Görüş Bildir
Haberler
Çocukları İçin Unutulmaz Bir Doğum Günü Organize Etmek İsteyen Ebeveynlere Eğlence Dolu Etkinlik Önerileri

Çocukları İçin Unutulmaz Bir Doğum Günü Organize Etmek İsteyen Ebeveynlere Eğlence Dolu Etkinlik Önerileri

Tuğba Erdem
27.07.2020 - 08:00

Çocuğunuzun doğum günü her yıl güzel geçmesini umduğunuz günlerdendir. Pastalar, kurabiyeler ve dekorasyonun yanı sıra, oynanan oyunlar partinin enerjisini belirlemede önemli bir rol oynar. Oyunsuz bir doğum günü ile tüm çalışmanız boşa gidebilir ve etrafta 'Biz sıkıldııkk!' diye dolaşan çocuklarla kalabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çocuklar için hangi oyunların ayarlanacağını seçmek oldukça kolay görünüyor. Ancak partide kimsenin dışarıda kalmamasını sağlamak için, oyunları seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bazı şeyler var.

Partiye katılan tüm çocukların ortalama yaşlarına odaklanın ve birkaç kişi tarafından değil, tüm çocuklar tarafından oynanabilecek oyunları seçin.

Temalı bir parti planladıysanız, oyun seçiminde temadan biraz uzaklaşmaktan korkmayın.

Temalı bir parti planladıysanız, oyun seçiminde temadan biraz uzaklaşmaktan korkmayın.

Entelektüel oyunları pek tercih etmeyin. Çocuklar okulda ve evde yeterince zihinsel olarak uyarıcı oyunlar oynuyorlar.

Oyunları kısa tutun. Çünkü çocuklar çabuk sıkılır. Uzun oyunların çok fazla dikkat çekmesi olası değildir ve sadece partinin enerjisini düşürecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oyunları cinsiyete özgü yapmaktan kaçının. Cinsiyet klişeleriyle uğraşmayan oyunları seçmeye çalışın. Herkesin katılabileceğinden emin değilseniz, 'prenses giydirme seansları' gibi oyunlar seçmeyin.

İyi planlayın ve önceden hazırlanın. Birden fazla çocuğu idare etmek zor olabilir. Herhangi bir kaostan kaçınmak için her oyunun nasıl olması gerektiğini önceden planlayın.

Çocuğunuzun doğum günü partisi için ideal olan oyun türlerini belirledikten sonra, harika bir gün planlamak için seçiminizi yapabilirsiniz.

İşte doğum günü oyunları için bazı eğlenceli fikirler;

Balonlu patpat oyunu

Balonlu patpat oyunu

Bu basit oyun inkar edilemez derecede eğlenceli. Sadece biraz alan ve çok fazla patpat sargı gerektirir.

Nasıl oynanır?

Açık bir alanda yere büyük bir patpat sargısı yayın. Şimdi çocuklara baloncuklardan herhangi birini patlatmadan sargısını geçmeleri talimatını verin. Hiç patlatmadan geçen çocuk oyunu kazanır.

Fotoğraflı hazine avı

Bu oyun her yaştan çocuğun oynayabileceği ve her yerde oynanabilen bir oyundur. Zorluk seviyesi çocukların yaşına göre değiştirilmelidir.

Nasıl oynanır?

Çocuklar için nereye gitmeleri gerektiğini gösteren bir harita çizin ve bulmaları gereken şeylerin fotoğraflarını verin. Bu ipuçlarının her biriyle birlikte ödülleri veya çikolataları saklayın. Oyunu açık alanda yapacaksanız yetişkin gözetiminde olmasına özen gösterin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sandalye kapmaca

Asla eskimeyen ve her yaştan çocuk tarafından zevk alınan bir oyundur. Yetişkinler de oyuna dahil olabilir.

Nasıl oynanır?

Sandalyeleri daire şeklinde olacak şekilde yerleştirin. Toplam sandalye sayısı, oynayan toplam çocuk sayısından bir az olmalıdır. Müzik açın ve çocuklardan sandalyelerin etrafında dans ederek dolaşmalarını isteyin. Müzik durduğunda, her çocuğun oturacak bir sandalye bulması gerekir. Sandalye kapamayan oyun dışı kalır. Sadece bir çocuk kalana kadar bu oyuna devam edin.

Son dokunan yanar

Bu oyun 4 yaşın üzerindeki çocuklar için çok uygun. Sizler de izlerken epey eğleneceksiniz.

Nasıl oynanır?

Kağıt parçalarına bazı zorlu veya komik görevler yazın ve şişirmeden önce farklı balonların içine koyun. Müzik çaldığı sürece çocuklar balonu havada tutmak zorundalar.  Müzik durduğunda, balona en son dokunan kişi balonu patlatmalı ve içinden çıkan görevi yapmalıdır. Dirseklerini yalamak, herkese şeker dağıtmak gibi görevler olabilir.

Yandakine dikkat et

Yandakine dikkat et

Bu oyun hem çocuklar hem de partiye katılan yetişkinler tarafından oynanabilir.

Nasıl oynanır?

İplerle şişirilmiş balonları her oyuncunun ayak bileğine bağlayın. Müzik açın ve eğlenceli bir dans gösterisine izin verin. Müzik durduğu anda çocuklar, balonlarını güvende tutarken yanlarında duran kişinin balonunu patlatmaya çalışmalıdırlar. Balonu patlayan kişi oyun dışında kalır. Patlamamış bir balonla ayakta kalan son kişi kazanır.

Kaşıkla bilye taşıma

Kaşıkla bilye taşıma

Nasıl oynanır?

İki masayı birbirinden biraz uzakta olacak şekilde yerleştirin ve bir masaya bilye dolu kabı diğerine çocuk sayısı kadar boş kap. Çocuklar bilyeleri diğer uçtaki boş kaba ağzındaki kaşıkla taşıyarak aktarmalıdır.  En fazla bilye taşıyan çocuk oyunu kazanır.

Canavardan kaçış

Canavardan kaçış

Nasıl oynanır?

Bu oyun aslında çocukluğumuzda oynadığımız kör ebe oyunu. Bir çocuk canavar olur ve gözleri bağlanır. Diğer çocuklar canavardan kaçarak yakalanmamaya çalışır. Eğer yakalanırsa bu sefer canavar o olur ve diğer çocukları yakalamaya çalışır. Bu oyun oynanırken etrafta kırılıp dökülecek ya da çocuklara zarar verecek eşyalar olmamasına dikkat edilmelidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tırtıl yarışı

Tırtıl yarışı

Doğum gününden önce hazırlayacağınız kağıt tırtılları yarıştırarak keyifli bir rekabet ortamı yaratabilirsiniz. Nasıl yapılacağı burada gösteriliyor.

Nasıl oynanır?

Çocuklar, düz bir zemine (masa ya da yer olabilir) koyduğunuz tırtılları pipet yardımı ile üfleyerek bitiş çizgisine ulaştırmalılar. Çizgiye ilk ulaşan tırtılın sahibi oyunu kazanır.

Üç ayaklı yarışma

Nasıl oynanır?

Bu oyunda her biri iki kişiden oluşan takımlar oluşturun. Her takımdaki iki çocuğun bacaklarını birbirine bağlayın, böylece sadece birbirleriyle senkronize hareket ettiklerinde ilerleyebilirler. Çocuklar diğer takımlara karşı yarışmak ve kazanmak için mümkün olduğunca çabuk çizginin sonuna ulaşmak zorundalar.

Bu eğlenceli oyunlarla birlikte çocuğunuz için unutulmaz bir doğum günü olacaktır. Sizin de bildiğiniz oyunlar varsa bizimle yorumlarda paylaşın!

Bu içerikler ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
8
6
4
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?