Görüş Bildir
Haberler
Depreme Dayanıklı Yataklar Doğal Afetin En Korkutucu Yanı Olabilir

Depreme Dayanıklı Yataklar Doğal Afetin En Korkutucu Yanı Olabilir

Bir deprem sırasında yaşanabilecek en kötü deneyim herhâlde tüm o kaosun ortasında uyanmak olacaktır. Bunu gören bir Çinli mucit depreme dayanıklı yatağın yeni ve gelişmiş bir sürümünü ortaya çıkardı. Bu yatak büyük ihtimalle size en kötü senaryoda hayatta kalmanıza yardımcı olacak - ancak ne pahasına?

Wang Wenxi 2010 yılında Çin patent enstitüsünden depreme dayanıklı yatak için patent aldı. O zamandan bu yana ürününü yavaşça geliştirmeye devam ediyor. Wang Wenxi bu dönemde ürününe daha gelişmiş koruma, ve hayatta kalanın içeride bir süre mahsur kalması tehlikesine karşılık temel ihtiyaç malzemelerinin depolanması gibi özellikler kazandırdı.

Ürünün tanıtıcı videosunu izledikten sonra bazı endişelerin oluşmaması ise elde değil. Örneğin; güvenlik önlemleri aktive olduğunda, gece uykusunda katlanmaya uygun pozisyonda yatmayan birine ne olacak? Deprem esnasında uyandığınızda küçük de olsa sakin olma ihtimaliniz var peki ya sonra çelikten mezarın içinde sıkışıp kalınca neler hissedeceksiniz? 

Peki bu yatak bir defa evinize kurulduğunda yerini nasıl değiştireceksiniz? Eğer yatağınızı ya da kanepenizi üst kata taşımak sizin için bir kabus ise bir de şunu düşünün, bu yatağı yatak odanıza almanız için çatınızı kaldırmanız gerekebilir.

Kaynak: http://gizmodo.com/earthquake-proof-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın