Görüş Bildir
Haberler
Clinton'ın Puanları Düşüşte

Clinton'ın Puanları Düşüşte

E-posta skandalları Trump’un rakibi Clinton ile arasındaki farkı azaltmasına neden oldu. Son kamuoyu araştırmalarına göre, iki aday arasındaki fark bir puan azalarak beş puana geriledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8 Kasım'da yapılacak ABD seçimlerine kısa bir süre kala, e-posta skandalı Demokratların başkan adayı Hillary Clinton'un başını ağrıtmaya devam ediyor. 

Anketlere göre, FBI Clinton hakkında yeniden soruşturma başlatmasından sonra Clinton ile Trump arasındaki fark bir puan azalarak beş puana geriledi.

Clinton yüzde 44, Trump yüzde 39

Clinton yüzde 44, Trump yüzde 39

Ipsos kamuoyu araştırma şirketi tarafından Reuters haber ajansı için yapılan ankette, Clinton'ın oy oranı yüzde 44, Trump'ın oy oranını ise yüzde 39 olarak belirlendi. 

Diğer seçim anketlerinde de Clinton'un puan kaybettiği görüldü.

FBI geçen hafta Clinton hakkında dışişleri bakanı olduğu dönemde özel e-posta hesabı üzerinden devlete ait gizli yazışmalar yürüttüğü gerekçesiyle yeniden soruşturma başlatmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Wikileaks belgeleri

Wikileaks belgeleri

Öte yandan ön seçimler sırasında televizyon tartışmalarındaki soruların önceden Clinton'a gönderildiğini kanıtlayan elektronik yazışmalar Wikileaks tarafından yayınlandı.

Kaynaklarının gizliliğini koruyarak hükümet, organizasyon ve kişilerin gizli belgelerini yayınlayan internet sitesi Wikileaks ABD'deki başkanlık seçimine bir hafta kala Hillary Clinton'un ön seçim kampanyası sırasındaki açık oturum sorularından önceden haberdar edildiğine belgeleyen elektronik posta gönderilerini yayınladı.

"Açık oturumdaki sorular önceden Clinton'a iletildi"

"Açık oturumdaki sorular önceden Clinton'a iletildi"

CNN televizyonu açık oturum sorularını Demokrat Parti'ye iletmekle suçlanan tanınmış siyaset analisti Donna Brazile'nin işine son verdi.

Brazile, Clinton'un seçim kampanyasını yöneten John Podesta'ya gönderdiği e-postanın CNN tarafından organize edilen ve Demokrat aday ile partili rakibi Bernie Sanders'i karşı karşıya getiren canlı yayınla ilgili olduğu belirtiliyor. 

Yazışmalardan Brazile'nin Hillary Clinton'a avantaj kazandırmak istediği anlaşılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trump bu iddiaları dile getirmiş ancak kanıtlayamamıştı

Trump bu iddiaları dile getirmiş ancak kanıtlayamamıştı

Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump Demokrat rakibinin televizyondaki tartışmalardan önce sorulardan haberdar edildiğini öne sürmüş ancak herhangi bir somut kanıt göstermemişti. 

Amerikan istihbaratı Hillary Clinton'u zor durumda bırakan e-postaların Rusya tarafından ele geçirilip Wikileaks'e iletilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. 

Hillary Clinton seçilme şansını azaltmak için bu yola başvurulduğunu söylemişti.

DW Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
96
35
21
15
10
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Negan Smash

Ben Trump diyorum. Hiç değilse amacı belli. Amerika'yı tekrar muhteşem yapmak.

Negan Smash

Political correctness ile feminazileri üstünüze salacak o zaman göreceksin.

laga luga

clinton da mı soruları çalmış. bastır tıramp reyiz büyük oyunu boz.

Pasif Kullanıcı

cCc DONALD TRUMP cCc. Sınıfta bu seçim konuşulduğunda "DONALD TRUMP REİS !" diye bağırdığım için dayak yedim. Donald Trump bunu görse bana kişisel portreleri... Devamını Gör

John Dee

Valla merakımdan soruyorum her yerde trump diyosun. Niye bu kadar destekliyosun merak ettim.