Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu Yeni Partinin Kuruluş Başvurusunu Yaptı: Adı ve Logosu Yarın Açıklanacak

Davutoğlu Yeni Partinin Kuruluş Başvurusunu Yaptı: Adı ve Logosu Yarın Açıklanacak

İçişleri Bakanlığı’na yeni partisinin kuruluş başvurusunu yapan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, partinin ilkelerini ve kurucu üyelerini yarın Ankara’da düzenleyeceği basın toplantısı ile açıklayacak. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu kurduğu yeni partinin kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı'na verdi.

Dilekçeyi Davutoğlu'nun kurmayları sundu

Dilekçeyi Davutoğlu'nun kurmayları sundu

Başvuruyu bakanlığa sunan heyette eski AKP Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün ve Selçuk Özdağ, eski AKP milletvekilleri Feramuz Üstün ve Yeşim Karağ, eski Vali İzzettin Küçük ve AKP'nin eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı yer aldı.

Yeni partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığının ilgili birimine teslim eden Üstün ve partililer, yaklaşık 2,5 saat içeride kaldı.

"Yarın 10.00'da partinin tanıtımı yapılacak"

"Yarın 10.00'da partinin tanıtımı yapılacak"

Yeni partinin kuruluş dilekçesini teslim eden heyettekiler, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Siyasi Partiler Kanunu'na göre kurucular kurulu listesinde yer alan kişilerin başka bir siyasi partide üyeliğinin olmaması gerektiğini anlatan Üstün, bu konunun Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına sorularak tespit edildiğini belirtti.

Üstün, listenin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiğini aktararak, şunları kaydetti:

'Kurucuların tek tek siyasi parti üyeliği sorgulanıyor. Bir başka husus, kurucu üyelerin kuruculuklarına engel herhangi bir sabıka kaydı olmaması lazım. Bunu da İçişleri Bakanlığının Hukuk Müşavirliği inceliyor. Biraz kurucu sayımız fazla ama artık eli kulağında aldığımız bilgilere göre. Alındı belgesiyle birlikte hukuki süreç tamamlanmış olacak. Yarın saat 10.00'da Bilkent Otel'de partimizin adı, kurucular kurulu, amblemi ve programının tanıtımı olacak. 150 civarında bir kurucular kurulu üyesi var.'

"Partinin adı 'Gelecek Partisi' olacak"

"Partinin adı 'Gelecek Partisi' olacak"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters haber ajansına konuşan Davutoğlu’na yakın bir kaynak partinin adının 'Gelecek Partisi” olduğunu söyledi. 

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynak, Davutoğlu’nun yarın yapmayı planladığı basın toplantısında, “Partinin ilkelerini açıklayacağını ve kurucu üyeler hakkında bilgi vereceğini” aktardı. “Parti kurma çalışmalarının son aşamaya geldiğini” belirten söz konusu kaynak, kurucuların parti tüzüğünde son değişiklikleri yaptığı bilgisini verdi.

Davutoğlu Eylül'de AKP'den istifa etmişti

Davutoğlu Eylül'de AKP'den istifa etmişti

2014-2016 yılları arasında AKP'nin genel başkanlığını yürüten ve başbakanlık görevinde bulunan Ahmet Davutoğlu, 13 Eylül'de AKP'den istifa etmişti. 

Yaptığı açıklamada, 'AK Parti 18 yıl önce kurulduğunda ortak akıl, parti içi demokrasi ile geçinmeyi vadetmişti” diyen Davutoğlu genel başkanlığı bırakmasının ardından partiye ilişkin eleştirileri dile getirdiği ancak önerilerinin karşılık bulmadığını ifade etmişti. 

Davutoğlu, 'Yeni bir siyasi hareketi inşa etmek bizim için tarihi bir sorumluluktur. Bu çerçevede hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun bu ülke için sorumluluk hisseden herkesi birlikte çalışmaya davet ediyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Erdoğan'dan "dolandırıcılık" çıkışı

Erdoğan'dan "dolandırıcılık" çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Davutoğlu arasında geçtiğimiz günlerde 'Şehir Üniversitesi' nedeniyle polemik yaşanmıştı.

Ahmet Davutoğlu’nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı'na bağlı İstanbul Şehir Üniversitesi'nin tüm varlıklarına Halkbank tarafından tedbir konulmuştu.

Erdoğan da Şehir Üniversitesi'nin 'Halk Bankası'nı dolandırmaya çalıştığını' söylemiş, isim vermeden Davutoğlu'nu da suçlamıştı.

Erdoğan'a yanıt veren Davutoğlu ise, mal varlıklarındaki artışla ilgili TBMM soruşturması başlatılması çağrısı yapmıştı. 👇

Ayrıca Erdoğan'ın, Davutoğlu'nu vazgeçirmek için heyet gönderdiği de iddia edilmişti 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
32
18
12
8
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Gelecek Partisi. Geleceğinizi daha önce çaldığım gibi yine çalacağım.Heybetini saklı tut sincabım, hayırlı olsun.

Bozkurt

Tutulamayan Enişteler Partisi olsa daha sempatik olurdu. Parti logosunda, badem bıyıklı bir insanın üzerindeki zincirleri kırmasını temsil eden bir şey olabi... Devamını Gör

Kzlt

Yaprak olacakmış öyle konuşuluyor kulislerde :) kanada modeli muhafazakarlık

gok.han

Hitler dönemi Almanyasini bilenler bilir, uzun söze gerek yok. Bu adam dönemimizin Hitler i. Yasama-Yürütme-Yargi,Merkez Bankasi,Halk Bankasi vs vs hepsi agz... Devamını Gör