Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'ndan Van Mitinginde 'Beyaz Toroslar' Çıkışı

Davutoğlu'ndan Van Mitinginde 'Beyaz Toroslar' Çıkışı

Onedio Medya
20.10.2015 - 16:51 Son Güncelleme: 20.10.2015 - 17:01

Van mitinginde konuşan Başbakan Davutoğlu, “Başladığımız işi yarım bırakmayacağız; ne çözüm süreci yarım kalacak, ne de terörle mücadele süreci” dedi. Davutoğlu 'Şer odakları da bu kararlılığımızdan çekiniyor. Çünkü biliyorlar ki AK Parti zayıfladığında terör odakları güçlenecek ya da çözüm süreci zayıflayacak. Çünkü biliyorlar ki AK Parti iktidardan indirilirse ya bu terör çeteleri dolaşacak, ya da eskiden olduğu gibi 'Beyaz Toroslar' dolaşacak. Biz bu memleketi terör çetelerine, faili meçhullere bir daha bırakmayacağız. Hiç merak etmeyin, 80’li, 90’lı yıllara bu ülkeyi döndürmek isteyenler başarılı olamayacak. Biz çözüm için her zaman olduğu gibi dimdik ayakta duracağız.

.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Vanlı kardeşlerimin, Doğulu, Güneydoğulu kardeşlerimin hayatına kasteden, rızkına göz koyan kim olursa olsun sonuna kadar mücadele edeceğiz. Başladığımız işi yarım bırakmayacağız, ne Çözüm Süreci yarım kalacak ne de terörle mücadele süreci' dedi.

Davutoğlu, partisinin Van Beşyol Meydanı'nda düzenlediği mitinginde, dün Trabzon'da vatandaşlarla buluştuğunu ve Karadeniz'den, Trabzon'dan Van'a selamlar getirdiğini söyleyen Davutoğlu, 'Trabzonlu Vanlıyla, Diyarbakırlı İzmirliyle ebediyen kardeştir dedik, onun için meydanlardayız. Meydanlardan çekilmedim, çekilmeyeceğiz. Hiç kimse bizi halkımızla buluşmaktan alıkoyamaz, engelleyemez' ifadesini kullandı.

Vanlılara 'Bizimle bu kardeşlik yolunda yürümeye var mısınız? Bu ülkeyi ortak bir muhabbetle özgür, adil, mutlu, güçlü bir ülke yapmaya var mısınız?' diye soran Başbakan Davutoğlu, vatandaşların 'evet' cevabı üzerine de şu değerlendirmelerde bulundu:

'Bizim kültürümüzde kimseyi kimliğinden, inancından, fikriyatından dolayı kınamak yoktur. Biz, insanı eşrefi mahlukat olarak görürüz. Yaratılmışların en şereflisi olarak görürüz, hepsini kardeş, dost biliriz. Siyaset yapıyor olmamızın yegane sebebi de amacı da budur. Biz, bölmek, parçalamak, şiddeti körüklemek için değil, kardeşliği, birliği, dayanışmayı getirmek için bir aradayız. Bu toprakların makus talihini değiştirmek için siyaset yapıyoruz, yokluğu, yoksulluğu, yasakları bu topraklardan silip atmak için siyaset yapıyoruz. Bu ülke için, bu millet için bu aziz Van için siyaset yapıyoruz. Maalesef biz bu amaçla gece, gündüz çalışırken, Türk'ü, Kürt'ü, Zaza'sı hep beraber oturup kafa kafaya geceler boyu, işte Toros Yörüklerinden Ahmet, Batman Kürtlerinden Mehmet, Diyarbakır Kürtlerinden Mehdi, Bingöl Zazası Cevdet ve şimdi Vanlı Beşir hepimiz adımızla kimliğimizle masada oturuyor, Türkiye'nin geleceği için hep beraber çalışıyoruz. Hiçbir ayrım yapmıyoruz gönül gönüle, zihin zihine veriyoruz.'

'Biz, Kürt kardeşlerimiz burada huzur içinde yaşasın diye terörle kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz' ifadesini kullanan Davutoğlu, şöyle devam etti:

'Biz, Vanlı kardeşlerimiz kepengini kapatmasın, eşkıyalar evinin önünde hendek kazmasın diye huzur ve demokrasi operasyonunu başlattık. Hiç merak etmeyin Vanlılar, gittiğim her yerde Doğu'dan, Güneydoğu'dan vatandaşlarım şunu söylüyor; Diyarbakır’da da, bayramdan sonra, birçok kardeşim kulağıma eğildi, 'Allah devlete, millete zeval vermesin' diye dua etti ve sonra da dedi ki 'Aman ne olur bu eşkıyalardan bizi kurtarın, sakın başladığınız işi yarım bırakmayın.' Ben size Van meydanından söz veriyorum; bu Vanlı kardeşlerimin, Doğulu, Güneydoğulu kardeşlerimin hayatına kasteden, rızkına göz koyan kim olursa olsun sonuna kadar mücadele edeceğiz. Başladığımız işi yarım bırakmayacağız. Ne Çözüm Süreci yarım kalacak ne de terörle mücadele süreci.'

'Sizleri sokak çapulcularına teslim etmeyeceğiz'

Van'dan, 1. Dünya Savaş'ında 120 şehit verildiğini hatırlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

'Onlar her birimizin yiğitleridir, şehitleridir. Hiçbirini birbirinden ayırmayız. Allah şahit olsun, sizin huzurunuzda söz veriyorum, 78 milyona hitap ederek diyorum, bir gün dahi, bir saat dahi, bir dakika dahi, bir saniye dahi herhangi bir bebeği, herhangi bir çocuğu, herhangi bir genci, herhangi bir vatandaşımızı 'Kürt’tür, Türk’tür' diye ayırırsak bu makamlar da nefes alıp verdiğimiz bu ten de bize haram olsun. Biz Resulullah’ın dediği gibi bütün bu cahiliye adetlerini ayağımızın altına almış, öyle yola çıkmışız. Onun için bu mücadele sürecek. Sizleri eline silahı alan sokak çapulcularına kesinlikle teslim etmeyeceğiz. Canınıza, malınıza, namusunuza kastedenlere karşı sizleri kimsesiz bırakmayacağız.

Bırakın makamımızı, koltuğumuzu, canımıza dahi mal olsa bu yoldan, bu kutlu yoldan dönmek, vazgeçmek bizim için söz konusu değildir. Zaten şer odakları da bu kararlılığımızdan çekiniyor. Çünkü biliyorlar ki AK Parti zayıfladığında terör odakları güçlenecek ya da Çözüm Süreci zayıflayacak. Çünkü biliyorlar ki AK Parti iktidardan indirilirse ya bu terör çeteleri dolaşacak ya da eskiden olduğu gibi 'Beyaz Toroslar' dolaşacak. Biz bu memleketi terör çetelerine, faili meçhullere bir daha bırakmayacağız. Hiç merak etmeyin, 80’li, 90’lı yıllara bu ülkeyi döndürmek isteyenler başarılı olamayacak. Biz çözüm için her zaman olduğu gibi dimdik ayakta duracağız.'

Davutoğlu, 'Şimdiden uyarıyorum; herhangi bir şekilde sandık başlarında terör yaparak halkımıza şu veya bu partiye oy vermeleri için baskı yapmaya kalkan kim olursa olsun, en şiddetli şekilde adaletin önüne çıkartılacak. Kimseye bu milleti, bu ülkeyi, bu sandıkları terk etmeyeceğiz. 1 Kasım'da inanıyorum ki sizin inancınızla birlikte Türkiye kazanacak. Birliğimiz, dirliğimiz, kardeşliğimiz kazanacak. Türkler de kazanacak, Kürtler de kazanacak. 78 milyon hep beraber kazanacak' diye konuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
15
12
5
5
3
0