Görüş Bildir
Haberler
Dahhak'ın Kimdir? Yalnız Kurt Dizisinde Geçen Dahhak Ne Demek? Tarihte Var mı? Dahhak Efsanesi Nedir?

Dahhak'ın Kimdir? Yalnız Kurt Dizisinde Geçen Dahhak Ne Demek? Tarihte Var mı? Dahhak Efsanesi Nedir?

ATV ekranlarında bugün ilk bölümü ile ekranlara gelen ve ülkemizin yakın tarihinde yaşanmış olan faili meçhul cinayetlere, siyasi olaylara, terör örgütlerine ve darbelere değinen Yalnız Kurt dizisinin son tanıtımında Fettah Dahhak ismi dikkat çekti. Amerikalılar için ajanlık yaptığı ortaya çıkan Dahhak'ın Hint-İran mitolojisindeki anlamı da dikkat çekti. Peki, Yalnız Kurt tanıtımında geçen Dahhak ne demek? İşte mitolojide geçen Dahhak isminin anlamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu akşam ilk bölümü ile ekrana gelen ATV'nin yeni yapımı Yalnız Kurt dizisinin  tanıtımda geçen Dahhak kelimesinin anlamını ve tarihteki yerini vatandaşlar tarafından araştırıyor. Dizide bir ajan olarak yer alan Fettah Dahhak karakterinin hikayesi ve kelimenin anlamı merak ediliyor.

Dahhak Ne Demek?

Dahhak Ne Demek?

Geleneksel Ön Asya kültüründe Dahhâk mitolojik bir şahsiyet olarak ortaya çıkar. İran kültüründe büyük bir hayvan şeklinde tasvir edilen Dahhâk bazan yılan, bazan da Aslan olarak düşünülür. İslâm kaynaklarında Dahhâk’e ait sıfatların çoğunun deccâlin sıfatlarıyla benzeştiği görülür.

Dahhâk’in Nemrud olduğu da söylenir. Bir rivayete göre ise Dahhâk’in iki kolundan çıkan gerçekte yılan değil et parçalarıydı.

Dahhak Efsanesi Nedir?

Dahhak Efsanesi Nedir?

Efsaneye göre, zulmü ve kötülüğü seven Dahhak'ın omzunda ejderha ve yılan başına benzer iki kemik çıkması üzerine, hekime giden Dahhak'ın bu değişimine hekimler çözüm bulamaz.

Bir gün, şeytan hekim kılığına girerek Hükümdar Dahhak'a çarenin hastalığın üzerine insan beyni sürmek olduğunu söyler ve bu söylemin üzerine iki kişiyi öldürten Dahhak, yaralarına bu söyleneni uygular. Bunun üzerine azalan ağrıları ve acıları, tedaviye ikna eder ve Dahhak her gün ağrılarına iyi gelmesine inanarak iki kişiyi öldürtür.

Bu işi yapan kişi ise daha fazla bu olanlara dayanamaz ve yakalanadığı bir kişiyi bırakır ve yerine bir koyun kesip beynini Dahhak'a verir. Her gün, kaçan insanlar bir bölgede toplanarak, ürer ve çoğalır.

Daha sonra Demirci Kawa orataya çıkar ve bu halkın toplanmasında ve Dahhak'ı mağlup etmesinde büyük rol oynar. Demirci Kawa Dahhak'ın hastalığına kurban giden kişiler arasında 17 oğlunu kaybetmiştir. Bir oğlunu daha almaya geleceklerini öğrenen Kawa bunu istemez ve Dahhak ile mücadele etmek için bir yol aramaya başlar.

Demirci, dükkanında silahlar yapar ve bu toplulukla birlikte 20 Mart'ı 21 Mart'a bağlayan gece Dahhak'ın sarayını kuşatıp onu mağlup eder. O geceyi ateşin etrafında elden ele meşale tutarak kutlarlar ve o günü mücadeleye adarlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın