Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanlığı da ‘Ekümenik Patrik’ İfadesini Kullanmış: Bartholomeos Tartışması Sürüyor

Cumhurbaşkanlığı da ‘Ekümenik Patrik’ İfadesini Kullanmış: Bartholomeos Tartışması Sürüyor

Trabzonspor taraftarlarının Fener Rum Patriği Bartholomeos'a hediye ettiği formada yazan ‘ekümenik patrik’ ifadesi tartışmaya neden oldu. MHP lideri Devlet Bahçeli, Bartholomeos'a tepki göstermişti. Bugün ise Cumhurbaşkanlığının da Bartholomeos için ‘ekümenik patrik’ ifadesini kullandığı ortaya çıktı.

Bartholomeos'a hediye edilen sırtında 'Ekümenik Patrik' yazılı Trabzonspor forması sonrasında yaşanan tartışmalardan bu içerikte bahsetmiştik;

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı da kullanmış

Cumhurbaşkanlığı da kullanmış

Devlet Bahçeli’nin de “skandal tahrik, tahrip ve taciz tonu çok yüksek bir meydan okuma” diyerek eleştirdiği 'Ekümenik Patrik' ifadesinin Cumhurbaşkanlığı tarafından da kullanıldığı ortaya çıktı

Cumhurbaşkanlığı'ndan İstanbul Rum Patrikhanesi’ne gönderilen davetiyede “Ekümenik” ifadesi yer alıyor.

Prof. Dr. Elçin Macar’ın İmroz’dan İstanbul’a Patrik Bartholomeos kitabında yayınladığı 26 Kasım 2020 tarihli davetiye mektubunda “Sayın Ekümenik Patrik I. Bartholomeos, Rum Ortodoksları Patriği” diyerek hitap edildi. Söz konusu davette masada bulunan isim kartlığında da “Ekümenik Patrik” ifadesinin yer aldığı öğrenildi.

Ekümenik Patrik ifadesi ne anlama geliyor?

Ekümenik Patrik ifadesi ne anlama geliyor?

Ekümenik kavramının Türkiye'de ilk kez gündeme gelişi 1517 yılında Yavuz Selim'in, Mısır'ı fethettiğinde, İskenderiye ve Antakya Patrikhanelerini, İstanbul'daki Rum Patrikhanesi'ne bağlaması ve patriği de 'Ekümenik' ('Cihan patriği') ilan etmesiyle ortaya çıktı. Bugün itibarıyla, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un dış ilişkilerinde 'Yeni Roma'nın ve İstanbul'un Başpiskoposu ve Evrensel Patriği' unvanını kullanması tartışmalara yol açmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
6
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Herifler cumhuriyete karşı olacağız diye daha ne yapacaklar bakalım. Gerçi bir elin parmağını geçmeyecek kadar ihtimal kaldı.