Görüş Bildir
Haberler
Çocukların Ölümüne Neden Olmuştu: Şırınga Çikolata Satan Firmanın 2 Yetkilisine Tutuklama

Çocukların Ölümüne Neden Olmuştu: Şırınga Çikolata Satan Firmanın 2 Yetkilisine Tutuklama

Diyarbakır’da şırınga şeklindeki çikolata ambalajın kapağının boğazına kaçması sonucu hayatını kaybeden 7 yaşındaki Miraç Umut Bilgi’ye ilişkin davada, firma yetkilileri sorumlu bulundu. Firmanın iki yetkilisi tutuklandı.

Diyarbakır'da geçen yıl şırınga şeklinde ambalajı bulunan sıvı çikolatayı yediği sırada fenalaşarak hayatını kaybeden 7 yaşındaki Miraç Umut Bilgi'nin ölümüne ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda asli kusurlu bulunan 2 firma yetkilisi tutuklandı.

Bilirkişi raporunda asli kusurlu bulunan 5 firma yetkilisinin ifade işlemleri tamamlandı. Savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen üretici firma yetkilisi S.Y. ve U.Y. 'taksirle öldürmek' suçundan tutuklandı, 3 şüpheli ise adli kontrol hükümlerince serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Eğitim gördüğü okulun yakınlarındaki bir marketten 28 Kasım 2019'da aldığı çikolatayı yerken ambalajın kapağının boğazına kaçması sonucu fenalaşan Miraç Umut Bilgi, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmış, 6 Aralık 2019'da yaşamını yitirmişti.

Ankara'da ise 10 Aralık'ta 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal, aynı çikolata nedeniyle hayatını kaybetmişti.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sensizsinema

Kuzularım ya fotoğrafa baktıkça içim acıyor🥺 bir de mahkeme ya da adli tıp, artık hangisiyse çocuğu suçlu bulmuştu bu olayda geçen ay mı ne. Vicdansızlar ya

Rana Oyman

Neden hep ölüm? NEDEN?!

Tırtıl Savar

Miraç in davasında firma sorumlu ve kusurlu mert in davasinda mert sorumlu ve kusurlu.bu bilirkişiler nasıl uyuyabiliyorlar?varsa bı bilirkişi yazsa bı bana