Görüş Bildir
Haberler
Dabık IŞİD'den Alındı

Dabık IŞİD'den Alındı

TSK'dan yapılan açıklamada Suriye'nın kuzeyinde bulunan ve IŞİD için oldukça kritik öneme sahip Dabık kasabasında kontrolün ÖSO güçlerine geçtiği duyuruldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın bombardımanında Arşak ve Dabık’taki 6 hedefe 6 bomba atıldı, örgüte ait 2 savunma mevzisi, 3 komuta kontrol mevzisi ve bir verici anten imhâ edildi.

Koalisyon güçleri ise Arşak ve Dabık'ta tespit edilen örgüte ait hedeflere 8 hava harekâtı düzenledi. Harekâtlarda 7 IŞİD'li etkisiz hâle getirildi, 2 savunma mevzisi imhâ edildi.

AA muhabirinin ÖSO komutanından aldığı bilgiye göre kentin kuzeyindeki Halep ilinin Soran beldesi ve Dabık köyü, terör örgütü IŞİD militanlarından temizlendi.

'Fırat Kalkanı Harekat'ında en zorlu safha tamamlandı'

'Fırat Kalkanı Harekat'ında en zorlu safha tamamlandı'

Güvenlik kaynakları ayrıca AA muhabirine yaptığı değerlendirmede Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında en zorlu safhanın tamamlandığını, harekatın devam edeceğini bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında desteklediği ÖSO güçleri, Azez-Cerablus hattında bugün ele geçirilen yeni bölgelerde terör örgütünün yoğun biçimde kullandığı bomba düzeneklerini etkisiz hale getirmeye çalışıyor.

Dabık'ın IŞİD için önemi

Dabık'ın IŞİD için önemi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Halep'in kuzey kırsalındaki Dabık kasabası IŞİD'in propagandasının önemli ayaklarıdan biri. Dabık adını taşıyan İngilizce dilinde bir dergi de basan örgüt, bu bölgede büyük bir savaş olacağını ve bu savaşın Müslümanlar için belirleyici olacağını öne sürüyor. Örgüt, Dabık'ta 'Müslüman olmadığına inandığı güçler'le yapacağı savaşla 'kıyamet'in başlayacağına inanıyor. IŞİD internette yayınladığı bir dergisinde önceki gün, liderleri Ebubekir Bağdadi'nin, 'Beklediğimiz Büyük Dabık Savaşı bu değil' şeklindeki ifadelerine yer vermişti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
136
35
29
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Neden 7 IŞİDli ? Cehennem Savaşı dedikleri bu olamaz hemen almışız. Daha büyük bir savaş bekliyordum.

Melih Ugur Oktar

haber güzel umarım şehidimiz ve masum insan kaybı yoktur

Atsız

Melhame-i Kübra'ya adım adım ilerliyoruz,Tanrı Küfür ordusunu helak edecek ve İslam Ordusunu baki kılacaktır elbet.

ynsemrebagiban

onlar da aynı böyle inanıyor