Görüş Bildir
Haberler
Datça'da Çıkan Yangında Çok Sayıda Ağaç Kül Oldu

Datça'da Çıkan Yangında Çok Sayıda Ağaç Kül Oldu

Onedio Medya
23.08.2015 - 15:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

Muğla Datça’da çıkan yangında 4 hektar zeytinlik ve makilik alan zarar gördü. Yangın 3 saatlik çalışma sonucu tamamen söndürüldü.

Yangın, saat 14.00 sıralarında Yazı Mahallesi Belen Mevkii’nde meydana geldi. Yerleşim alanına yakın bölgede çıkan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek zeytinlik alana sıçradı. Yangını görenler durumu Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ve Datça Orman İşletme Şefliği ile Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Datça Grup Amirliği’ne bağlı ekipler olay yerine gelerek, yangına müdahale etti. Yangını söndürme çalışmalarına 2 uçak ve 3 yangın söndürme helikopterinin yanı sıra 5 su tankeri, 9 arazöz, 4 ilk müdahale ekibi ve 120 orman işçisi katıldı. Karadan ve havadan yapılan yaklaşık 3 saatlik çalışma soncunda kontrol altına alınan yangında yaklaşık 4 hektar zeytinlik ve makilik alan zarar gördü.

Yangının çıkışını gören Ramazan Kırlı, “Kahvede oturuyorduk. Yol kenarında yükselen alevleri fark ettik. Gençler, hemen koşup yangını söndürmeye çalıştı. Ancak alevler rüzgarın da etkisiyle tarlalara sıçradı. Çok kısa sürede, geniş bir alan alevlerin içerisinde kaldı” dedi.

Yangın söndürme çalışmalarına katılan Tuna Kocabaş (29), evlere 50 metre mesafede başlayan yangının, kuzeyden esen rüzgarla ters yöne doğru ilerlediğini ifade ederek, “Eğer rüzgar, kuzeyden değil de güneyden esmiş olsa, evler etkilenirdi. Çok kuvvetli bir rüzgar çıktı ve alevleri bahçelere doğru sürükledi. Kısa sürede uçak ve helikopterler olay yerine gelmelerine rağmen, yangını söndürme çalışmaları kuvvetli rüzgarın da etkisiyle güçlükle yapılabildi. Özellikle zeytin ağaçları çok büyük zarar gördü. Az sayıda badem ağacı yandı” dedi.

Marmaris Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirterek, “Kuvvetli rüzgar, yangının kısa sürede yayılmasına neden oldu. Havadan ve karadan yapılan çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın söndürme çalışmalarına, 2 uçak ve 3 helikopterin yanı sıra 5 su tankeri, 9 arazöz, 4 ilk müdahale ekibi ve 120 orman işçisi katıldı. Bölgede ormanlık alan bulunmuyor. Yangın, yerleşim yerlerine sıçramadan söndürüldü. Özellikle özel şahıslara ait çoğunluğu zeytin olmak üzere badem ağaçlarının da bulunduğu 4 hektar alan ile az miktarda ormana ait makilik alan yangında zarar gördü. İçerisinde kimsenin bulunmadığı bir kulübe de yandı” dedi. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0