Görüş Bildir
Haberler
CNN Türk'ten 'HDP Binalarına Saldırı' Haberindeki Alt Başlık İçin Açıklama ve Özür

CNN Türk'ten 'HDP Binalarına Saldırı' Haberindeki Alt Başlık İçin Açıklama ve Özür

ATKN
18.12.2016 - 17:31 Son Güncelleme: 18.12.2016 - 19:05

CNN Türk, sabah saatlerinde HDP binalarına yönelik saldırıları servis ettiği haberinde yer alan 'HDP binalarına saldırılar - Terörle mücadelede önemli rol oynuyor' alt başlığı için açıklama yaptı ve teknik hatadan dolayı özür diledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabah saatlerinde CNN Türk'te Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlerin de içerisinde olduğu halk otobüsüne yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının ardından, bazı illerde HDP binalarına yönelik saldırılara ilişkin haber yayınlandı.

Haberin alt başlığında, "HDP binalarına yönelik saldırılar - Terörle mücadelede önemli rol oynuyor" ifadeleri yer aldı.

Konuyla ilgili HDP'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada "Bu alt banda ilişkin bir açıklama bekliyoruz CNN Türk" denildi.

Tepki gösterenler de oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açıklama yapan CNN Türk, durumun teknik hatadan kaynaklandığını belirtti ve özür diledi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Pazar sabahı 08.00 haber bülteninde, “HDP Binalarına Saldırı” haberi yayınlandığı sırada asla kabul edilemeyecek bir hata ekrana yansımıştır. 

Hem teknik hem de operatör hatasından kaynaklı yanlışlıkla bir önceki haberin alt başlığı ile, “HDP Binalarına Saldırı” haberinin üst başlığı birlikte kullanılmış ve hata fark edildiği an yayından alınmıştır. Bu vahim hatadan dolayı özür dileriz.

Bilinmelidir ki CNN Türk, Doğan Yayın İlkeleri doğrultunda insan hakları ve demokrasiye bağlılıkla yayıncılık yapar. Aynı zamanda ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde ‘terörle mücadele’ konusunda son derece hassastır.

Gerçekten kabul edilemeyecek bu hatadan dolayı, sorumlu kişiler hakkında da gerekli işlemler başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
381
331
121
88
76
12
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
blackbrain.

Alt başlığın neresinde yanlışlık var ? Gayette doğru bi açıklama.Sırtınızı pkkya dayayıp aynı yolda kalleşçe yürüyorsanız sizde teröristsiniz demektir bide a... Devamını Gör

Işid e giden mit tırlarından haberin var dimi ablası ? onu gönderen mit i niye kimse basıp yakmıyo ? ülkedeki güvenlik seviyesini haftalık 1 patlamaya çeken ... Devamını Gör

Selin Akbaş

ben bir yanlışlık göremedim.

raheanne

Bizler de şunların neden söylendiğini öğrenmek istiyoruz sevgili anasını bacısını siktimin soysuz köpekleri ! "PKK sizi tükürüğü ile boğar." diyen HDP li vek... Devamını Gör

blackbrain.

altına imzamı attım.