Görüş Bildir
Haberler
TV
Daenerys Targaryen'e Yürüyen 20 Game of Thrones Karakteri

Daenerys Targaryen'e Yürüyen 20 Game of Thrones Karakteri

09.02.2015 - 00:33 Son Güncelleme: 19.02.2015 - 16:28

Bu içeriği uzun süredir hazırlamayı planlamama rağmen uygun bir giriş cümlesi bulamadığım için erteleyip duruyordum. Öyle ki Patrick Rothfuss'un Rüzgarın Adı kitabında altını çizdiğim şu cümleyi hatırlayana kadar;

'... Tanrı'nın bileği taşına sürttüğü keskin bir demirden dökülen bir kıvılcım şelalesi gibi,'

Tarihin en trol yazarı G.R.R. Martin'in Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin belkide en çekici karakteri Daenerys Targeryen. Ve O'nu bundan daha iyi anlatacak ikinci bir cümle daha yok. Hatta Buz ve Ateşin Şarkısında bile.

Daenerys, güvelerin etrafında delicesine dönüp durduğu bir kıvılcım şelalesi gibi. Sayfalar boyunca bıçkın karakterler yanacağını bile bile kendilerini O'na bakmaktan, O'nu istemekten alıkoyamıyorlar ve Daenerys uğruna yanıp kül oluyorlar. Hatta bir tanesi mecazi anlamda değil gerçek anlamda kül oluyor.

Dilim döndüğünce sayfalar boyunca Daenerys'e, moda tabirle, yürüyenleri sıralamaya çalıştım. Bunu niye yaptığımı inanın bende bilmiyorum. Sanırım vaktim çok ya da burada sıraladığım karakterlerin hepsinden nefret ediyorum.

Bu arada uyarımızı da yapalım.

DUR YOLCU!

BİLMEDEN GELİP OKUDUĞUN BU LİSTE FAZLASIYLA SPOILER BARINDIRAN BİR İÇERİKTİR!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Illyrio Mopatis

1. Illyrio Mopatis

Daenerys Targaryen'e yürüyenler diye bir sıralama yapacaksak elbette ilk olarak bu heriften başlamak gerekir. Efendim kendisine Yargıç Illyrio diye hitap edilmektedir. Kitapta yeme içme ve sekse düşkünlüğü göze çarpmaktadır. Hele Tyrion ile Volantis'e doğru tahtırevan ile yaptığı yolculuğu okurken herifin yediklerini okumak mide spazmına neden olmaktadır. Neyse Dany'e hamilik de etmiştir kendisi. Dany beni öldürecekler Illyrio dediğinde, Dany'i isyancıların elinden kurtarmıştır. Lakin bu şerefsiz Dany henüz 7 yaşındayken onu gözüne kestirmiş ve kendisine eş olarak almayı düşünmüştür.

2. Viserys Targaryen

2. Viserys Targaryen

A ha bu da Dany'nin ağabeyi olacak şerefsiz. Aslında Targaryen hanedanında ensest bir nevi gelenek. Targaryenler Tanrı Kanı taşıdıklarına inandıkları için soyları bozulmasın diye kardeşi kardeşle evlendirirlermiş. Bu gelenek ancak Dorne'yi Yedi Krallığa katmak istediklerinde bozulmuş. Targeryenler Martel hanedanından kız alıp vermeye başlamışlar ve Dorne'yi kan bağı ile Yedi Krallığa bağlamışlar. Neyse gelenek melenek ağabeyi olacak bu yavşak da Dany'e yürümüş sonra vazgeçmiştir. Ardından kendisini kral yapması için Dany'i Dothraklardan Khal Drogo'ya satmıştır. Sonra da kıskançlıktan çatlamıştır. Dany Ağabeyi için 'Viserys zayıf, korkak ve acımasızdı ama her şeye rağmen ağabeyimdi' Allah onun belasını versin demiştir.

3. Jorah Mormont

3. Jorah Mormont

Bu abimiz aslında kötü niyetli değildir. Sadece aşırı duygusal bir yapısı vardır. Zaten başına ne geldiyse de bu yüzden gelmiştir. Mesela ikinci karısı Lynesse'ye olan aşkından ve onun isteklerini yerine getirebilmek için köle ticareti işine girmiş hatta bu yüzden canımız ciğerimiz Ned Stark tarafından sürgün edilmiştir. Kendini özgür şehirlere atmış ve uğruna savaşacak birini yani Dany'i buluncaya kadar da durmamıştır. Nihayet bulduğunda ise huyu kurusun hemen damdan düşer gibi aşık olmuştur. Lakin dediğim gibi niyeti kötü değildir. Bir keresinde cesaretini toplamış ve Dany'i dudaklarından öpmüştür. Kendisine şaşkınca bakan Dany'e ise sadece 'Sen öpülmek için yaratılmışsın.' diyebilmiştir.

4. Khal Drogo

4. Khal Drogo

Efendim kendisi Dany'mizin kocası olma şerefine nail olmuş bir şahsiyettir. Dany'nin Abisi olacak Deyyus Viserys, kızı alın ve bana tacımı verin dedi. Tabii O'na bir taç verdiler fakat bu pek de sahip olmayı isteyeceğiniz bir taç değildi. Khal Drogo taç atınca Viserys da oyun dışı kaldı. Neyse... Drogo Dany'i kraliçe yapmak için yola çıktı ama aldığı arakh yarasının enfeksiyon kapması yüzünden öldü. İyi ki de öldü çünkü Drogo'nun ölümü Dany'e üç ejderha ve bir de kraliçelik getirdi. İyi oldu yani...

5. Doreah

5. Doreah

Bu sayılır mı emin değilim ama Lysli Doreah, Dany'nin Drogo ile evlendiği gün Illyro ve Viserys tarafından Dany'e düğün hediyesi olarak verilmişti. Doreah bir yatak kölesiydi; Dothrak Denizinde iken bir gece Dany'e, Drogo'nun Dany'i daha çok sevmesini sağlayacak yatak sırlarını öğretmişti. Bunu nasıl öğrettiğini falan anlatamayacağım şimdi. Yazık ki bu kızcağız Kızıl Çim Denizinde yollarda telef olmuş Dany'nin kollarında can vermiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Xaro Xhoan Daxos

6. Xaro Xhoan Daxos

Dany kocası öldükten sonra Khalasarıyla birlikte kendini yollara vurmuş ve Kızıl Çim Denizinde neredeyse kaybolmak üzere iken terkedilmiş bir şehirde alır soluğu. Sonra namı Qarth'a kadar ulaşır ve Qarth'dan üç kişi gelir işte o gelen üç kişiden biri Xaro Xhoan Daxos'dur. Dany'i ve Khalasarını alıp Qarth'a götürürler. Dany orada kraliçeler gibi ağırlanır fakat Xaro Xhoan Daxos'un sürükeli evlen benimle, seni seviyom, hatunum ol ayı ayaklarının altına sereyim gibi tacizlerinden de bir türlü kurtulamaz. Hatta Dany Meereen'i feth edip kraliçe olduğunda bile bu mal Meereen'e gelir ve tacizlerini sürüdürür.

7. Quaithe

7. Quaithe

Hani dedim ya Qarth'dan üç kişi gelir diye işte Qarth'dan gelen üç kişiden bir de bu hatun kişidir. Quaithe'nin Dany'e apaçık yazdığını yürüdüğünü söyleyemem ama bu hatun ikide birde gölgeler içinden çıkıp Dany'e dikkatli ol, batıya gitmek için doğuya git, beyaz kısrağa dikkat et, parfüm kokulu kethüdaya güvenme falan diyor. Şimdi bunları söylediğinde Dany'in havuzda serinlemekte olduğunu eklersek demek ki Quaithe Dany'i epeyce dikizledi sonrada durumu kurtarmak için yok şöyle yap böyle yap... Yedik mi? Elbette hayır!

8. Güçlü Belwas & Arstan

8. Güçlü Belwas & Arstan

Ya tamam bunlarda sayılmaz diyebilirsiniz ama anlatacağım. Dany; Yedi Krallığa yelken açmak için dünyanın en büyük limanlarından biri olan Qarth Limanına gider ve kendisini ve khalasarını taşıyacak bir gemi aramaya başlar. O sırada bu ikisi yani Güçlü Belwas & Arstan Dany'i takip etmektedir. Dany, Sör Jorrah sayesinde takip edildiklerini öğrenir. O sırada Dany'nin karşısına Qarthlı bir adam çıkar ve Dany'e bir mücevher kutusu uzatır. Dany garibim; ah çok naziksiniz, demek bana yine hediye getirdiniz, ablanız kurban olsun size diyecekken kutudan bir mantikor çıkar ve Dany'e saldırır. Dany'i takip etmek de olan Arstan herkesten hızlı davranarak mantikoru öldürür ve Dany'i kurtarır.  Arstan aslında çocuk kralın kral muhafızlığından kovduğu ve kendisine ulvi bir hedef bulmak için aylardır Dany'e ulaşmaya çalışan Sör Barristan Selmy'dir. Güçlü Belwas ise Barristan Selmy'nin yol arkadaşı eski bir lekesiz yani hadımdır. Dany Meereen'i kuşattğında Meereen'in Ulu Ustalarının gönderdiği Oznak zo Pahl isimli savaşçıyı öldüren de yine Güçlü Belwas olmuştur. Bu ikisinin niyeti Dany'i elde ekmek değil O'na yardımcı olmak için Dany'nin hizmetine girmektir. Olsun yine de Dany'i sinsi sinsi takip etmişlerdir hatta Sör Barristan Selmy ilk başlarda kendi kimliğini Dany'den saklamış adının Arstan olduğunu söylemiş ve Dany'i kandırmıştır.

9. Irri

9. Irri

Irri bir Dothraki kadınıdır ve Dany'nin evliliğinin ilk gününden beri de yardımcısıdır. Dany nereye gitse Irri O'na yardımcı olur elbiselerini giydirir, ejderhaların beslenmesine yardım eder ve Drogo öldükten sonra da hemen hemen her gün Dany'nin odasında hatta yanında yatar. Jorrah'ın fütursuzca Dany'i öpmesi Drogo öldüğü günden beri Dany'nin içinde uyuyan bir şeyi uyandırır. Dany artık yanında yatanın Irri değil de genç yakışıklı bir erkek olmasını ister. Bu erkeğin yüzü gölgeler içindedir ama kesinlikle Jorah'dan çok gençtir. Dany Balerion adını verdiği gemi ile Astapor'a yolculuk yaptığı gecelerden birinde bir türlü uyuyamaz ve yüzü gölgeler içindeki o erkeği hayal ederek elini bacaklarının arasına götürür o sırada çıkarttığı bir ses yanı başında uyuyan Irri'yi uyandırır. Irri sanki uzun zamandır bu anı bekliyormuş gibi hiç tereddüt etmeden ve çekinmeden bir elini Dany'nin göğsüne diğer elini de Dany'nin bacaklarının arasına götürür. Fırsat kolluyormuş kevaşe... İrri, Dany Meeree'e yerleştikten sonra Dany'nin isteği üzerine bir sefer daha zevk vermiştir Dany'e.

10. Kraznys mo Nakloz

10. Kraznys mo Nakloz

Kraznys mo Nakloz Astapor'lu tacirdir. Lekesiz adı verilen hadım askerleri yetiştirir ve satar. Dany Jorah'ın önerisi üzerine Pentos'a doğru giderken dümeni kırar ve 1000 adet lekesiz almak için Astapor'a gelir. Bu aşağılık herif nasıl olsa Dany Valyria dilini anlamıyor diye tıpkı biz Türklerin turistlere yaptığı gibi küfürlü müfürlü konuşur hatta Yalvaran Kraliçe eğer memnun olacaksa göğüslerinden bal yalayabilirim O da benimkilerden yalayabilir gibi laflarla sarkıntılık eder. Tatlı ve küçük katibesi Missandei bu lafları ortak dile çevirmez ama Dany neler olduğunu anlamaktadır. Sonra Danyciğim (bu arada ben O'na aramızda Danyciğim diyorum baş başa kaldığımızda da kuzu diye hitap ederim arkadaşları da Feri Cansel'e benzediği için Feri derler) Neyse Dany bir ejderha karşılığı 8000 Lekesizin ve henüz yetiştirilmekte olan bir miktar daha askerin hepsini almak üzere Kraznys mo Nakloz ile anlaşır. Ardından Ejderha Drogon, Dany'nin ağzından çıkan tek bir dracarys (valyria dilinde ejderha alevi demektir) lafıyla Kraznys mo Nakloz kömüre çevirir. Kraznys mo Nakloz tek iyi yanı Lekesizlerin hepsini Dany'e satmak için anlaşınca katibesi Missandei'yi de Dany'e hediye etmek olmuştur. Ne olursa olsun Kraznys mo Nakloz soysuzun önde gidenidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Prendahl na Ghezn

11. Prendahl na Ghezn

Aslında bu çapsız herifi yazmasam da olurdu ama Dany'e 'Sen bir at efendisinin fahişesisin' gibi laflar ettiğini hatırlayınca ifşa edeyim istedim namussuzu... Bu arkadaş kendilerine Fırtına Kargaları diyen ve Yukai şehrinin Bilge Ustalarına hizmet eden paralı askerler birliğinin birbirine eş üç komutanından biridir. Fırtına Kargalarının diğer komutanları ise Kel Sollor ve Tyroshlu Daario Naharis'dir. Bu üç herif Dany'nin daveti üzerine, çadırına gelirler. Dany bunlara siz nasıl olsa paralı askersiniz gelin size para ve ganimet vereyim benim için savaşın hem Yukai'de de kan dökülmemiş olur falan der bu soysuz da, delikanlı ya arkadaş, çapsız çapsız konuşur sonra da çeker giderler.

12. Mero

12. Mero

Adı Mero olmasına rağmen kendisine Titan Piçi denmesi konusunda ısrarcıdır. Titan kısmına katılmasam da piç kısmına hak veriyorum. Mero İkinci Oğullar isimli paralı asker birliğinin kumandanıdır. Tıpkı Fırtına kargaları gibi İkinci Oğullar da Yukai şehrinin Bilge Ustalarına hizmet etmektedirler. Dany bu herifi de görüşmeye çağırır.Bu artist ileri geri konuşur sarkıntılık eder Dany'e lakin Dany seviyesini hiç düşürmeden asilce cevaplar verir ama laf arasında Jorah'a 'Eğer bir mücadele olursa önce bu herifi öldürün' demekten kendini alı koyamaz. Ardından Dany Mero'ya İkinci Oğulların kendi emrine girmesini kendisinin daha çok altın ve ganimet vereceğini söyler. Mero bunu düşüneceğini ima eder, Dany de belki bu daha iyi düşünmenize yardımcı olur diye herife bir araba dolusu şarap verir. İkinci oğullar Dany'nin gönderdiği şarapla sarhoş olduklarında Dany Lekesizleri Yunkai'yi feth etmesi için çoktan göndermiştir bile. Yunkai'nin alındığını gören Mero tırsıp kaçar. Bir süre sonra Dany Meereen kuşatması sırasında halkı kampta feveran etmektedir, Ayaklarına kapanmaktadır Dany'nin Dany onların arasında gezdiğinde. Tam o sırada başı cıbır sakalsız iri bir adam Dany'nin önüne geçer öldürmek istemektedir Dany'i. Şu anda adını hatırlamadığım Dothraki adamlarından biri önüne geçer Dany'i korumak için ama kel adam anında öldürür onu sonra sıra kimde der kimde sıra? Arstan Beyazsakal yani Sör Barristan Selmy öne atılır ve adamı hacamat eder bir de bakarlar meğer kel adam Mero'ymuş. Saçı sakalı kesip Yunkaililerin arasına karışmış Dany'i öldürmek için fırsat kollarmış.

13. Grazdan mo Eraz

13. Grazdan mo Eraz

Grazdan mo Eraz kendilerine Bilge Ustalar diyen Yukaili bir köle taciridir. Dany'nin daveti üzerine Yukai Elçisi olarak Dany ile görüşmüştür. Dany'e Yukai Şehrini alamayacağını bunu yapmak isterse yenilip bir köle olarak zevk evlerine satılacağını söylemiş ağzını bozmuştur. Sonra Drogon, arkadaşı ateşi ile yalayınca etekleri tutuşmuş altına kaçırmış ve topuklarını kıçına vura vura kaçmıştır.

14. Daario Naharis

14. Daario Naharis

Daario Naharis Fırtına Kargaları adı verilen paralı birliğin üç komutanından biriyken Dany ile görüşmeye gelmiştir. Dany'den çok etkilenmiştir. Bu yüzden diğer iki komutanın yani Prendahl na Ghezn ve Kel Sollor'un kafasını kesip Dany'e getirmiş ve bağlılık yemini etmiştir. Dany de Daario Naharis'den çok hoşlanmıştır. Dany Daario'ya olan duygularına uzun süre engel olmaya çalıştı aslında ama bu pek kolay değildi. Sırf bu yüzden Dany Meereen'de hüküm sürerken Daario'yu sık sık saha görevine gönderdi yeter ki göz önünde olmasın diye ama olmadı Dany kendini Daario'nun kollarına attı. Bu yönetim açısından sorunlu olsa da gönül işte ne yapacaksın. Daario o kadar kaygısız bir adam ki konsey toplantısında bile Dany'i dudaklarından öpmeye kalmış Sör Barristan Dany'i adamın elinden zor almıştır. Neyse bu konuyu fazla uzatmayacağım.

15. Cleon

15. Cleon

Astapor bir tek 'Dracarys' komutu ile lâv edildiğinde Dany, Astapor'un yönetimini bir şifacı, bir hoca ve bir rahipten oluşan konseye bırakmıştı. Fakat daha üzerinden bir kaç hafta geçmeden Astapor'un yönetimi önceden kasap olan Cleon denilen bir adamın eline geçer. Cleon için 'Bir domuzu, Astapor'daki bütün adamlardan daha hızlı doğrayabileceği söylenir' demişti Missandei. Astapor'a bir kasap kral verdim diye düşünür Dany. Dany, Meereen'i fethedip tahtına oturduğunda ilk gelen elçi Cleon'un elçisi Ghael'dir. Elçi Ghael, Cleon'un selamlarını getirdiğini ve Cleon'un Ejderha Kraliçesine bağlılığını beyan ettiğini ve Ejderha Kraliçesinin düşmanlarının kendi düşmanları olduğunu ifade eder. O düşmanların başında da Yunkai'nin Bilge Ustaları gelmektedir. Cleon Yunkai'ye karşı Meereen'e ittifak önermektedir ve bu ittifakı bir evlilikle mühürlemeyi önermektedir. (Adam kasap olduğu için mühürleme deyimi daha uygun oldu taçlandırmak yerine) Dany adamın önerisini asaletine uygun şekilde kibarca reddeder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Hizdahr zo Loraq

16. Hizdahr zo Loraq

Meereen dövüş çukurları ile meşhur bir şehirdir. Dövüş çukurları bildiğimiz arenalara denk gelirken dövüş çukurlarında dövüşenler ise gladyatörlere denk gelirler. Meereen'de Dany'den önce tüm kölelerin, evlerin sahibi olduğu dövüş çukurlarının da sahibi vardı. Dany köleliği kaldırmış, haneleri kölelere vermiş ve dövüş çukurlarını yasaklamıştı. Ama dövüş çukurlarının açılmasını isteyen ve Dany'nin yanında hatırlı dostları olan soylular da vardı. İşte o soylu Hizdahr zo Loraq'dı.

Dany Meereen'i fethettiğinde Meereen'li iki kişiyi danışmanı yapmıştı. Bunlar Reznak mo Reznak ve Skahaz mo Kandaq'dı aynı zamanda kendilerine Yeşil Fazilet denilen bir tapınağın da desteğini almıştı. Fakat Meereen'in eski sahipleri Dany'den memnun değildi. Kendilerine Harpiyanın Oğulları diyen bir grup Dany'in Lekesizlerini avlıyordu. Sadık Kalkan isimli lekesiz bir gün bir keçinin hayaları ağzına tıkılmış ve öldürülmüş şekilde bulunmuştu. Ardında Dany'nin tatlı katibesi Missandei'nin ağabeyini öldürmüşlerdi. Sonra bu cinayetler hızla artmaya başladı. Dany ne yaptıysa cinayetlerin önüne geçemiyordu. Dany'nin Meereen'li danışmanları ve Yeşil Faziletlerin lideri Galazza Galare, cinayetlerin önüne geçmek ve Meereen'e daha iyi hükmedebilmesi için Meereen'den soylu bir kişi ile evlenmesi gerektiği öneriyorlardı.

Dany Hizdahr zo Loraq ile evlenmeyi hemen kabul etmedi. Hizdahr'dan tek bir taahhüt aldı. Eğer Meereen'de 90 gün ve gece boyunca cinayet işlenmemesini sağlayabilirse Dany Hizdahr ile evlenecekti. Nasıl olduysa Hizdahr bunu başardı ve Dany sözüne sadık biri olarak adamla evlendi. Düğün eğlencesi olarak dövüş çukurlarında büyük bir dövüş gösterisi düzenlendi. Hatta Tyrion da o dövüş çukurundaydı ve ölmekten son anda Dany'nin lütfu sayesinde kurtuldu. Herkes Tyrion kadar şanslı değildi yalnız. Dövüş çukurundaki kan ve et kokusu bir süredir ortalarda görünmeyen Drogon'u dövüş çukuruna çekmişti. Drogon ya da Meereenli yaslı bir babanın deyimiyle kanatlı gölge dövüş çukuruna gelip insanlara saldırmış yüzlerce insanı öldürmüş bir o kadarda insanı ateşiyle yaralamıştır. Dany insanlarını korumak için Drogo'nun önüne atılmış ve Drogon'un üstüne binerek oradan uzaklaşmıştır.

17. Quentyn Martell

17. Quentyn Martell

Quentyn Martell; Dorne Prensi Doran Martell'in ilk oğlu ve ikinci çocuğudur. Bilindiği üzere Martell'ler ve Targaryen'ler arasında kan bağı vardır dolaysıyla Quentyn, Dany'nin akrabasıdır. Aynı zamanda da babası ve Illyrio Mopatis arasında imzalanmış bir planında gayri ihtiyari parçasıdır. Plan basittir; Taygaryenlerin varisi Viserys kendine bir ordu kuracak ve Yedi Krallığa doğru yola çıkacaktır. Dorne Prensinin kızı ve ilk çocuğu, Quentyn'in ablası, güzeller güzeli  Arianne; Viserys ile evlenecek ve kraliçe olacaktır. Fakat Viserys, Drogo tarafından altından bir taç ile ödüllendirildiğinde bu plan suya düşer. Ama bir şans daha vardır. Arianne'nin kardeşi Quetyn, Dany'nin evliliğine talip olduğunu açıklayabilmek için Meereen'e doğru yola çıkacak, Dany’e ulaşacak ve planı anlatacak, planı kanıtlayan anlaşmayı Dany’e takdim edecek ve Dany, Dorne’nin desteğini alabilmek için Quetyn ile evlenecek. Quetyn Dany'e ulaştı planı anlatı ama Dany çoktan başka birine evlilik sözü vermişti bile. Quetyn bu hüsranı telafi edebilmek için Dany'nin hapsettiği Ejderhaları alayım Dorne'ye geri döneyim istedi. Bir şekilde ejderhaların kendisine zarar veremeyeceğine inandırmıştı kendini. Hatta bunun için bir de gemi bile tutu ama Viserion (Dany'nin ejderhalarından biri) yaktı Quetyn'i. Öldü Quetyn ve ağladı bir kez daha Dorne.

18. Euron Greyjoy

18. Euron Greyjoy

Buz ve Ateşin Şarkısı kitaplarının  en kallavi karakterleri arasında hiç kuşkusuz Greyjoylar gelir. Greyjoyların Lideri Asha ve Theon'un babası Balon Greyjoy köprüden düşüp ölünce Greyjoylar kıyasıya bir liderlik yarışına girerler. Yeni liderin kim olacağı Kral şûrasında belli olacaktır. Şûrada liderliği Karga Göz lakaplı Euron Greyjoy kazanır. Karga Göz çok kudretli bir denizcidir. Hiç Kimsenin cesaret edip gidemediği yerlere gitmiştir. Hatta o gittiği yerlerden birinde bir ejderha borusu bile bulmuştur. Şûrada Euron, ejderha borusunu gösterip bu ejderha borusu ile üç ejderhayı da irademe bağlayıp tüm Yedi Krallığı ele geçireceğim deyince makarna ve kömür vadeden diğer rakiplerini geride bırakmış ve şûrayı kazanmıştır. Lider olur olmazda kardeşi Victorian'a dönüp al şu ejderha borusunu git bana hem ejderhaları hem de Ejderha Kraliçesini getir bakıyım demiştir. Dany'i kendi tuz karısı yapmak istemektedir.

19. Victarion Greyjoy

19. Victarion Greyjoy

Yukarıda bahsetme şeklimden Victarion Greyjoy 'un ağabeyine saygılı aile bağlarına kıymet veren bir insan olduğunu düşünebilirsiniz ama Victarion Greyjoy bildiğiniz psikopattır. Ağabeyi Karga Göz git bana Ejderha Kraliçesini getir dediğinde Victarion hemen köle körfezine doğru yola çıkmıştır. Lakin niyeti Dany'i ağabeyine getirmek değil Dany'i bizzat kendisine tuz karısı yapmaktır. Köle Körfezine giderken önce Yedi Krallığın önemli lordları ile savaşır hatta bunlardan birinden ciddi bir yara almıştır. Eline aldığı yara önemsiz görünmesine rağmen bir türlü iyileşmemektedir.  Ta ki yolculuğu sırasında Moqorro isimli bir kızıl rahip ile tanışıncaya kadar. Moqorro daha önce Tyrion ile  yolculuk etmiş gemisi dalgalarda yok olmuş ve hayatta kalmayı başarmıştır. Victorion tarafından bulununca hemen O'nun elini tedavi eder ve Victorian'ın emrine girer. Victarion Moqorro'nun da desteği ile de Dany'e doğru gitmektedir. Ulaşıp ulaşmadığını bilmiyoruz ama Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin altıncı kitabı Kış Rüzgarlarının yayımlanmış Victarion ile ilgili olan bölümde Moqorro ateşlere baktığında ejderhaları gördüğünü iddia etmektedir.

20. Aliüstat Marwyn

20. Aliüstat Marwyn

Marwyn diğer üstatlar gibi bir lordun hizmetine girmektense çoğu zaman Hisarın izin vermediği konulara yönelmiş kendini diğer üstatların tasvip etmediği alanlarda geliştirmiştir. Hatta Marwyn diğer üstatlara gri koyunlar demektedir. Jaime'nin eli kesildiğinde ve enfeksiyon kaptığında Jaimeye yardımcı olan, sonra Kral Topraklarına gelip Cersei'nin gözüne giren ve Gregor Clagene'in ölü bedenini ayağa kaldırıp Tommen'e Kral Muhafızı yapan Qyburn  de Marwyn'in öğrencisidir.

Lakabı Sihirbaz olan Aliüstat Marwyn'in amacı kötü değildir.  Kendisi Dany'e yardımcı olmak istemektedir. Bunun içinde Sam'in Eski Şehir'e geldiği kuğu gemi ile Köle Körfezine gitmek istemektedir. Aslında durum şudur. Karga Kardeşlerin Lord Kumandanı olan Jon Kar; Stannis ile Melisandre elinden Üstat Aemon'u, Mance Rider'in çocuğunu kurtarmak için Sam'i, Üstat Aemon'u, Şebboy'u ve Mance Rider'in çocuğunu Eski Şehir'e gönderir. Yolculuk sırasında Üstat Aemon ölür ama Sam bir şekilde Eski Şehir'e ulaşmayı başarır. Eski Şehir'de Sam Aliüstat Marwyn'i bulur. O'na ak yürüyenleri, yabanılları, Üstat Aemon'un Azor Ahai teorisini, Soğuk El'ii öldürdüğü ak yürüyeni yani her şeyi anlatır. Marwyn de Dany'e yardımcı olmak için yola çıkmayı planlar ama ulaşıp ulaşmadığını bilemiyoruz.

Aliüstat Marwyn'le ilgili enteresan bir bilgi daha vardır işin tuhafı o bilgi de Dany ile ilgilidir. Şimdi biraz eskiye ilk kitap zamanlarına geri gidelim. Yukarıda Khal Drogo'nun kaptığı enfeksiyon yüzünden öldüğünü söylemiştim ama Khal Drogo'nun ölümüne Dany'nin Drogoyu tedavi etmesi için getirdiği Mirri maz Duur neden olmuştur aslında. Dany Drogo'nun yarasını iyileştirmesi için birini ararken Mirri maz Duur öne çıkmış ve şifacılık konusunda hem atalarından bir şeyler öğrendiğini hemde Batı Diyardan gelen ve adının Marwyn olduğunu söyleyen bir adamdan insan bedeninin sırları hakkında eğitim aldığını söyler. İşte o Marwyn, Sihirbaz Marwyn'dir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
96
77
37
22
13
12
10