Görüş Bildir
Haberler
Depremzede Öğrencilerden Harç Parası İstediler!

Depremzede Öğrencilerden Harç Parası İstediler!

Emre Ordu
09.03.2023 - 09:35 Son Güncelleme: 09.03.2023 - 09:36

İnönü Üniversitesi hâlâ çadırda yaşayan depremzede öğrencilerden harç parası istedi. Üniversite muaf kararının formasyon öğrencilerini kapsamadığını belirterek son kayıt tarihini 16 Mart olarak belirledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnönü Üniversitesi, depremde, arkadaşlarını, ailesini ve evini kaybeden formasyon öğrencilerinden kayıt yenileme için para istedi. 

Kahramanmaraş merkezli peş peşe meydana gelen depremlerden en çok etkilenen illerden biri Malatya oldu. Valiliğin yaptığı açıklamaya göre kentte 3 bin 103 bina yıkıldı, 18 bin 29 ağır hasarlı ve 2 bin 29 orta hasarlı bina tespit edildi. Acil yıkılacak bina sayısının ise 494 olduğu belirtildi.

BirGün'den Gökay Başcan'ın haberine göre, kentte hâlâ barınma başta olmak üzere birçok sorun sürerken Malatya İnönü Üniversitesi skandal bir karara imza attı. Üniversite yönetimi, 18 Mart’ta başlayacak bahar döneminin ücretinin üniversite hesabına yatırılması gerektiğini belirtti. 

En geç 16 Mart’ta yatırılması gereken ücretlere ilişkin üniversiteden yapılan açıklamada Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin Sertifika ve Kurs Programları’nı kapsamadığına dikkat çekildi. Formasyon öğrencileri kendilerinin sertifika ve kurs programı kapsamında değerlendirilmesine tepki gösterdi.

"Yakınlarımızı, evlerimizi kaybettik"

"Yakınlarımızı, evlerimizi kaybettik"

Birçok arkadaşının enkaz altında kaldığını ve bir kısmının da tedavilerinin sürdüğünü belirten Filiz Demir, üniversiteye tepki gösterdi: 

'Benim gibi 800 yakın arkadaşım da Malatya’da İnönü Üniversitesi’nde formasyon eğitimi alıyordu. Deprem sonrası yakınlarımızı, ailelerimizi, evlerimizi kaybettik. İnönü Üniversitesi bizden utanmadan formasyon 2’nci dönem paralarını istiyor.'

“Kimisi şehri terk etmek zorunda kaldı kimisi çadırda yaşıyor” diyen Demir, staj sürecinin de belirsiz olduğuna dikkat çekti. Derslere girecek tüm ekipmanlarının enkaz altında kaldığını belirten Demir, “İnsanlara dersler online olacak diyorlar ama benim mesela bilgisayarım yok. Alamadım depremde evden. O esnada aklıma bilgisayar gelmedi derslere nasıl katılım sağlanacak muamma” ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
47
7
6
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

1 Ay oldu. Hala sistemi oturtamadınız mı anlamıyorum ki? Millet canını zor kurtarmış, para pul kalmış enkaz altında. Toplanan milyonlar nerede kimse bilmiyor... Devamını Gör

Yönetici Bilal

O toplanan milyonlar örtülü ödeneğe aktarıldı.

Ahmet Orkun

Hayatta kalanlar canını kurtardı. Şimdi malını mı istiyorsunuz?!

mellodyy

Elazığ depreminin ertesi sabahı sınavı iptal etmeyip sınava çağırmışlardı. Bu üniversitede yıllardır değişen hiçbir şey yok. Şimdi de harç parası istiyorlar.... Devamını Gör