Görüş Bildir
Haberler
Darülaceze Önünde Protesto

Darülaceze Önünde Protesto

Hande öçalan
27.06.2015 - 18:18 Son Güncelleme: 27.06.2015 - 18:23

Okmeydanı’ndaki Darülaceze Başkanlığı’nın bahçesinin turizm ve özel sağlık alanına dönüştürülerek ranta açılacağı eleştirilerinin hedefindeki plan değişikliği protesto edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Sağlık turizmi adı altında özelleştirme çalışmaları başlamıştır"

'Sağlık turizmi adı altında özelleştirme çalışmaları başlamıştır"

Türkiye sakatlar Derneği, İşitme Engelli ve Aileleri Derneği, Kuzey Ormanları savunması, İstanbul Kent savunması, Umut Işığı Zihinsel Engelliler ve Otizm Destekleme Derneği tarafından desteklenen Engelli Hakları Forumu tarafından yapılan açıklamada konuşan Türkiye sakatlar Federasyonu Başkanı Şükrü Boyraz, siyasilerin Darülaceze'ye göz diktiği için toplandıklarını belirterek, “27 dönüm arazi üzerine gökdelen dikerek sağlık turizmi adı altında özelleştirme çalışmaları başlamıştır. Bu nedenle buradayız' dedi.

'650 bakıma muhtaç kişiyi barındıran bu merkeze göz dikilmiştir'

Boyraz'ın konuşmasının ardından gurup adına yapılan açıklamayı Umut Işığı Zihinsel Engelliler ve Otizm Destekleme Derneği'nden Bilal Kızartıcı okudu. Darülaceze'nin 1895 yılında sultan II. Abdülhamit Han tarafından kurulduğunu hatırlatan Kızartıcı, “Bugüne kadar yüz binlerce yaşlıya, engelliye, çocuklara şefkat yuvası olan Darülaceze'nin bahçesi Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı'nın skandal bir kararı ile 'Turizm ve özel sağlık alanı' olarak planlandı. Halen 650 bakıma muhtaç kişiyi barındıran bu merkeze göz dikilmiştir' dedi.

"AKP döneminde sermaye yanlısı kent politikaları artmıştır"

"AKP döneminde sermaye yanlısı kent politikaları artmıştır"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Darülaceze'nin korunacağını söylediğini anımsatan Kızartıcı, “Ancak kurumun korunması demek Darülaceze'nin fiziki konumunun korunacağı anlamına gelmemektedir. AKP hükümetleri döneminde sermaye yanlısı kent politikaları artmıştır. Bazı mahallelerde insanlar rant yüzünden evlerinden, yerlerinden olmuştur. Türkiye'nin bir çok yerinde doğa katliamları yapılmıştır. Geçtiğimiz günlerde engellilerde bundan nasibini almış, Altı Nokta Körler Vakfı'nın İstanbul Reşitpaşa'daki rehabilitasyon merkezi ellerinden alınmaya çalışılmış, Yine Fatih Engelliler Lisesi velilerin ve okulda öğrenim gören öğrencilerin ve ilgili STK'ların itirazlarına rağmen şehrin dışına çıkarılmıştır' dedi.

'Bu Projeden Vazgeçilmelidir'

Darülaceze'nin asıl misyonuna ve nizamnamesine uygun olmayan hiçbir değişikliği kabul etmeyeceklerini belirten Kızartıcı, “Hayata geçirilmek istenen plan ve projeden derhal vazgeçilmesini ve bu konuda kamuoyunun ve halkımızın bir an önce bilgilendirilmesini talep ediyoruz. Yüzlerce sivil toplum kuruluşu olarak bir araya gelen Engelli Hakları Forumu, Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bu haksız yapılaşma planından vazgeçmesini, Darülaceze İdare Kurulu'nun Darülaceze Nizamnamesi'ne göre hareket ederek bu skandal planı önlemesini, bu şefkat yuvasını kuran atalarımızın hatırasına saygı duyulmasını talep ediyoruz' dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0