Görüş Bildir
Haberler
Cilt Bakımı Konusunda Beyni Boş Bir Levha Olanlara Başlangıç Noktası Olacak 17 Zahmetsiz Öneri

etiket Cilt Bakımı Konusunda Beyni Boş Bir Levha Olanlara Başlangıç Noktası Olacak 17 Zahmetsiz Öneri

Tuğba Erdem
29.05.2021 - 17:00

Bakın şu cildinize! Pamuk ciltler görmek istiyoruz. 

'Bu içerikteki ürünler, Onedio editörleri tarafından seçilmiştir. Beğeneceğinizi umuyoruz! Alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cilt bakımına yeni başlıyorsanız iyi ürünlere yatırım yapmak oldukça önemli çünkü baştan doğru ürünler seçerseniz, devamında en iyi sonuçları almanız mümkün olur.

1. Cilt bakımına yeni başlıyorsanız iyi ürünlere yatırım yapmak oldukça önemli çünkü baştan doğru ürünler seçerseniz, devamında en iyi sonuçları almanız mümkün olur.

Cilt bakımının en önemli ve ilk adımı olan cilt temizliği için antibakteriyel silikona sahip, 2 yıl garantili İsveç markası FOREO’nun LUNA mini 3 ürünü sizin için en iyi yatırım olacaktır. 

Tüm cilt tipleri için uygun olan LUNA mini 3'ünüzü telefonunuza indireceğiniz 'FOREO for you' mobil uygulaması ile eşleştirip, cilt bakım rutininizi kişiselleştirebilirsiniz. 1 dakikada derinlemesine temizlenmiş, kir ve ölü derilerden arınmış, pürüzsüz bir cilt elde edebilirsiniz.

Satın almak için tıklayın!

2. İyi bir temizlik için cilt tipinizi tanımanız ve ona uygun ürünler almanız önemli.

Biraz deneme yanılma yöntemi ya da Trendyol'da yorum okumaya mesai harcayarak bu işi çabucak çözebilirsiniz. 

Pek çok cilt tipine uyum sağlamış yorumlarıyla gönüllerde taht kurduğunu kanıtlamış bir ürün olan La Roche Posay Effaclar Temizleme Jeli deneme listenizin başına koyabilirsiniz.

Diğer temizleyicileri ise burada bulabilirsiniz.

3. İki aşamalı temizlik içinse yağ bazlı bir ürün kullanmak şart.

Çünkü makyaj malzemelerindeki ve cildimize yapışan diğer partiküllerdeki yağlar su bazlı temizleyici ile derinlemesine temizlenmezler. Tüm kalıntılardan kurtulmak için önce yağ bazlı sonra su bazlı temizleyiciyi kullanmak en iyisi. 

Yüz temizleme jelinizden önce özellikle inatçı göz makyajınız için Yves Rocher'nin Makyaj Temizleme Suyu'nu kullanabilirsiniz. Benim gibi hassas bir cildiniz varsa gerek alerjilerden gerek deformelerden uzak kalacaksınız.

4. İlk üç adım her gün mutlaka yapmanız gereken temizlik aşamaları.

İki aşamalı temizlik ve bir cilt temizleyici kullanmak. Bunları her gün yapıyoruz. Bir de aralıklarla yapacağımız temizlikler var. Mesela siyah nokta bandı gibi. Pazar banyosu rutini haline getirirseniz vaktinizi almadan ve külfet gibi gelmeksizin kolayca bu rutini oturtabilirsiniz. 

Ben yıllardır Nivea'nın Siyah Nokta Bandı'nı kullanıyorum. Diğer denediklerimden bunun kadar memnun kalmadım. BİM'in bandı da fena değil ama kokusunu pek sevmiyorum.

5. Burnunuz çok yağlı ve sürekli pütür pütür mü?

5. Burnunuz çok yağlı ve sürekli pütür pütür mü?

Benimki öyle. Derinlemesine bir temizlik sağlamasa da burundaki ölü derileri temizleyen burun fırçası denemeye değer. Dudaklarınızda da peeling etkisi için kullanabilirsiniz. Buraya bıraktım. Fiyatı çok uygun.

Kullanıcı yorumu>>

Ay ben bu ürüne bayıldım gerçekten burnum parıl parıl parladı bence işlev olarak harika boyut küçük ama bence ideal alınmalı mutlaka

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aralıklarla yapacağımız ve yüzümüzü pürüzsüz bir hale sokacak olan uygulama ise kimyasal peeling.

6. Aralıklarla yapacağımız ve yüzümüzü pürüzsüz bir hale sokacak olan uygulama ise kimyasal peeling.

The Ordinary'nin Aha 30% + Bha 2% Peeling Solüsyonu en sevdiğim uygulamalardan birisi. Çok hassas ciltlere önermiyorum. Kullanmadan önce mutlaka küçük bir bölgede test yapmalısınız. 

Ciltteki yağı, ölü derileri ve izleri süpürüp götürüyor adeta. Pütürlükler ve siyah noktalar azalıyor. İlk kullanımlarda soyulmalar olması normal. Sonrasında ise pürüzsüzlüğün tadını çıkaracaksınız!

7. Cildimizin tertemiz olduğundan emin olduktan sonra nemlendirmeye geçebiliriz.

Nemlendirme cilt bakımının yıkılmaz kalesi olmak zorunda. Çünkü kuruyan cilt kırışmaya daha müsait olur. Hyaluronik asit ise cildin nem tutma yetisini taklit eden bir serumdur. Nemlendiricilerinizin altına süreceğiniz bu asit uzun süre nemli kalmanızı sağlayacak. 

Ben The Ordinary'nin Hyaluronik Asit' ini kullanıyorum. Nemlendiriciden önce bir iki damla yetiyor. Buzdolabında saklıyorum ki uzun süre bozulma olmadan kullanabileyim. 

Sadece hyaluronik asit cildinizi nemlendirmez. Var olan ya da üzerine süreceğiniz nemi uzun süre tutmanıza yarar. Yorumlarda sürdüm bunu hiç nemlenmedi gibi şeyler okuyorum. Delirmeyin!

8. Geldik nemlendirici seçimine.

Nemlendiriciniz su bazlı olmalı. Yağ bazlı kalın nemlendiriciler gözeneklerinizin nefes almasına engel olur ve muhtemelen sivilce yapar. Doğru nemlendiriciyi bulmak samanlıkta iğne aramak gibi bir şey. En pahalıları alsanız da cildinizle uyum sağlamazsa hiçbir anlamı kalmaz. Bugüne kadar pek çok kremi denemiş biri olarak 30 yaşımdan önce doğru yüz kremimi bulmuş bulunmaktayım.

Benimki burada! Ne yapalım bizim cildimiz ucuz ürün seviyorsa!

On numara beş yıldız yorum alanları da buraya ekledim.

9. Göz çevresi ise bildiğiniz gibi her zaman ayrı ilgi ister.

Normal ciltten kat kat daha ince olan göz çevresi derisi kurumaya ve kırışmaya daha meyilli. Bundan dolayı göz çevreniz için daha özenli kremler seçebiliriz. 30 yaş demişken haliyle ince çizgilerin önüne geçme çalışmaları başladı. 

Bunun için kırışıklık önleyicileri kullanmak gerekiyor. 

Jeuvenile Göz Çevresi Kremi ince çizgilere çok iyi gelen bir krem. Kozmetik dolabımın en pahalılarından ama değdiğini sonuna kadar hissettiriyor. Yapısı harika ve çok uzun süre gidiyor.

10. Göz altı morlukları içinse sihirli bir ürün biliyorum.

10. Göz altı morlukları içinse sihirli bir ürün biliyorum.

Her zaman olmasa da zaman zaman hepimiz mor göz altları ile uyanıyoruz. Düzenli cilt bakımı ile bu sıklık daha da aza iniyor. 

Koyu halkalar ile ilgili bir şeyler yapmak istiyorsanız The Ordinary  Caffeine Solution 5% + Egcg alıyorsunuz hemen. 7 kişiye önerip aldırdım sanırım ve acayip memnun kaldılar. Sadece mor göz altları için değil şişkinliği de iyi geliyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yukarıdakilerin hepsini yapıyorsanız bir noktaya kadar yeterli olduğunu göreceksiniz.

11. Yukarıdakilerin hepsini yapıyorsanız bir noktaya kadar yeterli olduğunu göreceksiniz.

Cildiniz parlak, pürüzsüz ve canlı görünecek. Her gün temizliği aksatmadığınız için akneleriniz azalacak ve sinir bozucu görüntüleri geride bırakacaksınız. 

Bu rutinlerin yanında önermek istediğim birkaç şey daha var. 

İlki maskeler. Özellikle kil maskesi zaman zaman yüzünüzde biriken fazla yağı uzaklaştırmada birebir. Üşenmeyin yapın!

Buradan satın alabilirsiniz.

12. Geniş gözeneklerden kurtulmak için ne kullanmalıyım sorusunun cevabı Niacinamide.

12. Geniş gözeneklerden kurtulmak için ne kullanmalıyım sorusunun cevabı Niacinamide.

The Ordinary'nin Niacinamide 10% + Zinc 1%'sı gözeneklerinizi gözlemlenebilir ölçüde daraltıyor. Böylece daha az kir birikerek gözeneklerinizin tıkanıp akneye dönmesini engelliyor. 

Kullanıcı yorumu>>

Gözeneklerimde fark var gerçekten, daha temiz ve küçük duruyorlar.

13. Niacinamide aşamasına gelmek istemiyorsanız her gün yüz temizliğinden sonra sıkılaştırıcı tonik kullanın.

Gül suyu yaygın kullanılan tonikler arasında. Ben de gül suyu ve Ziaja Manuka Ağacı Özlü Gözenek Sıkılaştırıcı Tonik'i dönüşümlü kullanıyorum. Gül suyunun kokusu ağır geliyor bazen. O zamanlar Ziaja'yı alıyorum. Yüzünüzü temizledikten sonra tonikleyip kurumasını bekleyin. Nemlendiricinizi tonikten sonra uygulayın. Tonikler temizleyicilerdeki kimyasalları temizlediği için benim içim daha rahat ediyor açıkçası.

14. Tüm önlemlere rağmen siyah noktalarınız geçmiyorsa vakum aletine başvurun.

Yüzünüze buhar banyosu yaptıktan ve gözeneklerinizi yumuşattıktan sonra buradaki alet ile vakumluyorsunuz. Gözenekler yumuşak olmazsa pek anlamlı bir sonuç elde edilmiyor.

15. Cilt lekelerini geçirmek içinse C vitamini kullanın.

15. Cilt lekelerini geçirmek içinse C vitamini kullanın.

C vitamini serumlar geç keşfedilmiş ancak güç olmasın denmiş bir ürün. 

En beğenilen ürünü buraya ekledim

Kullanıcı yorumu>>

Ürün mat bitişli, yapıp yapış his bırakmıyor. Lekelerimde bir nebze azalma gördüm ama daha 1 aydır kullanıyorum devamında daha da değişim görürüm diye düşünüyorum. Fiyatı piyasadaki serumlara göre çok uygun. Umarım fiyat artışı yapmazlar çünkü devamlı kullanmayı düşünüyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Cildinizi sürekli elastik ve nemli tutmak içinse mineral spreylerden faydalanın.

Gün içinde ışık, ısı ve hava koşullarının etkisiyle yüzümüz nemliliğini yitirebilir. Kurumanın önüne geçmek için ara sıra bu spreyden sıkabilirsiniz. Hyaluronik asit kullandıysanız duble etki görürsünüz. Gül suyu da kullanabilirsiniz. Hatta maden suyunu sprey şişeye koyarak onu da kullanabilirsiniz. Hepsi denendi, sevildi!

17. Yüz bakım rutininin en önemli adımı güneş koruyucu.

Hiçbir şey yapmıyorsanız bile güneş koruyucu krem mutlaka sürün. Güneş harika bir yaşlandırıcı çünkü. 

Ben yıllardır Solante Pigmenta Tinted Spf 50 kullanıyorum. BB krem etkisi ile başka bir şey kullanmama gerek kalmıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
17
11
8
5
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sergo

Ee gitti maaşın yarısı

Elif Polat

ne yarısı.. Foreo almaya kalk, sıradan bi işte çalışıyosan maaşın komple gitti

Ben ne yaptım

çüş! bunları yazarken biraz da fiyatlarına dikkat edin

s p ş

hiç bi şey yapmayın. cilt güzelliği şans işi😀