Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Suriye'ye Girilecek' İddiası Tam Komedi

Davutoğlu: 'Suriye'ye Girilecek' İddiası Tam Komedi

Deniz Gök
09.05.2015 - 11:14 Son Güncelleme: 09.05.2015 - 13:08

Fotoğraf: AA / Arşiv

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bingöl ve Elazığ'da düzenlenen mitinglerin ardından Ankara’ya dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Türk askeri Suriye’ye girecek” iddiaları için “Böyle komedi olur mu?’ diyen Davutoğlu. “Suriye’de dengeler değişiyor, Esad sıkıştı, ama Türkiye’nin müdahil olacağı bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Perşembe günkü Bingöl ve Elazığ mitinglerinden Ankara’ya dönerken uçakta gazetecilerle sohbet etti. Davutoğlu, Suriye’deki dengelerin rejim aleyhine değişmekte olduğunu vurguladı ve Türkiye’nin Suriye’ye gireceği iddiaları ile ilgili olarak şunları söyledi:

'Ben de tam Genelkurmay Başkanı ile görüşüp Suriye’ye giriş talimatı verecektim! Böyle komedi olur mu! Bunlar spekülatif, hiçbir karşılığı olmayan haberler. Ama şu bir vaka; Suriye’de dengeler süratle değişiyor. Muhalifler Lazkiye’ye, Kalamun’a ve Şam’ın etrafında baskıyı artırdı. “Esad Şam’dan Lazkiye’ye geçecek” diye haberler çıkıyor. Suriye rejimi gittikçe sıkışıyor, artık Nusayri gruplar Esad’a asker vermiyor. Suriye içinde dengeler değişiyor olsa da bu herhangi bir şekilde şu an Türkiye’nin müdahil olacağı bir durum değil.'

'Suriye rejimi DAİŞ'e mermi dahi atmadı' 

Hürriyet'ten Akif Beki'nin “Türkiye’nin müdahalesi söz konusu mu?” sorusu üzerine Davutoğlu:  

'Yok, şu an herhangi bir şekilde Türkiye’nin müdahil olacağı bir durum söz konusu değil. DAİŞ, Fırat nehrinin doğusunda... Dikkatinizi çekmesi gereken husus şu: Suriye rejimi bütün bu süreçte DAİŞ’e hiçbir mermi dahi atmadı. Muhalifleri bombalıyor varil bombalarıyla, DAİŞ’e bir şey yapmıyor. Fırat’ın doğusunu DAİŞ’e terk etti. Bu da onun stratejisini gösteriyor, savunmak istediği yerler sahil kesimleri, Nusayrilerin yaşadığı yerler. Suriye’yi savunmayı bırakıp, bu duruma geçtiler. Çok tehlikeli bir noktaya geliyor. Irak’ta ordunun Musul’u terk etmesi gibi, Halep’te o anlamda bir ciddi geri çekilme var Esad açısından. Rusya ve İran’ın desteklerine rağmen kan kaybediyor. Lübnan-Suriye sınırında da muhalifler çok ilerledi' dedi.

Hürriyet ve HaberTürk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam