Görüş Bildir
Haberler
Cinsel Fobi Nedir? Okuyunca 'Düşman Başına' Dedirten Cinsel Fobiler

Cinsel Fobi Nedir? Okuyunca 'Düşman Başına' Dedirten Cinsel Fobiler

Cinsel fobi genellikle kişinin çevresel faktörlerden etkilenmesiyle ya da travmatik durumlar yaşamasıyla başlar. Her fobi gibi cinsel fobilerin de tedavileri mümkündür. Bu fobilerden birine ya da birkaçına sahipseniz doktorunuz ile görüşmenizin önemi büyük.

Vajinismus nedir?

Vajinismus nedir?

Cinsel birleşme sırasında, vajina kaslarının alttaki kısmının kasılması ve bununla beraber bacaklarda kapanma, itme gibi davranışlar ile penisin vajinaya girememesi durumu vajinismus olarak tanımlanıyor. Kadının cinsellikten korkmasıyla ortaya çıkan bir durumdur. Bu fobinin en büyük nedeni ise tamamen bilinçsiz bir şekilde cinsellikle tanışmaktan kaynaklanıyor. Kulaktan dolma bilgilerle yaşayan bir kadın, ilk cinsel deneyiminin ya da devamındaki deneyimlerin korkutucu olacağına dair bilgiler edindiyse, fobinin ortaya çıkma oranı daha büyük oluyor.

Genofobi nedir?

Genofobi nedir?

Diğer bir adı ile cinsel ilişkiden korkma olan genofobi, ataklar halinde de gelebilir. Kişi kendini panikatağın içinde de bulabilir. Bu fobinin temelinde, cinsel istismara çok fazla denk gelinir. Genellikle, istismara uğramış kişiler cinsel ilişkiden çok büyük bir şekilde korku duyarlar. Mutlaka tedavi edilmesi gereken, bu durumun altında yatan travmaların çözülmesi gereken ciddi bir olaydır.

Erotofobi nedir?

Erotofobi nedir?

Cinsel konularda konuşmaktan korkmak olarak da bilinir.  Kişi genellikle bu konularda kendini geri planda tutmaya çalışır ve bu konulardan konuşulması durumunda kendini rahatsız hisseder. Kişinin bu fobiye sahip olması için mutlaka bir travma yaşamış olmasına gerek yoktur. Toplumsal olarak da bu konuları konuşmayı pek tercih etmememiz, aile yapısı gibi durumlardan sebep, bu fobi ortaya çıkabilir.

Fallobi nedir?

Fallobi nedir?

Bir diğer adıyla, erkek cinsel organı görmekten korkmak olarak da bilinir. Erkekler de bu fobiye sahip olabilir. Psikokoterapi ile düzeltilebilen bu fobi, kişinin erkek cinsel organından tiksinmesi ve korkması olarak bilinebilir. Bu durum da cinsel ilişkiden kişinin çekinmesine neden olur.

Agrafobi nedir?

Agrafobi nedir?

Diğer adıyla, cinsel istismara uğrama korkusudur. Son dönemlerde ülkece bu korku ile yaşıyor olduğumuz gerçeğiyle de yüzleşmemiz gerekebilir. Alt geçit, asansör, akşam dışarıda tek başına yürümek, toplu taşımada tek kalmaktan korkmak gibi durumlar ile kendini gösterebilir.

Androfobi nedir?

Androfobi nedir?

Erkeklerden korkmak olarak da bilinen androfobi, cinsel istismara uğramış kişilerde çok daha fazla görülüyor. Androfobiye sahip kişiler erkeklerle aynı ortamda bulunmaktan bile korkuyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
172
62
32
18
14
11
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın