Görüş Bildir
Haberler
Darmstadt 98: 3. Lig'ten Bundesliga'ya Uzanan Başarı Öyküsü

Darmstadt 98: 3. Lig'ten Bundesliga'ya Uzanan Başarı Öyküsü

Batuhan
25.05.2015 - 16:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çok değil, üç sene önce 3. Lig’de oynayan Darmstadt 98, 2015-16 yılında Bundesliga’da mücadele edecek. Almanya’nın Hessen eyaletindeki Darmstadt şehrinin takımı olan mavi-beyazlı ekip, Bundesliga 2’de verdiği onur savaşını kazanıp “Ağabey”lerinin ligine yükseldi.

Peki bu nasıl oldu? Futbol söz konusu olunca para mevzusu hemen ortaya çıkar. Para her zaman başarı getirir mi? Onlarca örnek ışığı altında söyleyebiliriz ki, hayır. Darmstadt bu işin sadeceyle parayla olmayacağının göstergesi. Sadece 25 bin euroluk bir transfer bütçesiyle varlık gösterdiği Bundesliga 2’de, son haftada St. Pauli’yi 1-0 yendi ve bir üst lige adını yazdırdı. Darmstadt gibi Bundesliga’yı hedefleyen Leipzig ise 25 milyon euro para harcayarak 5. oldu ve amacına ulaşamadı.

Kaptanı Türk asıllı Aytaç

Transfermarkt verilerine göre, takımın en pahalı ismi orta sahada oynayan Jan Rosenthal (1,2 milyon euro). Kulüp, 12,4 milyon euro ile de Bundesliga 2’nin en düşük bütçeli altıncı takımı konumunda. Darmstadt’ın yaş ortalaması ise 26,5 olarak göze çarpmakta.

Almanya futboluna Türkiye’den bakınca konu bir dönüp dolaşıp gurbetçi oyunculara gelir. Darmstadt’ta da durum farklı değil. Takımın kaptanı 29 yaşındaki stoper Aytaç Sulu. Mavi-beyazlılardaki diğer gurbetçi oyuncu ise 21 yaşındaki Serkan Fırat. Maçlarını 19 bin kişilik Stadion am Böllenfalltor'da oynayan ekibin başında ise 2012'de bu yana 47 yaşındaki Dirk Schuster var. Schuster'in 1999-2000 sezonunda Antalyaspor'un formasını terlettiğinin altını çizelim.

Darmstadt önümüzdeki sezon Bundesliga’ya bir hayli renk katacak. Hessen eyaletindeki Mainz, Frankfurt ve Darmstadt derbileri şimdiden taraftarı heyecanlandıracak cinsten.

Cem Koparan | Eurosport

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0