Görüş Bildir
Haberler
Çin'den Didi Kuaidi Uber'le Savaşmak İçin 1 Milyar Dolar Daha Topluyor

Çin'den Didi Kuaidi Uber'le Savaşmak İçin 1 Milyar Dolar Daha Topluyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Wall Street Journal ve Bloomberg'in haberine göre, Çin'de Uber'e toz yutturan Didi Kuaidi şirketi, yerini korumak amacıyla 1 milyar dolar daha yatırım almaya gidiyor. Bu yatırımlar ile birlikte şirketin değeri 20 milyar doları geçecek.

Didi Kuaidi para toplamaya yabancı değil. Geçen yıl Uber'le savaşına hız vermek için 3 milyar dolar yatırım toplamış ve 2015'e faizler olmadan 2 milyar dolar ile başlamışlardı. Bu yıl da benzer bir rakam bekleyebiliriz.

Didi Kuaidi geçen yıl kuruldu ve günümüzde Çin’de Uber'den daha fazla alanda hizmet veriyor. Şirket kayıtlı taksiler, bölgeden bölgeye araçlar, shuttle otobüsler, özel şoför servisleri ile Çin'de 360'tan fazla şehirde aktif olarak çalışıyor. Uber ise 2015 sonunda sadece 22 şehirde hizmet veriyordu ancak şirket hızlı agresif bir büyüme kararı aldı ve bu sayıyı yıl sonunda 100'e çıkarmayı planlıyor.

Aynı zamanda Didi Kuaidi gün boyunca tamamlanmış başarılı ulaşım sayısında da önde. Şirketin raporuna göre günde 10 milyon başarılı seyahat yapılıyor ve bunun yarısı kadar da özel araç hizmeti veriliyor. Uber ise günde sadece bir milyon başarılı ulaşım gerçekleştirebiliyor.

Didi Kuaidi'nin açıklamasına göre şirket hala bankada hazır 3 milyar dolar tutuyor. Bu durumda 'O zaman neden fon artırımına ihtiyaç duyuluyor?' sorusu insanın aklına geliyor. Cevap ise oldukça basit. Uber rekabet için çok fazla para harcıyor ve bu harcamalar yüzünden kar bile edemiyor. Didi Kuaidi ise daha fazla fon sağlayıp bekleme süresini düşürme, senkronizasyon gibi konularda yatırım yapmak istiyor.

Kaynak: http://techcrunch.com/2016/02/25/chin...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın