Görüş Bildir
Haberler
Dağlıca'da Şehit Olan Askerlere Son Veda

Dağlıca'da Şehit Olan Askerlere Son Veda

Dağlıca'da PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 16 asker memleketlerinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yarbay İlker Çelikcan'ın Bursa'daki cenaze törenine on binler katıldı.

Yarbay İlker Çelikcan'ın Bursa'daki cenaze törenine on binler katıldı.

Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, anne- babasının yaşadığı Bursa’da bugün son yolculuğuna uğurlandı. Kurmay Yarbay Çelikcan’ın Türk Bayrağı’na sarılı tabutu, eşi Doktor Gaye Çelikcan’ın da bulunduğu askeri helikopter ile Bursa’ya getirildi. Helikopterden inen ve yürümekte güçlük çeken Gaye Çelikcan’ın, sıkı sıkıya sarıldığı eşinin fotoğrafını taşıması yürekleri dağladı.

Malatya’da görevli iken, geçici görevle gittiği Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi’nde Terör örgütü mensuplarının saldırısında şehit olan Kurmay Yarbay İlker  Çelikcan’ın cenazesini taşıyan askeri uçak öğle saatlerinde Yenişehir’e indi. Cenaze daha sonra eşi Doktor Gaye Çelikcan’ın da bindiği askeri helikoptere konuldu. Helikopter saat 13.30 sıralarında cenaze namazının kılınacağı Mihraplı Camisi’nin bulunduğu alana yakın olan piste indi. Şehit Yarbay’ın cenazesi omuzlarda taşınırken, yürümekte güçlük çeken Gaye Çelikcan’ın, eşinin fotoğrafına sımsıkı sarılması dikkat çekti.

Cenaze daha sonra Mihraplı Cami’sine getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelenk gönderdiği törene Şehit Yarbay’ın annesi Fatma, babası Niyazi Çelikcan’ın yanı sıra, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe, Jandarma Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfettin Saldık ile binlerce Bursalı katıldı.

Komando Uzman Çavuş Tolga Artuğ memleketi Turgutlu'da son yolculuğuna uğurlandı.

Komando Uzman Çavuş Tolga Artuğ memleketi Turgutlu'da son yolculuğuna uğurlandı.

Komando Uzman Çavuş Tolga Artuğ memleketi Turgutlu'da son yolculuğuna uğurlandı. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı.

Artuğ'un, memleketi Turgutlu’da göz yaşları arasında kılınan cenaze namazına MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun ve Yılmaz Gençoğlu, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP Manisa Milletvekili Aday Adayı Hasan Eryılmaz, daire müdürleri ve binlerce Turgutlu’lu katıldı. Van’da gerçekleştirilen törenin uzaması nedeniyle Şehit Uzman Çavuş Turgut Artuğ’un cenazesi Turgutlu’ya ikindi namazından yaklaşık iki saat sonra getirildi. Pazar Camii etrafından şehidin cenazesini bekleyen binlerce Turgutlu’lu teröre lanet okudu. Şehidin cenazesinin Pazar Camii’ne getirilmesiyle birlikte teröre tepkiler daha da arttı.

Şehit Uzman Çavuş Tolga Artuğ’un cenaze namazını İl Müftüsü Sinan Cihan kıldırdı. Kılınan cenaze namazının ardından Şehidin babası, annesi, kardeşi ve yakınları tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Daha sonra askerler tarafından omuzlara alınan Şehit Artuğ, bir süre askerlerin omuzlarında taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve diğer protokol üyeleri binlerce Turgutlu’lu ile birlikte cenaze aracının ardından, Turgutlu Mezarlığı’na kadar yürüdü. Cenazeye eşlik eden onbinler, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları attı. Şehit Artuğ daha sonra Turgutlu Mezarlığı’nda dualar eşliğinde defnedildi.

1,5 ayda üçüncü şehidini toprağa veren Salihli'nin 39. şehidi olan Muhabere Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere'nin cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.

1,5 ayda üçüncü şehidini toprağa veren Salihli'nin 39. şehidi olan Muhabere Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere'nin cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.

Özgür Yatakdere'nin cenazesi Van'dan uçakla Akhisar'a, Akhisar'dan ise Salihli'ye cenaze aracı ile Yörük Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

22 yaşındaki Özgür Yatakdere Salihli’de düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi Saniye Yatakdere ve babası Hüseyin Yatakdere yakınlarının desteğiyle zorla ayakta durabildi.

Hamidiye Camiinde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından şehit Özgür Yatakdere için düzenlenen törene Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, İzmir Hava Kuvvetleri Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersal Ölmez, Manisa Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Aslan,  Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri Halil Memiş, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Ak Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber,  Uğur Aydemir, MHP Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay, CHP Manisa Milletvekilleri Mazlum Nurlu,  Salihli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, Salihli Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Emniyet ve Askeri görevliler ile Salihli halkı katıldı. Salihli'de üst düzeyde önlem alındı.

Hamidiye Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Şehit Muhabere Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere askeri törenle Taytan Mezarlığına götürüldü.

Salihli halkı şehidini uğurlarken “Kahrolsun PKK”, “Şehitler Ölmez Vatan bölünmez” sloganları attı.

Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen, memleketi Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen, memleketi Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Cemre Salih Gözen'in cenazesi ilk olarak Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ile binlerce kişinin toplandığı Yeşilyurt Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Tüm evlerin Türk bayraklarıyla donatıldığı sokağa cenazenin girmesiyle birlikte bekleyenler sloganlar atarak teröre lanetler okudu. Aile fertleri şehidin cenaze aracındaki Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanarak sinir krizleri geçirip, gözyaşlarına boğuldu. Alkışlarla karşılanan şehidin cenazesi daha sonra aile fertlerinin rahatça vedalaşması için Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü. Burada acılı baba Hayri Gözen, anne FatmaGözen ile diğer yakınları şehidin yüzünü son kez görerek gözyaşları içinde vedalaştı.

Şehidin cenazesi daha sonra Ulu Camii'ne götürüldü. Burada düzenlenen cenaze törenine Vali Özdemir Çakacak, CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, MHP Milletvekilleri Baki Şimşek, Ali Öz, Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı MHP'li Şevket Can, Mersin İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, askeri ve mülki erkan ile yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

3 çocuklu ailenin tek oğlu şehit Cemre Salih Gözen'in cenaze töreninde güçlükle ayakta duran baba Hayri ile anne Fatma Gözen, gözyaşlarına boğuldu. Cenaze namazının kılınmasının ardından Cemre Salih Gözen'in cenazesi bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Dev Türk bayrağının açıldığı cenaze töreninde şehidin arkasından yürüyen binlerce kişi 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Gözen, götürüldüğü Şehir Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu, memleketi Konya’nın Ereğli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu, memleketi Konya’nın Ereğli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Köseoğlu’nun cenazesi, Ereğli Devlet Hastanesi helikopter pistinde yakınları tarafından karşılandı. Tansu Köseoğlu, şehit eşini asker selamıyla karşıladı. Şehidin naaşı, cenaze arabasına alınana kadar selam vermeye devam eden Köseoğlu, “Yiğit geliyor, yiğit, yiğidim. Tuğrul gittiğinde vatan bölünecek, gidecek mi sandılar. Bizler varız” diyerek, herkesi hüzünlendirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, karşılama öncesi şehidin annesi Sultan Aydın, babası İsmail Köseoğlu ile eşi Tansu Köseoğlu’na taziyede bulundu.

Bakan Alaboyun’a, “Tek yüreğiz. Bizi kimse yıkamayacak. Gözyaşlarımızı onlar görmeyecek. Gözyaşlarımızı akıtmayacağız” diyen Aydın, “Ne mutlu ki oğlum beni bu dereceye getirdi. Göğsümü gere gere oğluma layık bir anne olup başımı eğmeyeceğim. Bu vatanı kimse bölemez, kimsenin gücü yetmez. Kimseye izin vermeyeceğiz. Rabbimin izniyle oğlumuzu yerine kavuşturacağız. Bir Tuğrulumu kaybettiysem binlerce Tuğrul kazandım” diye konuştu.

Bunun üzerine Alaboyun, şehit annesine, “Allah size sabır versin. Bu duruşunuz için teşekkür ederim. Şehitlik yüce bir makam. Böyle yüce bir makam da herkese nasip olmaz. Birliğimiz, beraberliğimiz için en güzel duruşu sergilediniz. Acı hepimizin yüreğinde. Sizin bu metanetiniz, duruşunuza hayran kaldım. Allah razı olsun. Sizin bu duruşunuz olduğu sürece ülkemizi bölmeye çalışanlar amacına ulaşamayacak” karşılığını verdi.

Şehidin cenazesi, 25 yıl önce ayrıldıkları için iki taziye çadırı kurulan annesi Sultan Aydın ile babası İsmail Köseoğlu’nun evine götürüldü. Köseoğlu’nun Türk bayrağına sarılı tabutu, törenin düzenleneceği Ulu Cami’ye getirildi. Şehit Köseoğlu, kılınan cenaze namazının ardından tekbirler eşliğinde Ereğli şehitliğinde toprağa verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzman Çavuş Adnan Ergen, Muğla'nın Seydikemer ilçesinde çevre illerden gelen yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Uzman Çavuş Adnan Ergen, Muğla'nın Seydikemer ilçesinde çevre illerden gelen yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Sözleşmeli Piyade Er Adnan Ergen'in naaşı, askeri uçakla Dalaman Askeri Havaalanı'na getirildi. Anne ve babası tarafından şehidin naaşı, buradan yetkililer tarafından alınarak Seydikemer ilçesi Eşen Mahallesi'ndeki baba ocağına doğru yola çıktı. Yüzlerce araçlık konvoy Ergen'in cenazesini taşıyan Türk bayrağı asılı cenaze aracına eşlik ederken, binlerce kişi de gün boyu cenazenin gelmesini bekledi. Yol boyunca vatandaşlar tarafından durdurulan konvoy, yaklaşık 2,5 saatte şehidin baba ocağına ulaşabildi. Güzergahta bulunan Fethiye-Kaş çevre yolunu ulaşıma kapatan vatandaşlar, terör örgütünü protesto etti.

Şehidin cenazesi, izdiham nedeniyle evine güçlükle ulaştırıldı. Türk bayrağına sarılı tabut üzerinde gözyaşı döken şehidin babası Mehmet, annesi Hacer ve kız kardeşlerine başsağlığı dileyen Muğla Valisi Amir Çiçek, acılı aileyi teselli etmeye çalıştı. Mehmet Ergen oğlunun fotoğrafını elinden bırakmadı. Acılı aile evin bir oğlu olan Adnan Ergen'in tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Baba ocağında helallik alınmasının ardından köy mezarlığına getirildi. Cenaze törenine Vali Çiçek'in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, AK Parti Muğla milletvekilleri Hasan Özyer ve Hasan Kökten, CHP Muğla milletvekilleri Nurettin Demir ve Akın Üstündağ, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Muğla Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan ve askeri erkan ile Muğla ili genelinin yanı sıra Antalya, Denizli ve Burdur illerinden gelen yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Adnan Ergen'in naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Eşen Mezarlığı'nda dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir, on binlerce kişinin katılımıyla ve gözyaşları arasında Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir, on binlerce kişinin katılımıyla ve gözyaşları arasında Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

23 yaşındaki Bakım Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir'in şehit olduğu haberi, dün akşam saatlerinde askeri erkan tarafından Orhangazi Mahallesi Yavuzalp Sokak'ta yaşayan babası Metin Özdemir ve annesi Fatma Özdemir'e verilmişti. Bekar ve 2013 yılında mesleğe başladığı öğrenilen şehidin cenazesi, sabah saatlerinde BaşbakanAhmet Davutoğlu'nun da katılımı ile Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda düzenlenen askeri törenin ardından hava yoluyla 1. Ana Jet Üssü Hava Komutanlığı'na, ardından Reşadiye Camii'ne getirildi.

Şehidin cenaze törenine, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, şehidin yakınları ve sevenleri katıldı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesi Gökçeli Köyü nüfusuna kayıtlı Şehit Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir'in naaşı, ikindi namazının ardından İl Müftüsü Niyazi Ersoy tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından askerlerin omzunda top arabasına bindirildi. Özdemir'in cenazesi, Kanlıpınar Şehitliği'nde defnedildi.

Baba Metin Özdemir ve anne Fatma Özdemir, cami avlusuna askerlerin kolunda girdi. Gözyaşlarına boğularak bir ara askerlerin kolundan çıkan anne Fatma Özdemir, oğlunun al bayraklı tabutuna omuz vererek musalla taşına kadar götürdü. Ayakta durmakta zorlanan acılı aileyi ise askeri erkan teselli etti.

Antalya'da şehit Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız, Manavgat ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Antalya'da şehit Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız, Manavgat ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Yıldız'ın cenazesi, Antalya'dan alınarak Manavgat ilçesindeki Külliye Camisi'ne getirildi. Bu sırada, şehidin annesi Gülbahar Çelikel, babası Sadık ve amcası Mustafa Yıldız ile yakınları gözyaşlarını tutamadı. Fenalık geçiren şehidin bir yakını da ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Cenaze törenine, şehidin yakınları ile AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, MHP Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı, Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve çok sayıda vatandaş katıldı. İl Müftüsü Osman Artan'ın kıldırdığı namazın ardından Yıldız'ın naaşı, cenaze aracına konularak Kavaklı Mezarlığı'na doğru yola çıkarıldı.

Cenazeyi, çevre yolu ve Demokrasi Bulvarı'ndan geçerek Milli Egemenlik Caddesi'nden mezarlığa götüren araca, bu sırada çok sayıda vatandaş eşlik etti. Şehidin naaşının araçtan indirilerek mezarlığa taşınması sırasında tekbir getiren vatandaşlar, terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı. Şehit Yıldız'ın cenazesi, burada okunan dualar eşliğinde toprağa verildi. Daha sonra Yıldız'ın arkadaşları, şehidin annesi Gülbahar Çelikel'in yanına giderek elini öptü. Bu sırada fenalaşan Çelikel, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Camideki törene yetişemeyen CHP Antalya milletvekilleri Mustafa Akaydın ve Devrim Kök mezarlığa geldi. Defin işlemi gerçekleşirken saygı atışı yapan askerler vatandaşlar tarafından alkışlandı. Kalabalık, şehidi defnettikten sonra tekbirler getirerek mezarlıktan ayrıldı.

Piyade Sözleşmeli Er 27 yaşındaki Cihan Aksarı memleketi Düzce’de yaklaşık 10 binlerin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Piyade Sözleşmeli Er 27 yaşındaki Cihan Aksarı memleketi Düzce’de yaklaşık 10 binlerin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin babası Cemal Aksarı, 'Bir oğlum daha var o da Vatana feda olsun' dedi. 

Hakkari 6. Hudut Tabur Komutanlığı’nda görev yapan Piyade Sözleşmeli Er Cihan Aksarı’nın cenazesi İzmit’te bulunan Cengiz Topel Havaalanı’ndan alınarak Düzce’ye getirildi. Düzce Cedidiye Camii’nin önündeki alan Türk bayraklarıyla toplanan kişilerle dolarken, kalabalık İstanbulCaddesi’ne kadar taştı. On binler şehidi uğurlamak için caminin önünde toplanırken, şehidin cenazesi saat 19.30 sıralarında camiye getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi cenaze nakil aracından indirilirken, ’Şehidim hakkını helal et bize’, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atıldı. 

Şehit oğlunun Türk Bayrağı’na sarılı tabutunun başına gelen Cemal Aksarı, 'Bizi bitiremeyecekler. Onların kökü kazınacak. Buralar onlara mezar olacak. Benim oğlum ölmedi. Bayram yapıyorum bayram. Utansınlar o hainler. Bir oğlum daha var o da vatana feda olsun' dedi.

Annesi Müşerref Aksarı ve ile şehidin ablası ise cenazenin başında gözyaşı döktüler. Cemal Aksarı sık sık yakasına asılı bulunan oğlunun fotoğrafını öptü. 

Düzce Valisi Ali Fidan, Bolu Valisi Aydın Baruş, Düzce Belediye Mehmet Keleş, Ak Parti Düzce Milletvekilleri Faruk Özlü, Fevai Arslan ve Ayşe Keşir, siyasi partilerin il temsilcileri, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile askeri erkan ve binlerce kişinin katıldığı cenaze namazının ardından Cihan Aksarı’nın cenazesi tekbirler getirilerek Mamure Köyü’ne uğurlandı. Şehit Cihan Aksarı dedesi Mehmet Aksarı’nın mezarının yanında toprağa verildi.

Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru'nun cenazesini Çanakkale Havalimanı'nda karşılayan anne Azime Duru, şehit oğlunun tabutuna sarılıp, gözyaşları arasında helallik istedi.

Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru'nun cenazesini Çanakkale Havalimanı'nda karşılayan anne Azime Duru, şehit oğlunun tabutuna sarılıp, gözyaşları arasında helallik istedi.

Çanakkaleli şehit 27 yaşındaki Fatih Duru'nun Türk bayrağına sarılı tabutu askeri kargo uçağıyla saat 19.30'da Çanakkale Havalimanı'na getirildi. Şehidin cenazesi apronda askeri tören ile karşılandı. Törene, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, MHP Çanakkale Milletvekili Kürşat Tuna, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve protokol üyeleri katıldı. Babası Kadir Duru'yu küçük yaşta kaybettiği öğrenilen şehit Fatih Duru'nun annesi Azime Duru ayakta durmakta güçlük çektiği için oğlunun cenazesini tekerlekli sandalye ile karşıladı.

Kalabalık arasından bir kişi, 'Barış süreci dediniz, yediniz bizi yediniz. Yazıklar olsun be. Hainle pazarlık olmaz' diye bağırarak tepkisini dile getirdi.

Anne Azime Duru, cenaze aracındaki şehit oğlunun tabutuna sarılan anne Azime Duru, 'Yavrum, sana hakkımı helal ediyorum. Sen de bana et. Vatan uğruna yolladım seni oraya yavrum. Beni kimlere bıraktın yavrum' diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Fatih Duru'nun cenazesi, havalimanından Çanakkale Boğaz Komutanlığı'ndaki Askeri Hastane Morgu'na 1.5 saatte götürülebildi. Çok sayıda vatandaş, askeri hastaneye götürülürken şehit cenazesine eşlik etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer, memleketi Ardahan'da gözyaşları içinde toprağa verildi.

Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer, memleketi Ardahan'da gözyaşları içinde toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Tayfur Hançer için Merkez Camii önünde tören düzenlendi. İl Müftüsü Aytekin Yılmaz tarafından dua edildi. Şehidin cenazesine sarılan annesi ve kardeşleri uzun süre ağıtlar yakarak gözyaşı döktü.

Şehidin ablası, “Günahsız askerimizi çekin, bu vatanı böyle bölüyorlar. Bu bizim vatanımız, bu bizim milletimiz, bu bizim evladımız, o bizim askerimiz. Ben ona kurban olurum o aslanlar gibi askerlik yaptı” diye haykırdı.

Düzenlenen törenin ardından şehidin naaşı, kortej eşliğinde ambulansa konularak Göle Merkeze bağlı Eski Demirkapı köyünde bulunan baba evine getirilerek helallik alındı. Şehit uzman çavuşdaha sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

Törene, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bekar olan şehit Tayfur Hançer, ailenin 9 çocuğundan birisiydi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
2
2
2
1
0
0