Görüş Bildir
Haberler
Değeri 9 Milyon TL: Kuş Gözlemlerken Hazine Buldu

Değeri 9 Milyon TL: Kuş Gözlemlerken Hazine Buldu

Britanya'da bir kuş gözlemcisi, antik Kelt dönemine ait hazine buldu. Hazine Avclığı isimli dergiye söyleşi veren ve adının gizli kalmasını isteyen kişi, hazineyi kuş gözlemlerken bulduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Independent'in haberine göre, bir şahinle bir çift saksağanı izlerken sürülmüş toprakta sıra dışı bir şey gördüğünü söyleyen adam gördüklerini ilk olarak metal parçaları zannettiğini söyledi.

'Elini alınca anladı'

'Elini alınca anladı'

Daha sonra eline alıp madeni parçaların kalınlık ve dokusunun farklı olduğunu hissettiğini aktardı: 'Madeni parçaların parladığını fark ettim. Sonra da çok güzel bir Kelt altını bulduğumu anladım. Şaşkınlık içinde kalakaldım. Kısa süre sonra yaklaşık bir metre yakında başka bir altın daha gördüm. Bunun üzerine eve gidip metal detektörümü aldım.'

Bir sandık dolusu altın buldu

Bir sandık dolusu altın buldu

Adam detektörüyle bölgede arama yapınca çok güçlü sinyaller aldığını ve toprağın altında çok daha fazlasının bulunduğunu fark ettiğini anlattı.

Yaklaşık 45 santimetre kazdıktan sonra toprağın altında bulduğu sandığın kapağını yavaşça açtığını ve içinde bir sürü altın bulduğunu söyledi.

'O anın hayatının sonuna kadar zihninden silinmeyeceğini' belirten adam, 'Oturup soluklandım. Sadece yürüyüşe çıkıp, kuş izlemeye gelmiştim. Kelt hazinesi buldum' dedi.

Hazineyi yetkililere bildirdi

Hazineyi yetkililere bildirdi

İki alışveriş torbasına, tanesi yaklaşık 880 dolar (yaklaşık 6 bin 700 TL) eden bin 300 adet altın madeni para doldurup eve giden adam, daha sonra da yetkililere haber verdi. Hazinenin toplam değerinin 1 milyon 144 bin dolar (Yaklaşık 8 milyon 700 bin TL) olduğu düşünülüyor.

Treasure Hunting editörü Julian Evans-Hart şunları söyledi: 'Madeni paralar, numizmatik alanındaki akademik bilgimize önemli bir katkı sağlayacak. Altınların bulunduğu kutunun, Boudica'nın doğudaki seferlerinden kalma bir ‘ganimet sandığı' olması muhtemel.'

Altınların milattan önce kalma olduğu düşünülüyor

Altınların milattan önce kalma olduğu düşünülüyor

M.S. 30-M.S. 60 yılları arasında yaşadığı düşünülen Boudica, yaklaşık 2000 yıl önce Romalıların işgalci güçlerine karşı isyan başlatan Kelt-Britanya kraliçesiydi. Hazinenin bu seferlerde toplanan ganimetlerden oluştuğu düşünülüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
86
27
16
12
6
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Egemen

doğa fotoğrafçısı, yanlışlıkla bir metale denk geliyor ve eve gidip "metal dedektörünü" alıyor. Britanyada gelenektir zaten metal dedektörü, her evde bulunur... Devamını Gör

Haha, sevdiğim kızın babası yaka paça dışarı attı beni neymiş metal dedektörüm yokmuş :D Adam belli ki ya hazine avcısı ya da değerli kayıp eşya avcısı. Soru... Devamını Gör

hamsi-bogart

RAHAT OLUN ÇOĞU ÜLKEDE BULUNAN HAZİNE BULANIN OLUR, BİZİM ÜLKEDE YASAK

heisenberg

vay amk eve gidip metal dedektörümü alasım geldi.. hanım kim bilir nereye koydu şimdi