Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Nihai Karar Siyasi İradenin'

Davutoğlu: 'Nihai Karar Siyasi İradenin'

ATKN
05.12.2014 - 14:21 Son Güncelleme: 05.12.2014 - 16:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, TSK'nın bedelli askerlikle ilgili çekinceleri olduğu iddialarına, 'Kurumlar arası istişare yapılır, nihai karar siyasi iradeye aittir' dedi.

Yunanistan'a gitmeden önce İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bedelli askerlikle ilgili bazı gazetelerde çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) çekinceleri olduğu iddialarına tepki gösterdi. Davutoğlu, 'Gazetelerdeki iç ve dış kaynaklı haberlere mesafeli yaklaşırım. Genelkurmay Başkanlığımız, Başbakanlığa bağlıdır. Herhangi bir konuda kaygı iletmek için herhangi bir askeri kaynağın basına konuşmasına ihtiyaç yoktur' dedi. Başbakan şöyle devam etti:

'Türkiye demokratikleşme yerleştikçe herkesin öğrenmesi gereken bir şey var: Bilinmeyen kaynaklara atıfla yapılan haberler bitmelidir. Türkiye'de işleyen sağlıklı süreçler var. Kurumlar arası istişare yapılır ve nihai karar siyasi iradeye aittir. TSK’nın da kendine ait tutumu var. Bu haberler dikkat çekici olabilir ama devlet geleneğinde yeri yok. YAŞ’ta (Yüksek Askeri Şûra) bu konu görüşüldü. Bana gerekli brifingler verildi. Cumhurbaşkanımız ile de istişareler yapıldı. Olumlu kanaatler ifade edildi. Nihai olarak bunun nasıl olacağı hususu, yaş ve ücret Bakanlar Kurulu'nun takdirine aittir. TSK dünyanın en saygın kurumlarından biridir. Caydırıcılığı takdire şayan olmuştur. Bedelli askerlik ve TSK’nın teknoloji yoğun gücünün artırılması ile sözleşmeli er-erbaşlarla ilgili düzenlemeler olmak üzere iki husus söz konusu. Vurucu gücü yüksek ve daha profesyonel bir orduya geçiş zaten hepimizin ortak hususu. Bedelli askerlik talepleri dışında, belli yaşın üstünde zaten sınırlı motivasyonla askerlik yapanlarla ilgili de düzenleme yapıldı.'

Davutoğlu Yunanistan'da, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ve Başbakan Antonis Samaras ile görüşecek. Türk asıllı Yunan vatandaşlarla da Türkiye kökenli azınlık temsilcilerini kabul edecek. Davutoğlu ve Samaras, Türk-Yunan İş Forumu'nda da konuşacak.

Görüşmelerde hem bölgedeki hem de Ege’deki gelişmeler gündeme gelecek. Davutoğlu, 'Ege’yi bir barış denizi haline getirmek için konular konuşulacak. Kıbrıs sorunu da gündemde' dedi.

Al Jazeera Turk

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/dav...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0