Görüş Bildir
Haberler
Çok Başarılı İnsanların Hiçbir Masraf Gerektirmeyen 9 İyi Alışkanlığı

etiket Çok Başarılı İnsanların Hiçbir Masraf Gerektirmeyen 9 İyi Alışkanlığı

Onedio Business
16.05.2016 - 16:46 Son Güncelleme: 19.06.2022 - 21:24

Bazı insanların nasıl bu kadar başarılı olduklarını hiç merak ettiniz mi? Muhtemelen zaman zaman ettiniz. 

İyi bir fikir, yüksek motivasyon, kararlılık ve elbette biraz da şans, hedeflediğimiz noktaya varmakta olmazsa olmaz. Ancak tüm bunlara ek olarak, bazı ortak günlük alışkanlıklar var ki hakikaten de hiçbir masraf gerektirmiyor. Şöyle bir bakıp 'Çok mantıklı' diyeceğinizi düşündüğümüz 9 alışkanlığı listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Televizyon izlemek yerine kitap okumak

1. Televizyon izlemek yerine kitap okumak

Rich Habits: The Daily Success Habits Of Wealthy Individuals kitabının yazarı Thomas Corley’nin çalışmalarına göre, çok başarılı olarak bilinen insanların %67'si günde bir saatten daha az televizyon izliyor. Araştırmadan çıkan bir başka ilginç sonuç da şu; maddi durumu yetersiz insanların %78’i reality show izlerken, maddi durumu iyi insanlarda bu oran %6’ya kadar düşüyor.

Corley ayrıca, başarılı insanların %88’inin kendilerini geliştirmek adına günde yarım saat kitap okuduğunu da eklemeyi ihmal etmiyor.

2. Kendini meşgul tutmayı bilmek

2. Kendini meşgul tutmayı bilmek

“Yuvarlanan taş yosun tutmaz.'

Üretmek insana daima iyi hissettirir. PayPal, SpaceX ve Tesla Motors‘un da kurucularından olan, neslimizin dahi çocuğu Elon Musk, bir girişimcinin haftada 80-100 saat arası çalışması gerektiğini söylüyor. Böylelikle, haftada ortalama 40 saat çalışan insanların 1 yılda ancak gelebildiği noktaya 4 ayda gelinebileceğini belirten Elon Musk, girişimcilerin bunu iş etiği olarak benimsemesi gerektiğinin de altını çiziyor.

3. Meditasyon yapmak

3. Meditasyon yapmak

Çok başarılı insanlar zihinlerini boşaltıp yalnızca nefeslerine odaklanmanın nasıl bir değişim yarattığını bilir.

Bridgewater Associates‘in kurucusu Ray Dalio, 2013 yılında The Huffington Post ‘a verdiği röportajında, meditasyonun başarısının ardında yatan en büyük sebep olduğu söyleyerek, bunun hayatında ne kadar önemli bir yeri olduğunun altını çiziyordu. Oprah Winfrey, Rupert Murdoch, Russell Simmons, Arianna Huffington, Bill Ford ve Padmasree Warrior gibi isimler de meditasyon yapmanın faydalarından yararlanan isimler arasında yer alıyor.

Vücudunuzu ve zihninizi rahatlatarak, egzersiz yaparak, sağlıklı beslenerek başarılı olma şansınızı artırabilirsiniz.

4. Erken kalkmak

Amerikan başkanı Obama, Richard Branson, Jack Dorsey, Larry Schultz, Tim Cook ve Ursula Burns gibi hakikaten başarılı insanların birçoğu güne erken başlamayı tercih ediyor. Çünkü güne herkesten önce başlayarak, kendilerine ayırabilecekleri zamanı yaratabiliyorlar. Bu süreç zarfında egzersiz yapıyor, güne hazırlanmak üzere bir şeyler okuyor ve verimliliklerini arttırıyorlar. Hepsi de sabah en geç 6.00'da uyanmayı alışkanlık haline getirmiş.

5. İnsan ilişkilerine değer vermek

5. İnsan ilişkilerine değer vermek

Başarılı insanlar, başkalarıyla olan ilişkilerini iyi tutmaları gerektiğinin farkındadır. İyi insan ilişkileri, performansınızı artırarak daha büyük başarılara ulaşmanızı sağlayabilir. Buna ek olarak, diğer insanlarla fikir alışverişinde bulunmak, yaratıcılığı geliştirmeye de yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Önceki akşamdan yapılacaklar listesi hazırlamak

Başarılı insanlar, bir önceki akşam yapılacaklar listesi hazırlayarak yarınki işlerini bir önem sırasına dizer. Günün önceliklerini belirleyerek, bir sonraki gün bu programa sadık kalırlar.

7. Hedef belirleyip gözünde canlandırmak

7. Hedef belirleyip gözünde canlandırmak

Joel Brown’un Entrepreneur için yaptığı röportajlar gösteriyor ki, başarılı insanların %95’i hedeflerini belirledikten sonra bir kağıda yazmayı ihmal etmiyor. Bu sayede kendilerini bekleyen zorluklara hazırlanabiliyor ve plan yapabiliyorlar.

8. Birikimi iyi değerlendirmek

8. Birikimi iyi değerlendirmek

Başarılı insanlar, bütçelerini nasıl kontrol etmeleri gerektiğini bilir. Nereye yatırım yapacaklarını dikkatlice araştırarak yeni fırsatları takip etmeleri, paralarını değerlendirmelerine yardımcı olur. Bu süreç zarfında birikim yapmayı da ihmal etmezler. Acil durum bütçeleri mutlaka bulunur.

9. Ve neye ne zaman hayır demek gerektiğini bilmek

9. Ve neye ne zaman hayır demek gerektiğini bilmek

Başarılı insanlar ile çok başarılı insanlar arasındaki fark, çok başarılı insanların neredeyse her şeye hayır demesidir.” Warren Buffett

Ekstra iş ve efor gerektiren gereksiz görevlere hayır demeleri, başarılı insanların bitirilmesi gereken önemli işlere vakit ayırmasını kolaylaştırır. Bu sayede de, konsantrasyonlarını yüksek tutarak verimliliklerini artırmaları mümkün olur. Halbuki sürekli her şeye “evet” diyen insanların, dikkatlerini çok fazla böldükleri için yapılması gereken işleri aksatması mümkün.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
511
108
37
31
25
18
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
delirium

Ondeio'da 'nasil başarılı olunur. Vs' İçeriklerini okumak yerine kıçını kaldırıp çalışmışlardır.

Scarface

success is a journey not a destination :D

Buse Y.

Mk televizyon izlemiyorum ama ailem de kitaba para vermeme kızıyorlar.Yeniden oku diyorlar.:((