Görüş Bildir
Haberler
Premier Lig'in Değeri 4 Milyar Sterlin

Premier Lig'in Değeri 4 Milyar Sterlin

Ulaş
07.02.2015 - 14:18
onedio.com

Premier Lig'in 2016-19 sezonlarının yayın ihalesi için ilk teklifler verilirken analistler 4 milyar sterlin'in aşılacağını belirtti.

Premier League, 2016-2019 arasındaki üç sezonda yayınlanacak maç sayısını toplam 504’e çıkardı. Bu da sezon başına 168 maç yapıyor. Maçların başlama saatleri ve ilk seçim haklarının değiştiği toplam 7 farklı paket ihaleye çıktı. Bir alıcı yıllık 168 maçın en fazla 126’sının yayın hakkını alabilecek. Premier League, Cuma maçlarıyla tanışacak ve toplam 10 Cuma gecesi maçı da ihalede yayıncısını arayacak.

Peki, Premier League yayın hakları için toplam bedel nereye kadar gidecek? İngiliz medyasındaki analizlerde 4 milyar Pound barajının aşılmasının beklendiği dile getirildi. Uzmanlar, mevcut yayın sisteminde büyük yayıncı Sky ve küçük ortak BT’nin mutlaka birer paket alacağını öngörüyor. Hatta Sky’ın yine büyük yayıncı olmak için kesenin ağzını iyice açacağı tahmin ediliyor. BT’nin ise bugünkü sistemde 38 olan yıllık maç yayını sayısını en az 56’ya çıkaracağı öngörülüyor.

Yeni adaylar arasında öne çıkan iki grup var. Biri Eurosport’un sahibi Discovery Grubu; diğeri de Katar’dan beIn Grup. En muhafazakar tahminler % 22’lik artış ve yayınlanacak maç sayısının da sezon başına 14 adet artmasıyla 4 milyar Pound barajının aşılacağı şeklinde.

Dün ilk teklif süresi dolduktan sonra açıklama yapılmaması, Salı veya Çarşamba ikinci tekliflerin alınacağı beklentisi doğurdu. Bu da ilk tekliflerin birbirlerine yakın olduğu ve yayıncıların çarpıştırılacağı tahminlerini güçlendirdi. Bazı analizlerde Discovery ve beIn’in iddialı girmesi durumunda artışın % 60’ın üzerine çıkacağı ve 5.5 milyar Pound’un bile aşılabileceği öne sürüldü.

  • Şampiy10
Kaynak: http://sampiy10.gazetevatan.com/deger...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0