Görüş Bildir
Haberler
Çok Konuşulan Görüşmede Sonuç: ‘Hiçbir Anlaşma Sağlanmadı’

Çok Konuşulan Görüşmede Sonuç: ‘Hiçbir Anlaşma Sağlanmadı’

Suudi Arabistan veliaht prensi Selman’ın Ankara ziyaretinin yankıları devam ediyor. Özellikle Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi olayından sonra iki ülkenin ilişkileri kopma noktasına gelmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz aylardaki Suudi Arabistan ziyareti sonrasında Selman’ın iade-i ziyaretinde somut gelişmeler bekleniyordu. Ancak Evrensel yazarı İhsan Çaralan, görüşmelerde hiçbir anlaşmanın sağlanamadığını yazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Anlaşma havası var ama anlaşma yok’

‘Anlaşma havası var ama anlaşma yok’

Evrensel Gazetesi yazarı İhsan Çaralan, “Bin Selman ve Erdoğan: Birbirine verecek bir şey olmadığı konularında tam anlaşma sağlamış!” başlıklı yazısından öne çıkanlar şu şekilde;

Erdoğan-bin Selman görüşmesinin arkasından beklenen, bu tür görüşmelerin rutini olan iki liderin medyanın karşısına çıkarak, görüşmeler hakkında bilgi vermesi, gazetecilerin sorularını yanıtlamasıydı. Ancak bu ziyarette bu rutin atlandı. Basına kısa bir bilgi metni verilmekle yetinildi.

‘Swap çıkmadı’

‘Swap çıkmadı’

'Bin Selman’ın Ankara ziyaretinde Erdoğan, bir “swap anlaşması”, hatta Varlık Fonunda fiyatları üç otuz paraya düşmüş firmalardan birkaçını alması bekleniyordu. Ama görüşmenin ardından yayımlanan Türkiye-Suudi Arabistan ortak bildirisinde, tıpkı Suudi Arabistan’daki görüşmede olduğu gibi somut bir adım atıldığına dair hiçbir şey söylenmedi”

‘Yandaş medya görmedi’

‘Yandaş medya görmedi’

“Nitekim, görüşmeden sonra yandaş medyada görüşmeye dair haberlerde de “Şu konuda anlaşıldı” diye somut bir şey söylenemediği için; yandaş medyanın bu tarihi görüşme için öne çıkardığı ortak başlık, (Çoğu yandaş gazete haberi manşetten bile vermedi) “Türkiye ve Suudi Arabistan arasında yeni dönem” gibi renksiz, kokusuz ve şekilsiz oldu.”

Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
12
6
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Caner Bey

Sanırım anlaşmamaları Türkiye Cumhuriyeti için en iyisi olmuş. Yeni dönemde bunların hepsi temizlenecek.

rbttty

bir şeyleri değerinin çok altına bırakmış olabiliiriz bunu çaktırmamak için haber yapmamış olabilirler. bunlar ölüyü s... güven olmaz

Balkan Türkleri

Bahçeli ile konuşsaydı gelmişken gizli patron o,Akp ondan izinsiz nefes alamaz halde :)