Görüş Bildir
Haberler
Dersimiz Anatomi: Testisler Hakkında Duyan Herkesi Afallatacak Doğru Sanılan 8 Yanlış

Dersimiz Anatomi: Testisler Hakkında Duyan Herkesi Afallatacak Doğru Sanılan 8 Yanlış

Effy
18.06.2022 - 08:37

Ana görevi androjen üretmek olan testisler hakkında bildiğiniz çoğu şeyin aslında yanlış olduğunu biliyor muydunuz? Bu yanlışları düzeltmeye geldik! Doğrularıyla birlikte testisler hakkında gerçek sanılan 8 miti sıralıyoruz. 👇

1. "Testisler korkutucu."

1. "Testisler korkutucu."

Çoğu kadın bir erkeğin testislerine yakınlaşmaktan çekinir. E haksız da sayılmazlar... O kadar hassaslar ki, tek yanlış bir hareket çok acı verici olabilir. Testisleri çekmenin boşalmayı geciktirdiği doğru. Buna 'skrotal asılma' deniyor. Böyle bir şeyi denemek için elbette partnerinizin de fikrini almalısınız. Bazı erkekler ilişki esnasında testisleri ile oynanmasından hoşlansa da, bu herkes için geçerli değil.

2. "Testisler sadece ilişkiden zevk alabilmesi için mevcut."

2. "Testisler sadece ilişkiden zevk alabilmesi için mevcut."

Hayır: Testisleri uyarmak kan akışını arttırdığı gibi sperm sayısını da arttırır. Ayrıca testislere düzenli olarak masaj yapmak, seks hayatınızı da olumlu yönde etkiler. 

Ayrıca testislere ilgi göstermek olası bir kanser veya ters bir durumu fark etmesi için önemlidir. O yüzden testislere gösterilen ilgi yalnızca seksten ibaret değil; işin içinde sağlık var!

3. "Erkekler oynanmasından hoşlanır!"

3. "Erkekler oynanmasından hoşlanır!"

Erotik filmlerde görülen ve yine gerçek hayatta bir karşılığı olmayan başka bir durum... 

Kadınların klitorisi ne kadar hassassa, erkeklerin de testisleri için aynı durum geçerli. Bazı erkekler o bölgelere yaklaşmanızı istemez, çünkü oldukça hassaslardır. Elbette bu konudaki hislerini ve birbirinizin isteklerini bilmek için açıkça konuşmalısınız.

4. "Testisler ilişki esnasında değişmez."

4. "Testisler ilişki esnasında değişmez."

Cinsel olarak uyarıldığında testisler iki kat daha büyüyebilir. Hatta bir erkeğin ne zaman orgazma ulaşacağını skrotal bölgesinin sıkışmasından anlayabilirsiniz. Testis vücuda yakınlaştıkça vücut ısısı spermleri harekete geçirir. Ayrıca testisler herhangi bir hasardan kaçınmak için de geriye doğru çekilir.

Bu sebeple, çok dar iç çamaşırı veya pantolon giymeniz önerilmez; dar kıyafetler kremasterik kasların sihrini gerçekleştirmesine engel olur.

5. "Testisler birbirinin aynısıdır."

5. "Testisler birbirinin aynısıdır."

Nasıl ki kadınların vajina dudakları aynı değil, testisler de ikiz değil, kardeştir. Bir testis, bir diğerinden daha büyük olabilir. Ayrıca sol testis genelde daha çok aşağı sarkar.

Genelde aynı olmayan testisler bir yaralanma veya enfeksiyon söz konusu değilse endişe konusu olmamalıdır. Ancak herhangi bir acı, ağrı veya şüphelendiğiniz bir enfeksiyon söz konusuysa doktorunuza danışın.

6. "Testislere vurulması vulvaya vurulması gibidir."

6. "Testislere vurulması vulvaya vurulması gibidir."

Testislere çok sert vurulduğunda yer değiştirip hatta birbirlerine dolanabileceklerini biliyor muydunuz? Buna testis torsiyonu denir. O kadar tehlike bir durum ki, testis torsiyonu yaşandığı takdirde en az 6 saat için de tıbbi destek alınmalıdır. Yoksa testislerden biri kaybedilebilir...

Testislerde kemik, yağ ve kas gibi onu koruyacak şeyler bulunmaz. Skrotal bölgeniz tamamen sinirlerle kaplıdır. Eğer bir erkeği testislerine vurulduğunda yerde ağlarken bulursanız, gayet normal bir tepki verdiğini bilmelisiniz.

7. "Bilim insanları testislerin niçin vücudun dışarısında sallandığını biliyor."

7. "Bilim insanları testislerin niçin vücudun dışarısında sallandığını biliyor."

Bilim insanları hala erkek anatomisinin niçin önemli üreme organlarının tehlikeli bir şekilde sallandığı bir yapıda olduğu konusunda pek fikre sahip değil. 

Buna dair mevcut olan bir teori ise vücut ısısıyla alakalı. Spermler o kadar hassas ki gelmeden önce serin bir ortamda olmaları gerekli. Bu yüzden, testisler her zaman vücudun geri kalanından 5 derece eksi serinliktedir.

8. "Testislerin boyutu önemsizdir."

8. "Testislerin boyutu önemsizdir."

Penis boyu tamamen ayrı bir konu, fakat söz konusu testisler olduğunda üreme sağlığınız için boyutları oldukça önemli.

Ortalama testis boyutu 4 x 3 x 2 cm'dir; yumurtadan biraz daha küçüktür. 3,5 cm'den küçük testisler, 'küçük' olarak sınıflandırılır. 

Eğer bir erkek olarak kısırlıktan şüphelenirseniz, doktor ilk olarak testislerinizin boyutunu inceleyecektir. Fakat testislerinizin küçük olması üreme sağlığınız kötü ve kısır olmanız manasına gelmiyor!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
5
5
3
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Her şeye tamamım ancak 6. görseldeki Frodo ile ana temamız olan taşşakların bağlantısı nedir agacım anlayan açıklayabilir mi? Yüzüğü, penis yüzüğü sanmış ola... Devamını Gör

özhan çınar

Çok billur bir içerik olmus