Görüş Bildir
Haberler
Daha Etkili ve Verimli Bir Temizlik Mümkün! Peki Nasıl?

etiket Daha Etkili ve Verimli Bir Temizlik Mümkün! Peki Nasıl?

Daha etkili ve verimli temizlik yapmanın yollarını biliyor musun? Çok fazla güç harcamadan birkaç tüyoyla etkili temizlik yapmanın yollarına beraber bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Temizlik plansız olmaz!

Temizlik için de plan mı yapılır demeyin. Plansız giriştiğiniz temizlik, istediğiniz gibi gitmeyebilir. O yüzden temizlik yapmadan önce planınızı yapmalısınız. Bunun için temizliğe nereden ve nasıl başlayacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Böyle bir plan yapmak zamanınızı daha iyi yönetmenizi sağlayacak.

Planı yaptınız, sırada malzemeleri hazırlamak var.

Malzemeleri temizlik yaparken tek tek alırım diye düşünmeyin. Malzemeleri hazırlamak, size vakit kazandırıyor ve planınıza uymayı kolaylaştırıyor. Temizlik yapacağınız tüm malzemeyi önceden hazırlayarak işinizi çok daha hızlı halledebileceksiniz. Bu yüzden bezleri, deterjanları ve diğer tüm malzemeleri önceden bir yere hazırlayın deriz!

Mikrofiber bezler daha etkili temizlik yapmayı sağlıyor.

Mikrofiber bezler toz ve kiri en etkili şekilde toplayan bezlerden. Bu yüzden daha kolay ve verimli bir temizlik için mikrofiber bezleri kullanmanız gerek. Yüzeyleri çizmeyen mikrofiber bezlerle temizliği daha hızlı ve etkili yapabiliyorsunuz.

Doğru temizlik ürünlerini kullanmak temizliği kolaylaştırıyor.

Her yüzey için ayrı temizlik ürünü bulunuyor. Eğer her yüzey için aynı temizleyiciyi kullanırsanız o zaman istediğiniz şekilde etkili temizlik yapamazsınız. O yüzden yapmanız gereken farklı yüzeylere uygun farklı deterjanlar almak. Yani cam için cam temizleyici, mutfak için mutfak temizleyici gibi ayrı ayrı malzemeler kullanmalısınız.

Etkili temizliğin yolu aslında düzenli temizlik yapmak.

Düzenli temizlik yaparak evinizin pislenmesini engelleyebilirsiniz. Bu sayede her temizlik daha kolay olacaktır. Yoksa arada bir temizlik yaparsanız çok daha fazla çaba göstermeniz gerekiyor. Düzenli temizlik yapmayı alışkanlık haline getirerek her seferinde daha az yorularak daha etkili temizlik yapabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Temizlik yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli konu, temizliği yukarıdan aşağı doğru yapmak.

Yukarıdan aşağı doğru temizlik yaptığınızda kirler henüz temizlemediğiniz zemine düşeceği için temizlik kolaylaşıyor. Ama tam tersi önce yerleri temizleyip sonra yukarıları temizlerseniz temizlediğiniz zemine kirler düşeceği için tekrar temizlemeniz gerekir.

Dairesel hareketlerle temizlemek çok daha etkili!

Yüzey temizliği yaparken dairesel hareketlerle yapmak gerekiyor. Bu sayede kir ve lekeler çok daha etkili şekilde temizleniyor. Daha etkili temizlik yapmak istiyorsanız sileceğiniz alanları dairesel hareketlerle silmeye özen göstermelisiniz.

Onlarla her yeri temizliyorsunuz ama peki temizlik aletlerini hiç temizliyor musunuz?

Temizlik aletlerinin bakımının da aslında düzenli yapılması gerekiyor. Süpürge ile her yeri temizliyorsunuz ama süpürgeyi hiç temizliyor musunuz? Sürekli kullandığınız süpürge, mop, bezler ve diğer malzemeleri düzenli temizleyerek daha iyi temizlik yapabilirsiniz.

Temizlik yaptıktan sonra havalandırma çok önemli.

Temizlik yaptıktan sonra çıktığınız odayı mutlaka havalandırmalısınız. Havalandırarak kimyasalların kokusunun sinmesini engelleyebilir ve temizlediğiniz odanın mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz. O yüzden temizlik sonrası havalandırmayı ihmal etmeyin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın