Görüş Bildir
Haberler
Erkeklerin Günlük Yaşamda Fark Etmeden Yaptıkları Cinsel İsteği Magmanın Derinliklerine Gömen Temel Hatalar

Erkeklerin Günlük Yaşamda Fark Etmeden Yaptıkları Cinsel İsteği Magmanın Derinliklerine Gömen Temel Hatalar

Penisiniz gelecekteki bir kalp krizi, felç, anevrizma veya kan pıhtılaşmasını tahmin edebilir. Nedeni gayet basit. Sağlıklı bir ereksiyon, sağlıklı bir kalp ve damar sistemi ile ilişkilidir. Bunun aksine, erekte olmakta sorun yaşıyorsanız (Erektil Disfonksiyon) genellikle bu kalp problemlerinin ilk belirtisi olabilir. Erekte olamamak gayet normal bir durum olsa da bu yazımızda da sizlere erekte olamamanın anormal durumlara da işaret edebileceğinden bahsettik. İşte erkek bireylerin günlük hayatta istemeden yaptığı bazı temel hatalar! Detaylar yazımızda...

Önce bu olayın teknik kısmından bahsedelim!

Önce bu olayın teknik kısmından bahsedelim!

Erektil disfonksiyon (ED), tatmin edici cinsel aktivite için ereksiyona ulaşamama veya bunu sürdürememe durumudur. Her on erkekten biri hayatlarının bir noktasında erektil disfonksiyon yaşayacaktır. Ancak birçok vaka bildirilmediğinden, bu sayı muhtemelen daha yüksektir. ED hastalarının sadece %58'i cinsel sorunlar hakkında doktorlarına danışmaktadır.

Belirtiler değişkendir.

Belirtiler değişkendir.

Erektil disfonksiyonun birden fazla nedeni olduğu için bazen tedavisi zor olabilir. Bu nedenler stres, depresyon ve anksiyete, hormonlar, ilaç yan etkileri, kalp hastalığı, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, diyabet ve diğer altta yatan tıbbi durumlara göre değişebilir.

Erektil disfonksiyonun en yaygın nedenlerinden biri aterosklerozdur.

Erektil disfonksiyonun en yaygın nedenlerinden biri aterosklerozdur.

Kilo alımı, egzersiz eksikliği, yüksek kolesterol, yüksek tansiyon ve sigara nedeniyle arterlerin sertleşmesi ateroskleroz anlamına gelir. ED'nin bir diğer yaygın nedeni, damarları çevreleyen düz kasların zayıflaması ve düzgün çalışmamasıdır. Bir çalışma, ED'li erkeklerin ED'si olmayanlara göre yüksek tansiyona sahip olma olasılığının %38 daha fazla olduğunu söylüyor.

Antidepresan kullanıyor musunuz?

Antidepresan kullanıyor musunuz?

Antidepresanlar veya tansiyon ilaçları gibi herhangi bir reçeteli ilaç alıyorsanız, muhtemelen ED yan etkilerinin farkındasınızdır. Ancak, ecza dolaplarında gizlenen, seks dünyamızı kirleten ve cinsel birliktelik gecesine de gölge düşürebilecek günlük hayatta kullandığımız birçok şey var. Hadi şimdi bunları inceleyelim!

1. Antihistaminik kullanımını azaltın.

1. Antihistaminik kullanımını azaltın.

Birçok erkek, alerji mevsimi geldiğinde ilaç kullanma gereği duyuyor. Bu ilaçların genel ismi de antihistaminikler! Alerjik reaksiyonunuz olduğunda, vücudumuzda histamin salınır. Bu histaminler iltihaplanmaya ve düz kas hücresi kasılmasına neden olur. Benadryl, Claritin ve Zyrtec gibi antihistaminikler, alerjik reaksiyonlara neden olan histaminleri bloke eder. Ne yazık ki, aynı histaminler sağlıklı bir ereksiyon için gereklidir. Histaminler düz kasları gevşetir ve penisin kanla dolmasını sağlar. Antihistaminikler tam tersi çalışır, penisin genişlemesini ve kanı emmesini önleyebilirler.

2. Kan sulandırıcı kullanmayın.

2. Kan sulandırıcı kullanmayın.

Sudafed® gibi vazokonstriktörler burnunuzdaki kan damarlarının şişmesini azaltabilirken, aynı zamanda iç çamaşırınızdaki şişliği de azaltacaktır! Çoğu kan sulandırıcı, penis damarlarını daraltan ve penisin kanla dolmasını önleyen pseudoephedrine içerir. Soğuk algınlığı takviyesi ve kan sulandırıcı ilaçlar alırken ereksiyonunuzu sürdürmekte zorlanıyorsanız endişelenmeyin. İlacı bıraktığınızda geçecektir.

3. Koronavirüs hastalığı da ereksiyon problemine sebep oluyor!

3. Koronavirüs hastalığı da ereksiyon problemine sebep oluyor!

COVID-19 başlangıçta solunum sistemini etkileyen bir virüs olarak düşünülmüştü, ancak aynı zamanda kan damarlarına da zarar veriyor. Kan damarlarının sağlığı ereksiyonun sürdürülmesinde önemli bir faktör olduğundan, geçmişte Covid'e yakalanan erkekler endişe verici bir oranda sertleşme sorunu yaşıyorlar. Yakın tarihli bir araştırma, daha önce COVID-19 enfeksiyonu olan erkeklerin erektil disfonksiyon teşhisi konma olasılığının üç kat daha fazla olduğunu buldu. The World Journal of Men’s Health tarafından yapılan daha küçük bir çalışmada, araştırmacılar enfeksiyondan altı ila sekiz ay sonra penis dokusu örneklerinde koronavirüs parçacıkları buldular. Bu adamlardan ikisi, COVID-19 enfeksiyonunun ardından iktidarsız hale geldi. (Not: Enfeksiyondan önce iktidarsızlık yaşamamışlardı.) 

Araştırmacılar, COVID-19 hastalarının, penis de dahil olmak üzere vücudun geri kalanına artık yeterli kan tedarikini sağlayamayan hasarlı kan damarları nedeniyle erektil disfonksiyon yaşayabileceğine inanıyor. O yüzden aşı olun, sağlığınızı koruyun!

4. Şişe suyunun, market fişlerinin ve piyango biletlerinin ortak noktası nedir?

4. Şişe suyunun, market fişlerinin ve piyango biletlerinin ortak noktası nedir?

Üçü de Bisfenol-A denilen bir kimyasal içeriyor! Bisfenol-A (BPA), bazı plastik ve reçinelerde bulunan endüstriyel bir kimyasaldır. Bir çalışma, yüksek düzeyde BPA'ya maruz kalan işçilerin cinsel istek azalması, erektil disfonksiyon ve ejakülasyon disfonksiyonu yaşama olasılığı dört ila yedi kat daha fazla olduğunu söylüyor. Tabii ki, bu çalışmadaki BPA seviyeleri normal maruz kalma seviyesinden çok daha yüksekti, ancak BPA'lar zamanla vücutta birikebilir. Cinsel işlev bozukluğu yaşayan erkeklerin olduğu yakın tarihli bir çalışma, 353 katılımcının hepsinde normalden daha yüksek BPA seviyeleri bulunduğunu ispatladı.

5. Ağrı kesici kullanmayın!

5. Ağrı kesici kullanmayın!

Bir çalışma, düzenli olarak aspirin, asetaminofen veya ibuprofen gibi ağrı kesiciler alan erkeklerin ereksiyonun sürdürülmesinde sorun yaşama olasılığının %38 daha fazla olduğunu buldu. Araştırmacılar, bu ağrı kesicilerin ereksiyonu sürdürmek için gereken hormonları bloke ettikleri için sorunlara neden olduğunu düşünüyorlar. Örneğin, kalp problemleriniz varsa düzenli olarak aspirin almanız daha olasıdır ve kalp problemleriniz ereksiyon problemleriyle ilişkilidir. Son bulgular günlük aspirin kullanımının faydadan çok zarara neden olabileceğini bulmuştur. Çoğu doktor artık kalp rahatsızlıkları olsa bile 70 yaş üstü hastalara düzenli aspirin kullanımını önermemektedir.

Bu içerikler de ilgini çekebilir diye düşündüm:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
14
13
9
6
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
T.C. Mehmet

Allahım yarabbim içeriğe bak 🤦‍♂️ Ya editör sen bu yazdıklarına kendin inanıyor musun? Yok antidepresanmış, yok ağrı kesiciymiş, yok kan sulandırıcıymış da bilm... Devamını Gör