Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu 'Gelecek Partisi'ni İlan Etti: 'Felsefemiz Özgürlükçülüktür'

etiket Davutoğlu 'Gelecek Partisi'ni İlan Etti: 'Felsefemiz Özgürlükçülüktür'

Eski Başbakan ve AKP Milletvekili Ahmet Davutoğlu, uzun bir süredir açıklanması beklenen yeni partisini Ankara'da ilan etti. Davutoğlu, kuruluş başvurusunun yapılmasının ardından, 'Bizim bir geleceğimiz var' sloganıyla yola çıkan Gelecek Partisi'nin felsefesini anlattı.

Tüm kesimleri kucaklayan demokratik ve çoğulcu bir yaklaşım belirlediklerini ifade eden Davutoğlu, 'Surat asmaya değil tebessüm etmeye geliyoruz. Gün bizi ayıran değil bizi birleştiren politikaları konuşma günüdür' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Geçmişe ağıt yakmaya değil ortak bir gelecek kurmaya, yeni şeyler söylemeye geliyoruz'

'Geçmişe ağıt yakmaya değil ortak bir gelecek kurmaya, yeni şeyler söylemeye geliyoruz'

Ahmet Davutoğlu, kuruluş başvurusu dün yapılan Gelecek Partisi'nin Ankara'daki toplantısında konuşuyor. Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde...

''Üç nesil olarak bir arada buradayız. Farklı yaşlardayız ama hepimiz genciz genç kalacağız. Farklı inançlara mensup, farklı etnik kökenlerden gelen ancak bu aziz toprakları vatan bilen bir topluluğuz. Farklı kökenlerdeniz ama hepimiz eşit ve onurlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Üç nesil olarak çok sancılar yaşadık çok açılar gördük ama nefrete değil sevgiye, korkuya değil ümide ayarlıyız. Geçmişe ağıt yakmaya değil ortak bir gelecek kurmaya, yeni şeyler söylemeye geliyoruz.

Nesiller aşan ortak aklın ürünü olan değerlerin korunması bağlamında geleneğe saygılı, modern ve çağdaş, sınır aşan teknolojik etkileşim bir gelecek vizyonu bağlamında küresel bir siyaset anlayışını benimsiyoruz. Geleneğe bağlı özgürlükçüdür siyaset anlayışımız. Geleneğe bağlılığımız gelenekten kopuş değildir.''

'Dini ya da seküler hiçbir yapının devlet içinde ayrıcalıklı bir konum elde etmesine asla müsaade edilmeyecektir'

'Dini ya da seküler hiçbir yapının devlet içinde ayrıcalıklı bir konum elde etmesine asla müsaade edilmeyecektir'

''Usulsüz ve baskıcı metotlar Türkiye'nin zihni kapasitesini kapatmaktadır. Gazetecilerin keyfi tutuklamalara maruz kalmadığı bir düzeni inşa edeceğiz. Siyasi yöntem ilkemiz kapsayıcılıktır.

Etnik, dini ayrımlara karşı toplumun her kesimini kapsayan bir siyasi anlayışın öncüleriyiz.

Partimiz ortak akıl süreçlerinin öncüsü ve destekçisi olacaktır. Siyasetimizin vicdani ilkesi din ve vicdan özgürlüğüdür.

Hak ve makam talepleri ibadet üzerinden değil adalet liyakat temellerine dayalı hukuk üzerinden gerçekleştirilmelidir. Devlet bütün dini mezhebi topluluklara aynı mesafede olmalı ve eşit yaklaşım göstermelidir. Bu çerçevede bakışımız özgürlükçü din anlayışıdır.

Dini ya da seküler hiçbir yapının devlet içinde ayrıcalıklı bir konum elde etmesine asla müsaade edilmeyecektir.'

'Hak ve makam talepleri ibadet üzerinden değil liyakat teamülleri üzerinden gerçekleşmeli'

'Hak ve makam talepleri ibadet üzerinden değil liyakat teamülleri üzerinden gerçekleşmeli'

''Kamu düzenini tehdit eden şiddete karşı kaos girişimine karşı vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini koruyacak bir adalet mekanizmasının işlemesini sağlamasının en temel görevimiz olduğuna inanıyoruz.

Terör ve terörle mücadele söylemi toplumun enerjisini düşüren bir tuzak olmaktan çıkarılmalıdır.

Hak ve makam talepleri ibadet üzerinden değil liyakat teamülleri üzerinden gerçekleşmeli.''

'Her türlü vesayetten arındırılmış demokratik bir Parlamenter Sistemi savunuyoruz'

'Her türlü vesayetten arındırılmış demokratik bir Parlamenter Sistemi savunuyoruz'

''Bu çerçevede, ülkemizin tarihi tecrübesi ve mevcut yapısını göz önünde bulundurarak, her türlü vesayetten arındırılmış demokratik bir Parlamenter Sistemi savunuyoruz. Devlet mimarisinin yeniden tanziminde temel ilkemiz süreklilik içinde değişimdir. Devlet yeniden tanzim edilirken statükoculuğa dayalı kurumsal asabiyet terk edilecek, ancak kurumsal kültür ve hafıza özenle korunacaktır. Kamu yönetiminde etkinliğin, kurumsallaşmanın ve şeffaflığın sağlanması, Türkiye’nin en önemli meselelerinden biridir. Güçlü bir merkezi yönetimin ilk şartının, yerinden yönetime verilen önem ve açılan alan miktarı olduğunu düşünüyoruz. Türkiye, yerel yönetimler sorununu konuşurken telaffuz edilmeyen korkular ve tabular yüzünden, ne yerel ne de merkezi reformları yapamamıştır.

Yerinde halledilebilecek hiçbir başlık merkezden idare edilmek zorunda değildir. Partimiz, Anayasadaki idari vesayet yetkisinin demokratikleştirilmesi için, mahalli idarenin hiyerarşik ilişki içerisinde olması gereken merciin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya yerel yönetimlerden sorumlu yeni bir bakanlık olması gerektiği inancındadır.''

'Seçim barajı uygulamasına son verilmelidir'

'Seçim barajı uygulamasına son verilmelidir'

''Bu çerçevede, seçim sistemine ilişkin temel ilke ve kurallar anayasal güvence altına alınmalıdır. Mevcut haliyle baraj sistemi, seçim öncesi ittifakları zorunlu kılarak siyasetin dinamizmini yok etmektedir. Temsilde adalet ilkesini hayata geçirmek üzere seçim barajı uygulamasına son verilmelidir. Devlet yönetiminde temel ilkemiz ehliyet, liyakat ve emanettir.

Bürokrasiyi güç mücadelesi alanı olmaktan çıkarmanın en temel aracı olan bu ilkeler, yönetimde etkinliğin de asli dayanaklarıdır. Bürokrasi siyasi iradeye ve hukuka sadakatle, siyasi irade ise bürokrasiye ehliyet ve liyakat ilkeleri temelinde yaklaşmakla yükümlüdür. Bu ilkelerin hayata geçirilebilmesi için, kamu hizmetine girişin ve yükselişin liyakat ekseninde bütün vatandaşlara açık ve eşit kurallara bağlı olduğu bir kamu istihdamı öngörüyoruz.''

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Türkiye ekonomisi derin bir kriz içindedir'

'Türkiye ekonomisi derin bir kriz içindedir'

''Bugün, Türkiye ekonomisi derin bir krizin içerisindedir. Enflasyon, işsizlik ve faizler çift haneli, büyümemiz ise eksidir. Kişi başına gelirimiz 10 bin doların altına inmiş ve gerilemeye devam etmektedir. Sanayi üretimimiz yüzde 4’leri bile bulamamaktadır. Paramız yabancı paralar karşısında tarihi değer kayıpları yaşamaktadır. Gençlerimizin yüzde otuza yakını işsiz durumdadır. Türkiye’yi yönetenlerin iktidarda kalmanın dışında başka bir gündemleri bulunmamaktadır. Türkiye derdi olmayanların, millet derdi kalmayanların, adalet meselesi olmayanların milletimizin geleceği için söyleyecekleri de kalmamıştır.''

'Gelecek bizimdir, gelecek milletimizindir'

'Gelecek bizimdir, gelecek milletimizindir'

''Rabbimden, ülkemizi yarınlara umutla taşıyacak “GELECEK PARTİSİ”nin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Türkiye’nin geleceği aydınlıktır. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur, Türkiye’nin sorunlarını çözemeyenler vardır, sorunlardan beslenenler vardır, yıllardır Türkiye’yi aynı sorunlarla meşgul edenler vardır.

Demokrat zihniyet, ortak akıl ve toplumsal uzlaşma temelinde, kuşatıcı bir siyasi vizyon, yetkin bir kadro ve rasyonel bir yönetim anlayışıyla sorunlarımızın tamamını çözüme kavuşturmak mümkündür.

Gün; devlet aklını, insan onuru ve millet vicdanı ile buluşturma günüdür. Gün; geçmişimizden güç alarak ve bugünü doğru anlayarak geleceğimizi inşa günüdür.  Gün; herkesin güven içinde yaşadığı özgür bir gelecek inşa etme günüdür. Gün geçmişe takılıp kalma günü değil, geleceğe ve ufka yürüme günüdür. Gelecek Partisi hepimizin geleceğinin adresi, kaynağı ve umut ışığıdır. Gelecek Partisi milletimizin yarınıdır. Gelecek bizimdir. Gelecek milletimizindir. Gelecek Türkiye’nindir.''

Gelecek Partisi'nin kurucular kurulunun en genç üyesi: "En azından Davutoğlu'nun diploması var"

Gelecek Partisi'nin Twitter hesabından da ilk tweet atıldı

Partinin kuruluş başvurusu dün yapılmıştı 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
297
257
203
56
27
13
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yalçın Karaman

ADALET VE KALKINMA DEDİLER ADALETİ VE KALKINMAYI S.KTİLER. ŞİMDİ DE GELECEĞİMİZİ S.KECEKLER.

Tahir Boz

Dincilerin hiç bir lafına inanmayın, dinciler asla doğruyu konuşmaz, dinci gördün mü, sıç üstüne geç.