Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Vucic Açıkladı: Sırbistan'da Koronavirüs Aşısı Yaptıranlara Para Verilecek

Cumhurbaşkanı Vucic Açıkladı: Sırbistan'da Koronavirüs Aşısı Yaptıranlara Para Verilecek

Batuhan
07.05.2021 - 09:46

Sırbistan, koronavirüs aşısı yaptıran vatandaşlarına para dağıtacağını açıkladı. 31 Mayıs’a kadar ilk ya da ikinci doz aşısını yaptıran herkese 3000 dinar (250 TL) ödenecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'te yer alan habere göre; 6.9 milyon nüfusa sahip Sırbistan’da aşılama oranının düşük kalması üzerine kampanya başlatıldı. COVID-19 aşısı yaptıranlara 3000 dinar (250 TL) ödeneceğini açıklayan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic bu yolla, “sorumlu davranan” vatandaşların ödüllendirilmiş olacağını söyledi. Söz konusu tutar, ülkede ortalama aylık maaşların yüzde 5’ine karşılık geliyor.

Hasta olana ücret yok

Hasta olana ücret yok

Cumhurbaşkanı Vucic, ödül programını duyurduğu konuşmasında, aşı yaptırmayanları “sorumsuz ve bencil olmakla” itham etti. Belgrad hükümeti, kamuda çalışan ve aşı yaptırmayan kişilerin koronavirüse yakalanmaları durumunda hastalık ödemesi alamayacaklarını bildirdi.

4 aşı arasında tercih

4 aşı arasında tercih

Ay sonuna kadar ülke nüfusunun yüzde 55’ini aşılamayı hedefleyen Sırbistan’da vatandaşlar; BioNtech, Sinopharm, AstraZeneca ve Sputnik aşıları arasında tercih yapabiliyor. Şu ana kadar 3.6 milyon doz aşı yapılan ülkede, nüfusun yüzde 29’unun en az bir doz aşı olduğu kaydedildi. Ülkede dün 1402 yeni vaka ve 22 ölüm rapor edildi.

AVM'de izdiham oldu

AVM'de izdiham oldu

Başkent Belgrad'da bir AVM ise aşı olan ilk 100 kişiye 3000 dinar (yaklaşık 250 TL) indirim çeki vereceğini duyurdu. Kısa sürede binlerce kişi AVM'ye koştu ve izdihama neden oldu.

Sabahın erken saatlerinde AVM'nin önünde kuyruğa giren binlerce kişi kapılar açıldıktan sonra da AVM'nin içini doldurdu.

Hem koronavirüs (Kovid-19) aşısı olmak için hem de indirim kuponunu alan şanslı kişiler arasında yer almak isteyenler adeta birbirleriyle yarıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
vemrv

Bizim ülkedeki kısır olmaktan korkan grubu ikna etmenin tek yolu.

Yigit Karabey

bize de lazim....