulusal değerlerimize sahip çıkmak ve onları korumak açısından aynı zamanda 'muhafazakâr' sayılırız” sözleri dikkat çekmişti.

'Türkiye’de sol halkın taleplerine daha iyi kulak vermeli' başlığıyla yayımlanan röportajın ilgili kısmı şöyleydi: 

  • Yeni Türkü çok geniş bir dinleyici kitlesine sahip. Muhafazakar kesim de sizin şarkılarınızı dinliyor...

'Biz müziğimize hem çok özen gösterdik, hem de samimiyetimizi hiç elden bırakmadık. Her kesimden insan bizi seviyorsa, işte bu samimiyetten dolayıdır.

Zaten sanat ve zanaat samimi yapılmıyorsa bu hemen belli olur. Yaptığı köfteye hile karıştıran aşçıdan bir daha yemek yemezsiniz! Şarkılarımızda umutlu bir geleceği insanlara sunduğumuzda her kesimden insan bundan kendine göre bir pay çıkarıyor. Yeni Türkü, sol dünya görüşü içerisinden çıkmıştır ama ulusal değerlerimize sahip çıkmak ve onları korumak açısından aynı zamanda 'muhafazakar' sayılırız. Osmanlı döneminde yapılmış değerli eserler var. Bunları göz ardı edemeyiz.'

Müzisyen Derya Köroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden 'İki İyi Çocuk' film müzikleri bahanesiyle Antakya'daki film galasına gelip benimle konuştular' dedi ve film hatrına tarafsız bir söyleşi sözüne kandığını ifade etti.

Müzisyen tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle 👇

'Cımbızla oradan çekilip parça parça kelimeleri bir araya getirerek bana 'söylettirilen' sözlere inanmayın. Benim cephemde ve duruşumda hiç bir değişiklik yok. Malum basınla muhatap olmamın nedeni, son yaptığım 'İki Iyi Çocuk' film müzikleri bahanesiyle Antakya'daki film galasına gelip benimle konuşmalarıdır.

Gala öncesinde beni üst üste aramalarına rağmen kabul etmemiştim röportaji, ancak film hatrına tarafsız bir söyleşi sözüne kandım maalesef.

40 yıldır tüm samimiyetimizle müzik yapmış, her konserde duruşumuzu ve gelecek umutlarımızı seyircimizle paylaşmış insanlar olarak, böyle oyunların bizi yolumuzdan saptırmayacağını bilin lütfen.'

Sabah gazetesi bugün birinci sayfasından Derya Köroğlu’na yanıt verdi.

Sabah gazetesi bugün birinci sayfasından Derya Köroğlu’na yanıt verdi.

Haberde, “Tuba Kalçık sordu, Yeni Türkü grubunun solisti Derya Köroğlu içtenlikle soruları yanıtladı. O ne istediyse röportaja o cümleler kondu. Sosyal medyada linç timi devreye girince Köroğlu birden çark edip Günaydın’a söylediklerini inkar yolunu seçti. Yılların sanatçısı, bu tutumuyla hem kendini bitirdi, hem de gazeteciliğe ayıp etti” denildi.

Sabah tararfından paylaşılan ilk ses kayıtlarında tartışılan "muhafazakârız" kısmı yerine CHP'ye yönelik eleştiriler yer aldı.

Ardından ses kaydının 2. bölümü paylaşıldı.

38 saniye süren ses kaydı Tuba Kalçık’ın 'Muhafazakâr kesim de sizin şarkılarınız dinliyor büyük bir zevkle' sözleri sonrası şöyle devam ediyor:

  • Zaten bir bakıma biz de muhafazakârız. Ben de onu söyleyeyim, yani solcu olmak ne demek ki? Biz kendi değerlerimizi korumak üstüne kurmuşuz.

  • Yani ben de bu açıdan muhafazakârım diyorsunuz.

  • Yeni Türkü dediğiniz, biz... Osmanlı evet yıkılmış, Cumhuriyet kurulmuş ama sanat... 

  • Tarihinize sahip çıkıyorsunuz.

  • Kesinlikle, biz bunu eskiden de ne kadar solcu olursak olalım, yine aynı şeyi söylüyorduk. Dede Efendi... 

  • Tabii, o da sizin müziğiniz.

  • Müziğini ret mi edeceksin, öyle bir şey var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
154
127
33
24
8
8
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Selma Bulak Ercan

'BİR SANATÇININ KENDİ KENDİNİ BİTİRİŞİ' SÖZÜNÜZE PEK Bİ GÜLDÜM ÇOK GÜLDÜM HATTA HALA GÜLÜYOM HOHOHOHOHOHOH... EVE GAZETE KAĞIDI LAZIM OLUR YA BAZEN ONUN İÇİN... Devamını Gör

Viyol10sel

Havuz Medya izleyen de röportaj veren de halkın kandırılmasına hizmet eder. Derya Köroğlu gibi büyük bir sanatçının bunlara inanması güvenmesi büyük bir hata... Devamını Gör

şeyma şenel

iyi de burada kastedilen muhafazakarlık kelimenin anlamına ve kökenine ithafen, politik konumuna değil ki. adam haklı çarpıtmışlar. kastettiğinin tutumunu ko... Devamını Gör