Cizre'de Askerlerin Yemek Yedikleri Eve Bıraktıkları Not Gözlerinizi Yaşartacak!
'Birileri barışı başlatmalı, tıpkı savaşı başlattığı gibi.' demiş Avusturyalı yazar Stefan Zweig. Ancak İkinci Dünya Savaşı'nı yaşayan bir yazarın sarf edebileceği türden bir söz. Aynı durum şu an bizim için de geçerli. 1 aydan fazla süredir çatışmalar devam ediyor. Sokağa çıkma yasakları, harabeye dönen sokaklar ve terk edilen evler... İşte askerler de terk edilen evlerden birinde kumanyasını yerken evdeki malzemeleri de kullanmışlar ve evden ayrılırken duygu yüklü bir mesaj bırakmışlar.
İşte o not:

'Buraya ülkemizin bütünlüğünün devamını sağlamak, sizlere tekrar barış ve huzur getirmek için geldik ve evinizde belli bir süre misafir olarak kaldık, bazı malzemelerinizi kullandık. Belki bıraktığımız para zararlarınızı karşılamaz ama üzerimizde bu kadar vardı. Hakkınızı helal edin.
Hepimiz bu vatanın çocuklarıyız. Cizre halkını seviyoruz.'
Umarız bu "umut" veren küçük davranış, bir şeylerin öncüsü olur ve Türkiye'nin her yerine barış türküleri yayılır.

Askerlerimize de bu davranışlarından dolayı sayısız alkışlar 👏👏
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
boş boş konuşmayın NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!! o kadar !!!
Nokta!
Bir yanda terk edilmiş eve para bırakan, not bırakan, helallik isteyen şerefiyle onuruyla ayakta duran asker diğer tarafta uyuşturucu, petrol, tütün kaçakçıl... Devamını Gör
tarih kitaplarında yazardı eskiden. Fatih'in orduları avrupa'da ilerlerken kopardıkları bir salkım üzümün yerine bir kese altın ya da gümüş neyse sikke bırak... Devamını Gör