Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'na 'Musul' Gensorusu

Davutoğlu'na 'Musul' Gensorusu

adem kara
05.08.2014 - 17:27

CHP 'IŞİD tarafından Musul Başkonsolosluğu’nun basılması ve başkonsoloslukta görevli 49 kişinin rehin alınmasıyla ilgili Meclis’i bilgilendirmediği ve çelişkili açıklamalar yaptığı' gerekçesiyle Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında gensoru önergesi verdi.

CHP'nin Meclis Başkanlığı'na sunduğu gensoru önergesinin gerekçesinde, Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’na yapılan baskının, hükümetin izlediği yanlış dış politikanın sonucu olduğu iddia edildi. CHP Davutoğlu’nu, 'Türkiye’nin itibarını sıfırlamak ve dış politikayı çıkmaza sokmakla’ suçladı.

CHP Musul Başkonsolosluğu’na yapılan baskını ‘Türkiye’nin onuruna vurulmuş ağır bir darbe’ olarak niteledi:

“Yaklaşık iki aydır IŞİD’in elindeki rehinelerimiz konusunda Dışişleri Bakanı Davutoğlu Meclis’e bilgi vereceğini söylediği halde bilgi vermemiş, konuya ilişkin haberlere de yayın yasağı konmuştur. Ayrıca Savunma Bakanı ve Dışişleri Bakanı konuyla ilgili çelişkili açıklamalar yapmaktadır. Bir devletin öncelikli görevi yurttaşlarının cam güvenliklerini korumaktır. 11 Haziran 2014 tarihinden bu yana Musul’da rehin olan vatandaşlarımız konusunda bu görev yerine getirilmemektedir. Bunun siyasi sorumlusu bakanlığının personeli iki aydır bir terör örgütünün elinde rehin olan Ahmet Davutoğlu hakkında Anayasa ve TBMM içtüzüğü uyarınca gensoru açılmasını arz ederiz.”

Gensoru önergeleriyle ilgili ilk adım gündeme alınıp alınmaması. Meclis Genel Kurulu'nda önergenin gündeme alınması salt çoğunlukla mümkün. Bu da oylamada AK Parti'nin tavrını belirleyici kılıyor. Bu nedenle şimdiye kadar muhalefetin verdiği gensoru önergelerinden gündeme alınan bulunmuyor.

Musul'daki baskın

11 Haziran 2014 tarihinde Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na yapılan baskında IŞİD militanları Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın da aralarında olduğu 49 kişiyi rehin aldı.

Baskının ardından muhalefet konunun Genel Kurul'da konuşulması için genel görüşme çağrısı yaptı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu güvenlik boyutunu gerekçe göstererek muhalefet partilerini konuyla ilgili ayrı ayrı bilgilendirdi.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/dav...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0